PULA: Suradnja Kazališta Ulysses i manifestacije Sa(n)jam knjige…

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Lip
2020
02

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › PULA: Suradnja Kazališta Ulysses i manifestacije Sa(n)jam knjige…

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
10
 
08.2014

PULA: Suradnja Kazališta Ulysses i manifestacije Sa(n)jam knjige u Istri

Pula, Hotel Riviera, 13. kolovoza 2014.
PULA: Suradnja Kazališta Ulysses i manifestacije Sa(n)jam knjige u IstriRade serbedzija 100814
 

Na konferenciji za novinare predstavljena je suradnja između Sa(n)jam knjige u Istri i Kazališta Ulysses koja je započela u srpnju o.g. s okruglim stolom 'Teatar pod okupacijom', a nastavit će se 13. kolovoza s realizacijom kazališne predstave 'Sluškinje' te u prosincu na 20. jubilarnom Sajmu knjige.  

U kultnom pulskom Hotelu Riviera, izgrađenom 1909. godine, 13. kolovoza, u 21 sati održat će se kazališna predstava Jean Genea «Sluškinje» u režiji Staše Zurovca i izvedbi osam studentica poslijediplomskog studija "Gluma, mediji, kultura" u klasi red. Prof. Rade Šerbedžije. Predstava je premijerno izvedena i originalno postavljena u Hotelu Imperijal u Opatiji, do sada je igrala u Zagrebu i u Novom Sadu, a pulska izvedba bit će uprilićena u Hotelu Riviera. Nekonvencionalni tekst avangardnog Jeana Geneta postavljen je na jednako nekonvencionalan način - u četiri hotelske sobe, u intimnoj, gotovo voajersko-klaustrofobičnoj atmosferi. Publika će biti raspoređena po sobama, a naposljetku, za završnu scenu, sastat će se na terasi hotela. Predstava u Puli nastala je u suradnji s Kazalištem Ulysses, Sa(n)jam knjige u Istri i Arenaturistom koji je osigurao izvođenje u Hotelu Riviera. „Sluškinje“ su jedno od najintrigantnijih i najizvođenijih kazališnih djela moderne dramaturgije u svijetu. To je drama o odnosima između dvije sestre sluškinje koje se kroz bizarnu igru i ritualno preuzimanje uloga pripremaju otrovati svoju gospodaricu i tako izbjeći svoju potlačenu sudbinu.
Igraju: Martina Biljan, Dina Dehni Sow, Jelena Graovac, Denis Kirinčić, Valentina Lončarić, Jelena Mesar, Nina Sabo, Marina Stanger, a poseban gost je kontratenor Kristijan Dragović.

Suradnja između Ulyssesa i pulskog Sajma knjige nastavit će se na 20. Sajmu, a nadovezuje se na obilježavanje stote obljetnice Prvog svjetskog rata. Dramski će se uprizoriti, vjerojatno jedan od najsurovijih tekstova napisanih o Velikom ratu, «Posljednji dani čovječanstva» velikog polemičara Karla Krausa i to ponovno u Hotelu Riviera u čijim je salonima Karl Kraus 8. studenog 1913 održao i jedno od njegovih značajnih predavanja. Program će se odvijati pod redateljskom palicom Lenke Udovički te asistenciju Mauricia Ferlina.

Tema ovogodišnjeg 20. jubilarnog Sa(n)jam knjige u Istri u potpunosti je posvećena 1914., a dio programa pod nazivom «Rat i mir: 100 godina koje traju» ovogodišnje 14. sezone Kazališta Ulysses, također, je obrađivao pitanje Velikog rata. 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Rade serbedzija 100814
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › PULA: Suradnja Kazališta Ulysses i manifestacije Sa(n)jam knjige u Istri