PUTUJUĆI SEDMI KONTINENT

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Srp
2020
14

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › PUTUJUĆI SEDMI KONTINENT

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
25
 
10.2017

PUTUJUĆI SEDMI KONTINENT

i ova školska godina rezervirana je za dobre filmove i zanimljive goste
PUTUJUĆI SEDMI KONTINENTRadionica za djecu
 

Jedini program filmske pismenosti za škole i vrtiće dobiva još bogatiji filmski program, ali i sve veći broj uključenih škola i partnera diljem Hrvatske

Počela je nova školska godina, a s njom i nova putovanja Sedmog kontinenta. Uzbudljiva novost za mališane su četiri nova naslova za vrtiće i učenike prvih i drugih razrede - nagrađivana stop animacija dobro poznate Ćopićeve poeme Ježeva kuća koju najmlađima pripovijeda Rade Šerbedžija uz pratnju glazbe Darka Rundeka. Apsolutni hit ove godine!

Kao prvi film iz hrvatske audiovizualne baštine u programu Sedmog kontinenta, za učenike trećih i četvrtih razreda uvrštava se naslov Vuk samotnjak iz 1970. godine. Nagrađivano filmsko ostvarenje iz Velike Britanije Billy Elliot novost je namijenjena učenicima petih i šestih razreda, a za one starije iz sedmih i osmih razreda tu je francusko-švicarski recentni animirani naslov Moj život kao tikvica.

Sedmi kontinent i ove godine nastavlja svoje putovanje kroz sve krajeve Lijepe naše. U školskoj godini 2017./2018. tijekom listopada i studenog dolazi u Metković (partner: Kino Pobjeda - član Kino mreže) , Knin (partner: DOM HV-a), Našice (partner: Dom kulture Našice - član Kino mreže), Novu Gradišku (partner: POU Matija Relković), Sv. Ivana Zelinu (partner: POU Sv. Ivan Zelina i Kino Zelina - član Kino mreže), Vodice (partner: POU Vodice i Kino Vodice - član Kino mreže) i Poreč (partner: POU Poreč - član Kino mreže). U drugom polugodištu Putujući Sedmi kontinent stiže djeci u Novskoj, Samoboru, Pazinu, Đakovu, Velikoj Gorici, Rovinju i Zadarskoj županiji, a djeci grada Zagreba program je dostupan tijekom cijele školske godine u Muzeju suvremene umjetnosti.

Filmski program Sedmi kontinent trenutno ima 26 filmska naslova za djecu od 5 do 15 godina. Osim projekcije kvalitetnog filma, susreta s redateljima, glumcima, producentima i svima onima koji sudjeluju u procesu nastajanja filma,

Udruga u suradnji sa stručnjacima s Učiteljskog fakulteta priprema i pedagoške/didaktičke materijale za učitelje i nastavnike. Više od 3 tisuće didaktičkih materijale dosada je distribuirano učiteljima i nastavnicima za koje su ove godine održani i seminari stručnog usavršavanja u Poreču, Kninu, Metkoviću i Zagrebu. Program sustavno djeluje na 12 lokacija diljem Hrvatske uz financijsku podršku HAVC, godišnje okuplja 22 tisuće djece, a dosada ih je čak 75 tisuća posjetilo destinaciju Sedmog kontinenta. 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Radionica za djecu
  • Zagreb Radionica za djecu 2
  • Zagreb Radionica za djecu 3
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › PUTUJUĆI SEDMI KONTINENT