Radionica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
16:59
Velj
2020
26

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Radionica

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
17
 
06.2019

Radionica

Dizajn za PAN AM 1986.
RadionicaDizajn za pan am 1986.
 

U subotu, 03. prosinca s početkom u 11 sati, u sklopu izložbe „Dizajn s feedbackom: Ozeha – Primijenjena umjetnost u službi propagande i publiciteta“ održat će se radionica DIZAJN ZA PAN AM 1986.

Namjera radionice je upoznati mlađe generacije dizajnera s iskustvom rada u agencijskom okruženju, s velikim internacionalnim klijentom, u uvjetima pred-digitalnog doba – koristeći autentične metode, alate, tehnike i pristupe karakteristične za sredinu 80-ih godina.

Voditelji radionice su IGOR LAH (propagandist Ozehe, 1974. – 1990.) i SLAVKO HENIGSMAN (kreativni odjel Ozehe, 1970. – 1975.).

Rok za prijavu za sudjelovanje je četvrtak 01.12., a detalje pročitajte u nastavku!

Radionica je namijenjena mladim dizajnerima i studentima dizajna koji u svojoj praksi dosad nisu imali priliku doživjeti čari analognih tehnika u dizajnu – od fotokopiranja i kolažiranja do letraseta i foto-sloga – ali i onima koji su oduvijek htjeli doživjeti iskustvo rada u visokospecijaliziranom agencijskom okruženju poput onog u Ozehi tijekom 80-ih godina 20. stoljeća. Za rekonstrukciju konkretnog dizajnerskog radnog zadatka zaduženi su nekadašnji Ozehaši – propagandist Igor Lah i Slavko Henigsman iz Kreativnog odjela Ozehe – a radionica je bazirana na stvarnom projektnom zadatku iz 1986. godine. Učesnici će prema njemu pristupiti kreiranju propagandnog sredstva za kompaniju PAN AM (Pan American World Airways) koja je te godine uspostavila direktni let iz Hrvatske u SAD.

Zbog ograničenih kapaciteta, predviđeno je sudjelovanje 6 polaznika – profesionalnih dizajnera i studenata dizajna vizualnih komunikacija. 

Radionica počinje u subotu, 03.12. u 11 sati, a trajat će 4 sata. Svi prijavljeni polaznici dobit će na uvid mailom dodatne referentne materijale vezane za projektni zadatak.

Sudjelovanje na radionici je besplatno! 

Svoje mjesto na radionici rezervirajte e-mailom na adresu hdd@dizajn.hr s naznakom (subject) „Radionica Ozeha“.

Više o radionici:

Oprema: škare, ljepilo, flomasteri, kolor fotokopirka, fotografije, kartoni, šeleshamer, pauspapir, milimetarski papir, Letraset slova. Polaznici će se u kreiranju koristiti sredstvima i materijalima koji su bili dostupni u to vrijeme, tako da neće moći koristiti računala, skenere, printere, internet, kao i alate i tehnike kojima se danas koriste.

Namjera je da se polaznici upoznaju sa “starijim” postupcima kreiranja kao što je kolaž, fotokopiranje, letraset-tipografija, fotoslog, kao i poticaj za istraživanje kreativnih mogućnosti stvaranja u novim okolnostima. Nakon uvodnog dijela te upoznavanja s tehnikama i mogućim načinima rada, polaznici će početi realizirati vlastita djela uz asistenciju voditelja radionice. Svaki polaznik radionice dobit će nakon prijave projektni zadatak s uputama i materijalima kojima će se koristiti kako bi se unaprijed upoznao s problemom koji zahtijeva interes prema novom (starom) načinu rada i razmišljanja. Svi potrebni alati, materijali i fotokopirni stroj bit će dostupni polaznicima za vrijeme trajanja radionice. Po završetku radionice održat će se predstavljanje radova polaznika u okviru izložbe.

Projektni zadatak:

Ogledni karton tvrtke PAN AM za turističke agencije i urede u Hrvatskoj

Koncepcija oglednog kartona ne mora likovno pratiti priloženi novinski oglas (koji služi samo kao informacija), ali je uvjet da se koristi znak i logo PAN AM-a koji će biti priložen uz “art materijal” kao i fotografije koje je moguće koristiti u radu. Forma šaukartona nije propisana, može biti kao mobil, kao klasičnim šaukarton A3 formata ili nešto treće, ali pogodno za interijer ili izlog… Tipografija je izbor dizajnera, a limitirana je asortimanom Letraset fontova koji su na raspolaganju.

Format: A3 /položeni ili uspravni /tisak ofset
Naslov: PAN AM – Letite jednostavno i udobno u SAD
Slogan: PAN AM – Nedostižno iskustvo

Povodom izložbe
OZEHA – „PRIMIJENJENA UMJETNOST U SLUŽBI PROPAGANDE I PUBLICITETA“ (22.11. – 8.12.2016.)

Autori koncepcije izložbe: Alira Hrabar Oremović i Slavko Henigsman
Vizualni identitet izložbe: Alira Hrabar Oremović
Dizajn postava izložbe: Alira Hrabar Oremović i Slavko Henigsman
Tekstovi: Josip Šintić, Igor Lah, Alira Hrabar Oremović

Obrada tekstova: Marko Golub, Alira Hrabar Oremović
Izvršna produkcija: Marko Golub

Organizacija izložbe: HDD galerija / Hrvatsko dizajnersko društvo
Voditelj galerije: Marko Golub

Zahvale: Marija Tomić, Josip Braco Bogdanić, Pavao Šimudvarac, Milan Klisović, Branimir Zoraja, Josip Prudeus, Petar Šalić, Vladimir Hinić, Mile Klarica, Duško Bekar, Iva Divjak, Darko Pukanić, Elizabeta Abramović, Ljubica Martinović, Željka Kolveshi (Muzej grada Zagreba), Koraljka Vlajo (Muzej za umjetnosti i obrt), Slavica Marković (Kabinet grafike HAZU), Veljko Mihalić (Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport), Maja Karić, Nela Marasović i Veronika Čelić-Tica (NSK), Vlatko Čakširan (Gradski muzej Sisak), Maja Krznarić (Kraš), Marina Benažić

Sponzori tiska: Cerovski print boutique, Ars kopija, Kerschoffset Zagreb, RD digital

Izložbu su financijski podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba. Program HDD galerije sufinanciran je sredstvima zaklade Kultura nova.

HDD galerija / Hrvatsko dizajnersko društvo
Boškovićeva 18, Zagreb
www.dizajn.hr

Radno vrijeme galerije:
pon-pet: 10 – 20h
subotom: 10 – 15h

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Dizajn za pan am 1986.
  • Zagreb Dizajn za pan am 1986. 1

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Radionica