RENATA SOPEK

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Tra
2020
03

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Sport › RENATA SOPEK

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
27
 
02.2020

RENATA SOPEK

ATRAKTIVNE TRENERICE I SPORTAŠI VODE NAS KROZ AKTIVNU HRVATSKU
RENATA SOPEKTim ah 2020
 

Atraktivne trenerice i sportaši vode nas osmu godinu zaredom kroz vodeći hrvatski sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska. Više od 35 tisuća građana vježbalo je uz projekt koji promovira zdravlje i redovnu tjelesnu aktivnost. Hrvatska je i dalje pri dnu ljestvice zemalja EU-a po redovnoj tjelesnoj aktivnosti građana. Njih čak 65% i dalje nije dovoljno aktivno, no tek su poražavajući podaci koji govore da nam 92% mladih nema naviku redovnog vježbanja.

Prvi ovogodišnji trening ove subote, 29. veljače u 10.30 sati u Areni Zagreb predstavit će i nova lica uz koja ćemo zavoljeti redovno vježbanje. Samom treningu prethodit će akcija Oživi me u kojoj će Zaklada „Hrvatska kuća srca“ i Udruga StEPP demonstrirati osnovne tehnike oživljavanja. Održat će se i kratko predavanje Mentalnog treninga, a vježbače će educirati i liječnici Hrvatske liječničke komore te nutricionisti. Prije nekoliko je dana snimljena foto kampanja kojom se najavljuje osma godina projekta. Ambasadorica i voditeljica projekta Renata Sopek posebno je uzbuđena ususret početku nove sezone u kojoj je generalni partner HEP.

„Prvo snimanje kojim najavljujemo sezonu uvijek je veselo i posebno. Nekima od mladih trenera ovo je prvi susret s kamerama i zanimljivo je vidjeti kako se snalaze u novim ulogama!“ – otkriva Renata Sopek i dodaje: „Ove nas godine čeka veliki posao. Želja nam je aktivirati posebno mlade ljude. Velika većina njih nema naviku svakodnevno vježbati, naš je zadatak prenijeti im sve dobrobiti koje vježbanje daje. Sve više i više okreću se sjedilačkom načinu života uz neizostavne mobitele i laptope koji neće vježbati umjesto nas. Zato pozivam sve da nam se pridruže i da zajedno napravimo iskorak u borbi protiv pretilosti i ostalih bolesti koje dolaze kao posljedica neredovite tjelesne aktivnosti!“

Uz Renatu i Dariju Mikulandru Žanetić, koja vodi mjesečnu emisiju Aktivna Hrvatska na Sportskoj TV, u timu Kineziološkog fakulteta iz Zagreba su ove godine dobro nam znana lica poput Dubrovkinje Lukrecije Dragić i Istrijanke Tine Živković. Voditelj trenerskog tima je Ivan Antunović, a tu je i aktualni državni prvak u plivanju Patrik Kramarić. Njima su se pridružili mladi treneri koje ćemo po prvi puta vidjeti na pozornicama.

Odbojkašica Ana Marija Galeković je iz Vinice pokraj Varaždina. Iva Lončar dolazi iz Posušja i strastvena je obožavateljica tenisa. Karla Kaurić iz Topuskog usmjerava kineziterapiju i zasigurno će svojim savjetima pomoći mnogim vježbačima u osmoj sezoni. Muški novi dio tima redom čine sportaši. Dominik Špoljarić iz Varaždina velik dio dana provodi u teretani u kojoj savjetima usmjerava vježbače kako što pravilnije trenirati. Karo Kligl iz Pakraca profesionalno igra rukomet dok njegov kolega Luka Šuker iz Vinkovaca svaki slobodan trenutak provodi uz nogomet koji također profesionalno igra.

„Veselimo se projektu Aktivna Hrvatska. Za nas nove ovo je veliko uzbuđenje, rad s ljudima za sve je nas cilj. Zanimljive su bile pripreme za početak nove sezone u kojoj smo građanima diljem Hrvatske pripremili mnoge zanimljivosti!“ – govori Luka Šuker i dodaje: „Pozivam sve da nam se pridruže u Areni Zagreb te Sisku koji je idući grad u kojem ćemo zajedno mijenjati Hrvatsku na bolje!“

Foto kampanju i ove je godine je godine snimao uhodani tim koji čine fotograf Filip Popović, stilistica je Ivana Karapandža, trenere je šminkala Mirta Pejić, a frizure je radio Ivica Palinić.  

Aktivna Hrvatska kreće iz Zagreba uz podršku Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, a vježbat ćemo u Sisku 28. ožujka, Zadru 9. svibnja u sklopu projekta Zadar Outdoor, u Vodicama 23. svibnja. Po prvi puta ove će se godine održati Dan Aktivne Hrvatske kada ćemo 12. rujna istovremeno vježbati u četiri hrvatska grada Poreču, Osijeku, Dubrovniku i Zagrebu. Uz sportska druženja, zanimljive treninge i savjete možete gledati i svakog mjeseca u emisiji Aktivna Hrvatska na Sportskoj TV. U svim gradovima vježbače će razveseliti partneri projekta Dechatlon, Merkur osiguranje, Mivela – voda s kojom možete sve,  Xplorer Life, Biotrening te Falkensteiner Hotel&Spa Iadera.

foto: Filip Popović

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
 • Zagreb Ana-maria galekovic, dominik spoljaric
 • Zagreb Anamarija galekovic
 • Zagreb Dominik spoljaric
 • Zagreb Iva loncar, ana-maria galekovic, renata sopek, lukrecija dragic, karla kauric, tina zivkovic
 • Zagreb Iva loncar
 • Zagreb Ivan antunovic
 • Zagreb Karla kauric, luka suker
 • Zagreb Karla kauric
 • Zagreb Karlo kligl, iva lonocar
 • Zagreb Karlo kligl
 • Zagreb Luka suker
 • Zagreb Lukrecija dragic
 • Zagreb Patrik kramaric, dominik spoljaric, ivan antunovic, karlo kligl, luka suker
 • Zagreb Patrik kramaric, lukrecija dragic
 • Zagreb Patrik kramaric
 • Zagreb Renata sopek
 • Zagreb Tim ah 2020
 • Zagreb Tina zivkovic 3
 • Zagreb Tina zivkovic, ivan antunovic

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Sport › RENATA SOPEK