RIJEKA

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:51
Ruj
2020
25

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › RIJEKA

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
29
 
05.2015

RIJEKA

PREDAJA KLJUČEVA STUDENTIMA POVODOM PROGRAMA Student Day Festivala 2015. - DONOSIMO I DETALJAN PROGRAM FESTIVALA
RIJEKASdf foto2
 

Na jučerašnjoj konferenciji za medije, održanoj u Bistrou Mornar pokraj riječke tržnice, predan je ključ Grada studentima, čime je najavljen početak glavnog programa šestog Student Day Festivala, koji će se ove godine održati 29. i 30. svibnja u Rijeci, u ExPort Delti.

Najnovije izdanje Student Day Festivala (SDF) nastavlja sa svojim prokušanim receptom raznovrsnog programa koji objedinjuje bogati glazbeni line up te kulturne, sportske i zabavne sadržaje. Glavne su zvijezde šestog SDF-a svjetski poznati londonski dvojac SIGMA. Na glavnom Open Air Flooru zabavljat će nas i domaća imena među kojima možemo izdvojiti Let 3, Psihomodo Pop, Hladno pivo te Pips, Chips & Videoclips, a na KBS WareHouse Flooru u live act izdanju nastupaju Aril Brikha i Alexander Kowalski. Uz glazbeni dio programa očekuje nas i sportski program te predstavljanje studentskih udruga i projekata. Cjelokupni program festivala besplatan je za sve posjetitelje.

Na konferenciji za medije i predaji ključeva sudjelovali su:
Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci

Goran Petrc, pročelnik Ureda Primorsko-goranske županije

Goran Lajner, zamjenik ravnatelja Lučke uprave Rijeka

Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke

Hana Grubišić Krmpotić, zamjenica predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci

Andrea Mešanović, moderatorica

Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci, najavio je bogati i raznovrsni koncertni program u petak i subotu. Čestitao je studentima na organizaciji ovako velikog događaja koji je prije šest godina započeo s jednim danom i nekoliko bendova, a danas je narastao u petodnevni festival s preko 40 izvođača te proširenjem na sportski i kulturni program: „Uzevši sve ovo u obzir, ovo je najbolji način da se pokaže i Rijeci i okolici kolika je snaga Sveučilišta i studenata. Time želimo poručiti da studiranje nije samo učenje.“ Naglasio je da Sveučilište kroz Sveučilišne programe želi razviti što bolji odnos između studenata i profesora koji se izrazito trude oko uspjeha svakog od studenta. Nabrojao je i kulturne i sportske aktivnosti, a posebno je istaknuo tradicionalnu nogometnu utakmicu između Grada i Sveučilišta, gdje će se Sveučilište potruditi da nakon tri izgubljene utakmice, ove godine pobijedi Grad. Podržao je studente te obećao pročelniku Primorsko-goranske županije, dogradonačelniku Grada Rijeke i Lučkoj upravi da bezbrižno mogu predati ključeve studentima te da će studenti „vratiti“ Grad u isto stanje u kojem su ga „dobili“. Pohvalio je rad Studentskog zbora i njihov pristup prema projektima te ga je naveo kao uzor ne samo među hrvatskim, već i u europskim krugovima. 

Goran Petrc, pročelnik Ureda Primorsko-goranske županije (PGŽ), pozdravio je sve u ime PGŽ-a, naglašavajući da isti prati rad svih udruga studenata i studentskih organizacija, tako da je jedan od pokrovitelja i ove manifestacije. Naglasio je da će ovaj festival sigurno označiti ne samo Rijeku, nego i cijelu našu regiju te vjeruje da će svi programi, oni  kulturni, zabavni i sportski, biti uspješno realizirani. Čestitao je organizatorima i svim posjetiteljima zaželio uspjeh i dobru zabavu.

Goran Lajner, zamjenik ravnatelja Lučke uprave Rijeka, pozdravio je sve prisutne u ime Lučke uprave te je čestitao SDF-u koji je uspio postati prepoznatljiv suvremeni festival potičući originalnu, naprednu i sposobnu generaciju na koju je Lučka uprava posebno ponosna. Manifestacija je sve ove godine bila odlično organizirana i to bez ijednog incidenta. Naglasio je kako je time pokazano da studenti brinu o lučkom području i imaju odgovornost koja je nužna kad je riječ o gradovima-lukama kao što je u slučaju Grada Rijeke. Veliku zahvalu uputio je Studentskom zboru Sveučilišta, upravi Sveučilišta i Gradu Rijeci koji podupiru programe njegujući zajedništvo studenata, čime promiču svoj Grad te u ovom slučaju i našu Luku: „Time se omogućuje kreativna, ali prije svega kulturna zabava koja privlači svježinom, originalnošću ideja na naš jedinstven riječki način.“

Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, pozdravio je sve u ime Grada Rijeke te istaknuo da je SDF, koji se ove godine održava šestu godinu zaredom, postao dio identiteta Grada Rijeke, kao grada mladih i studenata. Nadodao je da SDF postaje sve privlačniji za studente ne samo iz Hrvatske, već i iz šire regije. Izjavio je: „SDF je dobra najava kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture (EPK), čija je prezentacija jučer održana u Zagrebu. Referirajući se i na slogan Rijeke u kandidaturi za EPK (luka različitosti), SDF se odvija i na području Luke Rijeka.  Sportski dio SDF-a dobar je uvod u Sveučilišne igre koje će se sljedeće godine održati u Zagrebu i Rijeci. Time one dobivaju i širi značaj od samog festivalskog dijela. Zahvalio se organizatorima koji svake godine osiguravaju dobar line up. Izjavio je kako se nada da će za vrijeme trajanja festivala svatko pronaći nešto za sebe – ne samo riječki studenti i mladi iz Rijeke, već i oni koji dolaze iz drugih gradova. Što se tiče predaje ključa grada, izjavio je da Grad o tome jako dobro promisli te da ga ne preda tako lako: „... ali to svake godine učinimo kad je u pitanju Karneval i kad su pitanju studenti koji zavladaju gradom.“

Hana Grubišić Krmpotić, zamjenica predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci

Izrazila je spremnost za primanje ključa te se zahvalila na dobivenom povjerenju Sveučilištu, Gradu, Županiji, Lučkoj upravi, RIKUP-u te svim volonterima: „... bez kojih ovakav festival ne bi bio moguć“. Dodala je: „Naša je obaveza da to povjerenje, već šesti put, i opravdamo“. Što se tiče programa SDF-a, izjavila je da je namjera bila prikazati riječkog studenta u njegovoj cjelovitosti; oslikavala se Križanićeva ulica, organizirane su predstave te je prikazan život studenta kao aktivnog građanina kroz sport i studentski život izvan studentskih obaveza. Naglasila je da će studenti biti prezentirani kroz rad svojih udruga na Korzu, kroz projekte koji su društveno korisni, zanimljivi i inovativni. Pozvala je na sva događanja, naglašavajući glazbeni program u petak i subotu – impresivne izvođače i odličnu zabavu.

Hana Grubišić Krmpotić, zamjenica predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci,  primila je ključ od Marka Filipovića, zamjenika gradonačelnika Grada Rijeke.

Moderatorica Andrea Mešanović zahvalila se prijateljima i pokroviteljima SDF-a, bez kojih organizacija istoga ne bi bila moguća te je pozvala sve nazočne da se fotografiraju s figama u rukama  ̶  simboličnom gestom podrške Gradu Rijeci u kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture.

Student day festival 2015.
music.arts.activity.
- PROGRAM

I ovogodišnje izdanje Student Day Festivala, koje se održava od 26. do 30. svibnja u Rijeci, nudi nezaboravni glazbeni line-up, ali i raznovrsne kulturne, sportske i zabavne sadržaje zbog kojih je prepoznat kao jedan od najvećih studentskih festivala u regiji.

Unatoč tome što festival iz godine u godinu raste – kako kvalitetom i brojem glazbenih izvođača, tako i brojem posjetitelja – njegove aktivnosti, u duhu studentskog standarda, za posjetitelje i dalje ostaju besplatne.

Kao i prošle godine, lokacija SDF-a 2015. je provjereno dobra Ex Port Delta. Ulaz na Festival bit će na Mrtvom kanalu kod pomičnog mosta, blizu broda Galeb, a izlaz će se nalaziti kod izlaza s malog parkirališta prema Delti.

U slučaju kiše, bit će osigurani natkriveni prostori.

Mehanička hobotnica je raširila svoje krakove... I prikrivena čeka... Kako bi detonirala tvoju urbanu osobnost...

Vidimo se na SDF-u 2015.!

Program:

music.arts.activity.

OPEN AIR - MAIN FLOOR

PETAK, 29. 5. od 19 h u Ex Port Delti
LINEUP: SIGMA, Hladno pivo, Psihomodo Pop, Frenkie feat. Sassja, Gretta, Pasi, Sillycons,
Night Express

SUBOTA, 30. 5. od 19 h u Ex Port Delti
LINEUP: S.A.R.S., LET 3, Pips, Chips & Videoclips, The Prodigy Real Tribute Band, Silente, Gatuzo, Kraj programa

KBS WAREHOUSE

Petak, 29. 5. od 21 h Ex Port Delta Warehouse

LINEUP:

FILIP MOTOVUNSKI, SVEN NALIS, SIMPLE CRAFT & V:MC, SNAP!, Mr. WOOX, IGORRITZA, LIFE4FUNK, MARIN BIOCIC

Subota, 30. 5. od 21 h u Ex Port Delta Warehouse

LINEUP:

ARIL BRIKHA live!, ALEXANDER KOWALSKI live!, BOO DALE, BRONSKI, HERYA, IGORRITZA, MARIN BIOCIC, MARINA KARAMARKO aka MISS SOULFLY, MATE CEKO, OGI live!,
PERO FULLHOUSE, TINO DOBRIC, VIRGIN HELENA

AFTER HOUR PARTY

Nedjelja, 31. 5. u klubu Crkva

LEA DOBRICIC, LUKA VUKOVIC, PERO FULLHOUSE, IVAN RADOJEVIC

music.arts.activity.

Utorak, 26. 5. od 16 do 18 h u Rezidenciji Kamov, Križanićeva ulica

Radionica Slojevi – studentice kolegija Objekti za tijelo i prostor

Mentor: izv. prof. art Nenad Roban

Srijeda, 27. 5. u 20 h u klubu Palach

Predstava Mutikaša – suradnja s Gradskim kazalištem Jastrebarsko

Četvrtak, 28. 5. od 17 do 19 h u Križanićevoj ulici
1. Glazbeni program

Otvaranje Nove Križanićeve ulice uz zvukove DJ-a Pera Despera te predstavljanje

street art umjetnika i njihovih radova: Tifani Rubi, Pekmez Med, Šumski, Džedaj,

Nindža Tiger, Ojo Magico i dr.

19 – 21 h – DJ Bexx;
21 – 21.30 h – Akustični koncert grupe Jonathan;

21.30 – 22 h – Koncert Samuel Issac
21.30 – 22.30 h – DJ Pero Despero  

After party u klubu Život – Životarenje uz gratis rakiju i slobodan ulaz.

2. Video instalacija od 21 do 22.30 h u Rezidenciji Kamov, Križanićeva ulica

Eksperimentalna video instalacija (na terasi Rezidencije) – The Sun, autor Željko Bašković

3. Ostale aktivnosti u Križanićevoj ulici, od 17 do 22.30 h

Dan otvorenih ateljea/galerija raznih umjetnika (Petar Đakulović, Maja Vodanović, Alan Alebić, Tomica Grubiša, Morena Brnčić, Gea Golović, Bojan Hercigonja i dr.)

Kupi, prodaj, oduzmi, dodaj – štandovi s umjetničkim rukotvorinama, nakitom, torbama itd. (Nosi Rijeku, Kokorange, Amorositta i dr.)

4. Utorak – četvrtak (26. 5. – 28. 5.), od 17 do 20 h, Rezidencija Kamov, Križanićeva ulica

Radionica litografije, voditelj Petar Đakulović

music.arts.activity.

Petak, 29. 5., Korzo

12 h –  Malonogometni turnir

13 h –  Košarka 3v3

16 h – Prezentacija vježbanja na Fit&Fun mini trampolinu

Subota, 30. 5., Korzo

11 h – Nastavak malonogometnog turnira

11 h – Stolni nogomet

11 h – Turnir u graničaru

11 h – Košarka 3v3 – natjecanje u slobodnim bacanjima

11 h & 14 h – Prezentacija ultimate frizbija

12 h – Revijalna utakmica – Grad Rijeka vs. Sveučilište u Rijeci

12 h – Početak Cedevita Giant Footballa

Terminal

11 h – Prezentacija waterbikea

CHIKAZ FIT FEST powered by Reebok
subota, 30. 5.

Ex port Delta, Warehouse

10 h – Zumba kids boost, Les Mills Workshop (Instructors only)

13 h – Hoop START / fitness dance, Kettlebell: Simple and Sinister

14 h – HipHop Urban Flavor Workshop

15 – 18 h – Les Mills PROGRAMS

15 h – BODYPUMP™

16 h – BODYATTACK™

16.30 h – SH’Bam™

17.15 h – BODYCOMBAT™

ExPort Delta, Open Air

17 h – Les Mills BODYJAM™

17.30 – 19 h - Zumba® Fitness Masterclass

Petak, 29. 5.
od 10 do 17 h, Korzo
Prezentacija studentskih udruga Sveučilišta u Rijeci dok Simon pušta ploče
od 10 do 14 h, Gradska vijećnica
Prezentacijska debata – predstavljanje pojedinih studentskih projekata i javna tribina
«Doniranje organa»

Subota, 30. 5. od 12 do 18 h, Korzo

Prezentacija studentskih udruga Sveučilišta u Rijeci dok se ljuljuškamo uz DJ-a Pera Despera 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Sdf foto2
  • Zagreb Sdf foto1
  • Zagreb Sdf foto3
  • Zagreb Sdf2015 vizual
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › RIJEKA