Ružičaste vezice na klizaljkama Medvjeda

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
11

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Sport › Ružičaste vezice na klizaljkama Medvjeda

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
05
 
10.2012

Ružičaste vezice na klizaljkama Medvjeda

Zagrebački Medvjedi u kampanji podrške svojim navijačicama 'SVE za NJU!'
Ružičaste vezice na klizaljkama Medvjeda
 

Igrači KHL Medveščak Zagreb aktivno se uključili u obilježavanje Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke

Listopad je mjesec koji je u cijelom svijetu posvećen borbi protiv raka dojke, zloćudne bolesti od koje godišnje obolijeva veliki broj žena svih životnih dobi. Zahvaljujući udruzi “SVE za NJU!” i u Hrvatskoj se tijekom listopada provodi niz projekata, aktivacija i edukacijskih programa s namjerom da se kod mladih žena probudi svijest o brizi za vlastito zdravlje i o prevencije zločudne i kronične bolesti kao što je upravo rak dojke.

Ove godine kampanji se pridružuju i hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak koji će u znak podrške tijekom mjeseca listopada na utakmicama EBEL lige, počevši od nedjeljnje utakmice u Beču, na svojim klizaljkama nositi ružičaste vezice! Naime, ružičasta je zaštitna boja kampanje kojom se u cijelom svijetu obilježava međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke, a ovim činom zagrebački Medvjedi žele iskazati potporu ženama iz Hrvatske, ali i cijelog svijeta, kao i svim svojim navijačicama. Isključivo za ovu prigodu i u znak podrške kampanji 'SVE za NJU!' i službeni logotip kluba promijenit će boju u ružičasto što je iznimna rijetkost i dozvoljeno je u iznimno važnim kampanjama u kojima sudjeluje zagrebački KHL MEDVEŠČAK.

- Nadam se će simbolična poruka koju kao momčad šaljemo na ovaj način dovoljno jako odjeknuti i poslati jasnu poruku svim ženama o opasnostima ove bolesti ali i mogućnosti njene prevencije. Ovime dajemo potporu našim suprugama, majkama, sestrama, prijateljicama i kolegicama sportašicama, svim ženama i djevojkama, a osobito onima koje su se susrele s ovom bolešću i pobjedile je! Ukoliko dovoljno rano otkrijete simptome postoji velika mogućnost da je pobijedite i želimo da ova kampanja bude 'alarm' svim ženama da obave svoj pregled na vrijeme i osiguraju svoju budućnost,- istaknuo je kapetan zagrebačkih Medvjeda Alan Letang

Ružičaste vezice samo su mali dio potpore koju će zagrebački Medvjedi i KHL Medveščak Zagreb dati ovoj kampanji. Osim vezica, u klupskim fan zonama – u ZIG ZAG Fan Shopu u Teslinoj ulici u Zagrebu te u Domu sportova, u prodaji su posebne narukvice od čijeg se prihoda financiraju edukacije žena kao i za podršku za rad Centra za psihološku pomoć ženama koje su oboljele od raka. Također, sve utakmice u mjesecu listopadu koje će zagrebački Medvjedi odigrati u Domu sportova bit će posvećene potpori kampanji 'SVE za NJU!'.

 - Rak dojke je bolest s kojom se susreću žene diljem svijeta i od koje na žalost neke i umiru. Naša je obavez dati im potporu i podržati ovu kampanju. Posebna boja vezica najmanje je što možemo učiniti kako bi jasno poslali poruku, ali vjerujte kako bi se za potrebe ove plemenite svrhe bio spreman igrati cijeli odjeven u ružičasto kad bi to bilo moguće i ukoliko bi to pomoglo da spasimo barem jedan život. Vjerujem da ćemo svim bolesnim ženama biti motiv da izdrže u svojim borbama, te da će naša podrška biti mali korak u borbi protiv od ove zloćudne bolesti,- izjavio je napadač KHL Medveščak Zagreb, Kyle Greentree.

Rak dojke je u gotovo svim populacijama u samom vrhu vodećih uzroka smrtnosti kod žena. U Hrvatskoj od raka dojke godišnje oboli oko 2390 žena (podaci iz 2009.), a premine ih 984 (podaci iz 2011.) i to su uglavnom žene s rakom koji je u trenutku postavljanja dijagnoze već bio proširen izvan dojke. Većina žena zna da 25% svih zloćudnih tumora kod žena čini upravo rak dojke ili u apsolutnom broju njih oko 2500 na godinu pojavi se s rakom dojke. Rak dojke ne bira dob. Prije 20-etak i više godina rak dojke se javljao najčešće u dobi nakon 50-te, 60-te godine života. Danas smo svjedoci sve više oboljelih žena u dobi između 30-40 godine godine života. To je dob kada se brojne osobito patološke promjene odvijaju vrlo brzo , za razliku od žena u kasnijoj dobi, dobi nakon 60-te, 70-te ili 80-te godine života. Stoga je upravo u mlađim dobnim skupinama žena, a to je dob nakon 30-te godine života od izuzetne važnosti rana ili pravodobna dijagnostika zloćudnih bolesti dojki.

 Informacije o kampanji 'SVE za NJU!' pogledajte OVDJE

Foto: Inga ĆUŽIĆ

Administrator: zoo_visitor_guestwww.medvescak.com
  • Zagreb
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Sport › Ružičaste vezice na klizaljkama Medvjeda