SAD JE JASNO

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:19
Kol
2020
08

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › SAD JE JASNO

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
10
 
06.2020

SAD JE JASNO

VLADU NIJE BRIGE ZA 20 000 RADNIH MJESTA
SAD JE JASNOMoratorij na leasinge
 

Iako su ministarstva obećala kako će ovaj tjedan napokon riješiti problem kamata na leasinge, to se nije dogodilo

SAD JE JASNO, VLADU NIJE BRIGE ZA 20 000 RADNIH MJESTA

Na prošlotjednom sastanku u Ministarstvu turizma dogovoreno je da sve uključene strane pripreme dokumente s prijedlozima rješavanja problema visokih kamata na leasinge.  Udruženje leasing kuća, Inicijativa PPP te udruge Glas Poduzetnika dogovor su ispoštovali, dok se Vlada oglušila. Sastanak ovaj tjedan nisu sazvali, a povremenim prijevoznicima sada već svaki dan čini razliku u pokušaju egzistencijalnog opstanka.

Prošlo je dva i pol mjeseca otkada UGP i Inicijativa povremenog prijevoza putnika ukazuju na nekorektno ponašanje leasing kuća prema svojim klijentima. Tek nakon dva prosvjeda prijevoznika povremenog prijevoza u osam hrvatskih gradova Ministarstva su odlučila napokon prekinuti šutnju i započeti dijalog kako bi se našlo rješenje na zadovoljstvo svih uključenih. Poslije prvog općeg poduzetničkog prosvjeda u Hrvatskoj, razgovori su produbljeni, a na zajedničke sastanke su pozvane i leasing kuće. Inicijativa PPP i UGP predstavili su prijedloge po kojima bi sve tri uključene strane (prijevoznici, leasing kuće i Vlada) raspodijelile teret ove krize. Svi uključeni složili su se kako se problem može riješiti jedino tripartitno.

Svoje prijedloge sastavili su prijevoznici, udruženje leasing kuća te HGK i HOK i dostavili ih ministarstvima kako je i dogovoreno, no od Vlade ni glasa. Dogovoreno je kako će se konačni sastanak održati ovaj tjedan na kojem će sve biti finalno dogovoreno. Točnije, Vlada RH naći će modele prema kojima će pomoći leasing kućama kako bi oni mogli izaći u susret 2000 prijevozničkih tvrtki koje su se našle u problemu uslijed krize. Za sastanak je ostao je jedan radni dan, poziva iz Ministarstva turizma i dalje nema pa se pitamo gdje je Vlada?

“Još uvijek se nadam da to nisu bila prazna obećanja i da ćemo dobiti poziv za sastanak i konačno završiti s agonijom u kojoj su se prijevoznici povremenog prijevoza našli. Još uvijek želim vjerovati da predizborne aktivnosti nisu važnije od mikro i malih poduzetnika koji predstavljaju granu bez koje turizam u RH ne bi mogao funkcionirati. Umjesto rješenja na stolu, trenutačno imamo put u propast bez mogućnosti povratka. Previše vremena je izgubljeno. Zar je moguće da je ovo naš kraj? Nakon dva četvrtka koje nismo proveli prosvjedujući, smatra li se da smo se umorili i odustali, da je požar ugašen? Ne bih se kladio na to.“ rekao je Marko Slišković iz Inicijative PPP.

“Zar doista Vlada Republike Hrvatske prepušta 20 000 ljudi na milost i nemilost stranim leasing kućama? Prema propasti ide tisuće obitelji, ali Vlada očito smatra kako trenutačno ima važnijeg posla od toga. Vladajući se bave predizbornim kalkulacijama, dok je njihovim biračima, na čije glasove misle da mogu računati, dovedena u pitanje gola egzistencija.“ dodao je Tomislav Kovač iz Incijative PPP.

HDZ predstavlja svoj program u kojem obećava nova radna mjesta, a nije ih briga ni za ova postojeća. Kojih uskoro više neće ni biti!.

Inicijativa GLAS PODUZETNIKA pokrenuta je kao samoorganizacija građana, mahom malih poduzetnika, a nakon objave prvog paketa gospodarskih mjera Vlade RH koje su pokretači ocijenili nedostatnima. Budući da je u manje od 15 dana okupio više od 100.000 poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika privatnog sektora te privukao veliku medijsku pozornost svojim beskompromisnim zahtjevima i istupima, GLAS PODUZETNIKA se pozicionirao kao relevantan čimbenik u javnim raspravama vezanim za određivanje novog gospodarskog smjera Hrvatske. Isto je potvrdila i Vlada RH koja je, unutar drugog paketa gospodarskih mjera, usvojila neke od prijedloga inicijative te time potvrdila njezin neosporan utjecaj. Na zahtjev članova inicijative, osnovana je Udruga GLAS PODUZETNIKA koja je u dva tjedna od osnivanja prikupila više od 11.000 članova, a Udrugu podržava preko 200.000 građana Hrvatske.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Moratorij na leasinge
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › SAD JE JASNO