SEECEL postaje

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
11

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › SEECEL postaje

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
26
 
08.2019

SEECEL postaje

Centar za razvoj novih tehnologija
SEECEL postajeSeecel zgrada
 

Nakon uspješno dovršenog postupka javne nabave, u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta potpisan je ugovor o dovršetku izgradnje Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL-a) s tvrtkama Strabag d.o.o. i Strabag Property and Facility Services d.o.o., koje će izvoditi radove. Ukupna vrijednost ugovora o izvođenju radova je 70,5 milijuna kuna (bez PDV-a), a očekuje se kako bi sam objekt trebao biti u funkciji od mjeseca travnja 2020. godine, točno 7 mjeseci od početka izvođenja radova.

Ugovor su potpisali ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, te ovlašteni predstavnici tvrtki zajednice ponuditelja Daniel Stepinac i Sven Müller, uz prisustvo državnih tajnika Ministarstva Nataše Mikuš Žigman te Marija Antonića.

"Ovime nastavljamo s razvojem koncepta uspostave centra za podršku poduzetništvu koja će se temeljiti na razvoju digitalnih kompetencija i primjene novih tehnologija za razvoj digitalnog gospodarstva. Ova je Vlada od samog početka mandata odlučno krenula u realizaciju novih, ali i završetak svih postojećih projekata i otvorenih pitanja koja postoje još iz nekih prijašnjih vremena, a do današnjeg dana su ostala nedovršena. Današnji potpis ugovora još je jedan dokaz tome i nadam se da će cijeli posao biti završen u što skorijem roku na obostrano zadovoljstvo“, istaknuo je tom prilikom ministar Horvat.

"Ovaj projekt za nas predstavlja veliki izazov. Zbog toga mi je posebno drago da s predstavnicima Ministarstva gospodarstva imamo vrlo kvalitetnu suradnju i uopće ne sumnjam kako ćemo ovaj posao završiti u roku te u skladu s najvišim kvalitativnim standardima. Naravno, uložit ćemo maksimalne napore da se to dogodi i prije određenog roka, jer smatramo da je to moguće i veselimo se početku radova koji bi trebali krenuti već početkom mjeseca rujna", napomenuo je jedan od direktora Strabaga Sven Müller, s ponosom istaknuvši kako ova tvrtka posluje u Hrvatskoj već 25 godina te zapošljava oko 1.000 ljudi koji iznimno kvalitetno odrađuju svoj posao.

Centar kao one-stop shop za poduzetnike, kao i sve ostale korisnike

Puno važnije od samog dovršetka objekta jest ono što će se u njemu dešavati, naglasio je državni tajnik Antonić. „Ovdje će biti europski orijentiran centar koji će skrbiti o tome da hrvatski poduzetnici imaju aktivnu i kvalitetnu podršku, pružati im informacije o načinima kako krenuti u posao, mogućnostima financiranja, bila na nacionalnom ili europskom nivou, ali ih isto tako obučavati o novim znanjima i vještinama. Konkretno, vlasnicima poduzeća i njihovim zaposlenicima pomagat ćemo pri razvoju digitalnih alata koji su aktualni u današnjem svijetu jer vjerujemo kako će hrvatsko gospodarstvo upravo kroz proces digitalne transformacije i uvođenjem umjetne inteligencije dobiti veliki pozitivan impuls, objasnio je Antonić.

Ministar Horvat također je naglasio kako će se na ovaj način proširiti prvotna namjena samog SEECEL-a, istaknuvši kako će se projekt prilagoditi aktualnom stanju tržišta i globalnih trendova te obuhvatiti širi spektar djelatnosti od većeg i recentnijeg značaja za gospodarstvo. "U prostorijama ove zgrade uspostavit ćemo Centar za razvoj novih tehnologija, čije će aktivnosti prvenstveno stvoriti potrebne preduvjete za implementaciju digitalnih tehnologija u poslovanje mikro, malih i srednjih poduzeća, uključujući i umjetnu inteligenciju, zatim poticati daljnju digitalnu transformaciju gospodarstva te podizati ukupnu digitalnu i poduzetničku pismenost cijelog društva", objasnio je ministar Horvat te dodatno naglasio kako će Centar djelovati kao one-stop shop za poduzetnike, kao i za sve druge korisnike.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Potpisivanje ugovora seecel 1
  • Zagreb Potpisivanje ugovora seecel 2
  • Zagreb Potpisivanje ugovora seecel 3
  • Zagreb Seecel zgrada
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › SEECEL postaje