Skeptici u pubu

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
04

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Skeptici u pubu

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
04
 
03.2020

Skeptici u pubu

i Nepopularna psihologija SPECIAL EDITION
Skeptici u pubuEvent
 

Društvo za promicanje znanosti i kritičkog mišljenja zajedno s Nepopularnom psihologijom organizira posebno izdanje već uhodanog programa u Saxu, Skeptici u pubu, 6.3.2020. godine od 18 do 21 h. Povodom drugog rođendanda portala Nepopularna psihologija organizirano je posebno izdanje Skeptika u pubu obilježeno trima aktualnim temama iz psihologije.

U ovom besplatnom programu goste očekuju tri predavanja u trajanju od 20 do 25 minuta nakon čega slijedi rasprava i vrijeme za postavljanje pitanja predavačima. Ono što dodaje posebnu čar skepticima jest to što su u pubu, tako da je uz predavanja šank Saxa osigurao pića po promotivnim cijenama.

Nakon predavanja pozivamo sve zainteresirane na nastavak proslave uz nastup benda Krivi Smjer.

Teme predavanja i izlagači:

Mitja Ružojčić - Gore je bolje? Psihološki aspekti novog vala iseljavanja

Nikola Erceg - Kako razmišljati bolje i odlučivati racionalnije?

Marina Štambuk i Maja Tadić Vujčić - Dugine obitelji: Između mitova i znanosti

U prvom predavanju Mitje Ružojčića, poslijedoktoranda na Katedri za psihologiju rada i ergonomiju Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, predstavit će se rezultati najnovijeg istraživanja provedenog na uzorku više od 1000 „novijih“ hrvatskih iseljenika koji trenutačno žive u nizu razvijenih zemalja unutar i izvan EU. Istraživački tim s Katedre za psihologiju rada i ergonomiju Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu u istraživanju su se bavili pitanjima zašto su ovi iseljenici otišli iz RH, kako žive i kakve poslove rade u inozemstvu te što bi se trebalo dogoditi da se vrate u RH.

U drugom predavanju Nikole Ercega, asistenta na Odsjeku za psihologiju Filozofskog Fakulteta u Zagrebu, saznat ćemo kako smo iracionalni, kojim kognitivnim pogreškama smo skloni te na koji način razmišljati kako bi naše prosudbe i odluke bile racionalnije.
U trećem predavanju dviju psihologinja i autorica knjige Ja nisam gej mama, ja sam mama, Maje Tadić Vujčić i Marine Štambuk, predstavit će se rezultati prvih hrvatskih istraživanja o duginim obiteljima te nekih međunarodnih istraživanja o istoj temi. Dugine obitelji odnose se na LGBT (lezbijke, gejeve, biseksualne i trans) roditelje, parove i pojedince/ke koji imaju djecu ili žele postati roditelji i njihove obitelji, a u predavanju će se osvrnuti na rezultate koji pokazuju kako je za dobrobit djece i roditelja važnija kvaliteta obiteljskih odnosa od obiteljske strukture ili seksualne orijentacije roditelja/skrbnika.

O Nepopularnoj psihologiji

Nepopularna psihologija je zamišljena kao projekt čiji je cilj popularizacija psihologije i srodnih znanosti u skladu s načelima i integritetom struke. Projekt je pokrenut početkom 2018. godine u obliku Facebook stranice. Nakon nekog vremena, tim autora se širi i NP kreće sa sadržajem na Instagramu i službenom webu. Osim sumiranja izvornih znanstvenih članaka, sadržaj se odnosi i na objašnjavanje raznih fenomena iz domene psihologije, recenzijom filmova, knjiga ili pisanju o raznim problemima struke. Također, sadržaj se odnosi i na promociju rada studenata psihologije koji kroz svoje udruge organiziraju mnoštvo događanja, kao i drugih događanja povezanih sa sadržajem stranice poput konferencija i javnih predavanja.
Tim Nepopularne psihologije nastoji promicati znanost i drugim kanalima poput volontiranja i aktivnosti u lokalnoj zajednici. U tom kontektsu smo imali priliku surađivati sa Sveučilištima te građanskim udrugama putem održavanja pozvanih i javnih predavanja.

Korisni linkovi:

Event na Facebooku:

https://www.facebook.com/events/193752901951046/
Nepopularna psihologija:

https://nepopularna.org/
                                        

https://www.facebook.com/nepopularnapsihologija/
Društvo za promicanje znanosti i kritičkog mišljenja:

http://www.pzkm.org/o-nama/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Event
  • Zagreb Logo
  • Zagreb Vizual1
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Skeptici u pubu