Škola jezika i hrvatske kulture za mlade iseljenike

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
18:59
Velj
2020
19

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Škola jezika i hrvatske kulture za mlade iseljenike

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
17
 
06.2014

Škola jezika i hrvatske kulture za mlade iseljenike

Hrvatska matica iseljenika i Sveučilište u Zagrebu započet će 21. lipnja 2014. svoju već tradicionalnu Sveučilišnu školu hrvatskoga jezika i kulture, koja se održava do 18. srpnja u Zagrebu.
Škola jezika i hrvatske kulture za mlade iseljenikeSkolahrvatskog170614
 

Službeno otvorenje bit će 23. lipnja, ponedjeljak, u 9.00 sati na Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu. Tom prigodom, studente će pozdraviti: prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Zagrebu; mr. sc. Marin Knezović, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika i prof. dr. sc. Zrinka Jelaska, direktorica Škole.

Škola je namijenjena mladeži hrvatskoga podrijetla i svim drugim studentima koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje o njoj, naučiti ili usavršiti hrvatski jezik.

Akademski program obuhvaća 120 školskih sati nastave, 105 sati obavezne nastave i 15 sati dodatne nastave (jedan školski sat traje 45 minuta). Jezična se nastava sastoji od odvojenih gramatičkih i lektorskih sati. Znanje hrvatskoga jezika dijeli se na tri razine: početnu, srednju i naprednu. Akademski dio programa održat će se u učionicama za jezike u Studentskom domu Cvjetno naselje, gdje i smještena većina polaznika.

Program iz hrvatske kulture i povijesti sastavni je dio Škole koji organizira Hrvatska matica iseljenika. Program podrazumijeva: akademska i terenska predavanja o hrvatskoj kulturi i povijesti; stručno vođene posjete različitim muzejima, galerijama, umjetničkim izložbama, kazališnim predstavama i koncertima, kulturnim i znanstvenim institucijama te susrete s poznatim hrvatskim umjetnicima; studijske izlete u Hrvatsko zagorje i Plitvička jezera koji su uvijek lijepo prihvaćeni.

Polaznici koji polože ispite dobit će diplomu Sveučilišta u Zagrebu, svjedodžbu s upisanim ocjenama i potvrdu o 8 ECTS bodova.

I ove se godine potvrdilo da je ovaj stručno profilirani program prepoznatljiv u akademskim i drugim krugovima kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu budući da je okupio 34 polaznika iz 14 europskih i prekomorskih zemalja (Australija, Austrija, Bolivija, Južna Koreja, Danska, Italija, Japan, Kanada, Mađarska, Novi Zeland, Njemačka, Rusija, SAD, Švicarska). Kao i prethodnih godina, Školu će polaziti i petero stipendista koji dolaze s partnerskih sveučilišta: Hankuk University of Foreign Studies, Sveučilište u Regensburgu, Institut Filipus Kaušić.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Skolahrvatskog170614
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Škola jezika i hrvatske kulture za mlade iseljenike