SKUPŠTINA: Socijalno ugroženi bez komunalnog doprinosa u procesu…

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
08

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › ZG Skupština › SKUPŠTINA: Socijalno ugroženi bez komunalnog doprinosa u procesu…

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
22
 
03.2013

SKUPŠTINA: Socijalno ugroženi bez komunalnog doprinosa u procesu legalizacije

U Zagrebu postoji 33 tisuće bespravnih objekata
SKUPŠTINA: Socijalno ugroženi bez komunalnog doprinosa u procesu legalizacijeSjednica Gradske Skupštine
 

Na posljednjoj sjednici Gradske skupštine u ovom sastavu vijećnici su između ostalog usvojili Prijedlog odluke o komunalnom doprinosu, koji je predložola većina, istovremeno odbviši prijedlog gradonačelnika Milana Bandića. Prema usvojenom, Zagrepčani će u procesu legalizacije bespravno izgrađenih objekata plaćati komunalni doprinos po kubičnom metru: u 1. zoni 118 kuna, u drugoj 108, u trećoj 75, a u četvrtoj 56 kuna uz dodatne popuste. Također, za 100 prostornih metara građevine umanjivati će se iznos ako obiteljsko domaćinstvo ima jednog jednog člana, za 150 metara prostornih građevine ukoliko broji dva člana, za 200 metara prostornih građevine ukoliko broji tri člana, za 250 metara prostornih građevine ukoliko ima četiri člana, za 300 metara prostornih građevine ukoliko broji pet članova, za 350 metara prostornih građevine ukoliko broji šest članova te za 400 metara prostornih građevine ukoliko obiteljsko domaćinstvo broji sedam i više članova. Prema tom prijedlogu, smatraju zastupnici, većina socijalno ugroženih građana bit će oslobođena plaćanja komunalnog doprinosa. U Zagrebu je 33 tisuće bespravnih objekata, a samo 14 tisuća predalo je zahtjev za legalizaciju.

Također, sinoć su prihvaćene izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana. "Ovaj GUP grada Zagreba je početak uvođenja reda u urbanizam. Na ovaj način se uvode vrlo jasna pravila i puno nedvosmislenija procedura nego što je to bila prije. Ovo je borba za red", poručio je predsjednik gradske Skupštine Davor Bernardić. Zastupnici su jednako tako, odbili konačni prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Studentski kampus Borongaj, jer prema Bernardićevim riječimapredložena odluka nije bila u skladu s odlukom o izradi i sadržavala čak 50 posto više kvadrata.

Na sjednici je usvojen i zaključak o dodjeli Nagrade Grada Zagreba koje će dobitnicima biti uručene na Dan grada, 31. svibnja, u znak javnog priznanja za osobite uspjehe, ostvarenja i zasluge u radu. Među onima koji će biti nagrađeni su glumac i redatelj Dejan Aćimović, novinar, publicist i humanist Božo Šimleša, ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Dubravka Vrgoč, sopranistica Mila Kirinčić-Degan, orguljaši Ante Knešaurek i Pavao Mašić, pjesnikinja Sonja Manojlović, otorinolaringolog i otokirurg Boris Pegan, kao i atletičarka i olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković. Nagrađena je i II. Gimnazija te Školska knjiga.

Priznanjem i novčanom nagradom posmrtno je nagrađen Boris Šprem za iznimne zasluge i doprinos demokratizaciji na mnogim vodećim pozicijama, ustrajnim, dugogodišnjim, samozatajnim i principijelnim političkim radom, vrsnim pravnim znanjem i nastojanjem da hrvatsko zakonodavstvo bude što kvalitetnije, pravednije i socijalno osjetljivije. Kao predsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Boris Šprem se iznimno zalagao za izgradnju i učvršćenje demokratskih institucija i vladavinu prava, čuvanje digniteta zastupnika, trajnu privrženost pluralističkoj demokratskoj opciji i poštovanje različitih mišljenja. Osobito je isticao da u bavljenju politikom, građani samo posuđuju, a ne bezuvjetno poklanjaju vlast, te da je imperativni zadatak političara da u svakom trenutku, u svakom činu, ima na umu najveće vrednote zapisane u Ustavu, stoji u obrazloženju odluke.

 

foto: /www.skupstina.zagreb.hr

 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Sjednica Gradske Skupštine
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › ZG Skupština › SKUPŠTINA: Socijalno ugroženi bez komunalnog doprinosa u procesu legalizacije