Slavonski Banovac

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
18:59
Srp
2019
21

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Slavonski Banovac

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
19
 
10.2017

Slavonski Banovac

devetu godinu za redom u Pakracu - najsadržajniji turistički, gastro, gospodarski sajam kontinentalne Hrvatske
Slavonski BanovacSajam pakrac
 

Sajam pobudio veliki interes kod izlagača i natjecatelja

Pakrac će u subotu 21. listopada biti sajmeno središte kontinentalne Hrvatske, a to se da zaključiti iz interesa izlagača i natjecatelja koji su potvrdili svoje sudjelovanje na cjelodnevnom tradicionalnom devetom po redu „Sajmu slavonski banovac – ruralni razvoj kroz turizam.“

Organizator je predvidio 60 štandova za oko 140 izlagača, a do sada je rezervirano njih čak 55 pa je preostalo svega 5 slobodnih mjesta za potencijalno zainteresirane koji svoje sudjelovanje još mogu prijaviti u Poduzetničkom centru Pakrac  (sajam.pakrac@gmail.com).

Veliki interes vlada i za Grahfest – treće po redu natjecanje u kuhanju graha. Davor Lepka, predsjednik Udruženja obrtnika Pakrac – Lipik koji organiziraju Grahfest, potvrdio je da je do sada prijavljeno 37 ekipa, a do subote očekuje da će ta brojka preći 50 ekipa.

Posjetitelje koji ove subote dođu na Sajam u Pakracu, uz grah očekuje i vrlo bogata ugostiteljska i gastronomska ponuda. Sa svojim tradicionalnim jelima predstaviti će se predstavnici talijanske i mađarske nacionalne manjine kao i posebni gosti ovogodišnjeg Sajma – gradovi i općine prijatelji Pakraca. Tradicionalno će na Sajmu sudjelovati prijatelji iz slovačkih gradova Dolny Kubin i Revuca te općine Jasenova, a posjetiteljima će se predstaviti i delegacija općine Dobretići (BiH). Na Sajmu će biti održana i „Eno-gastro prezentaciju“ na kojoj će se sa svojim autohtonim delicijama predstaviti udruženja obrtnika i obrtničke komore iz drugih dijelova Hrvatske.

Za posebnu gastro atrakciju zadužen je Muzej Pakrac koji će ponuditi tradicionalno starinsko jelo poznato kao grah Saganlija.

Zahvaljujući članovima „Reda vitezova Ružice grada“ iz Orahovice, Pakrac će sljedeće subote odisati srednjevjekovnim duhom. Središnji događaj biti će Bitka za kovnicu novca koju će vitezovi iz Orahovice upriličiti od 18 sati, ali prije sam bitke, posjetitelji će imati prilike uživati u brojnim srednjovjekovnim sadržajima. Biti će organiziran prikaz srednjovjekovnog oružja kao i mala škola mačevanja, zatim streličarski turnir te predstava za djecu „Princeza i razbojnici“. Neizostavno je i kovanje banovca, prvog hrvatskog novca koji je u Pakracu kovan od 1256. do 1260. godine, a koji će, u povodu održavanja Sajma, ponovno biti kovan u Pakracu.

Nakon uvodnih stručnih predavanja od 10 sati, u 13 je predviđena svečanost otvaranja Sajma, a potom i kulturno umjetnički program. Organizator će osigurati i kutak za djecu i mlade te zabavni park, a u vrijeme trajanja Sajma, od 13 do 18 sati posjetitelji će se imati prigode provozati turističkim vlakićem ili kočijom.

A za kraj organizator je za sve posjetitelje osigurao koncert sve popularnijeg ženskog tria „Učiteljice“.

Puno toga smo vam otkrili no sve vas koji subotu odlučite provesti u Pakracu, na 9. Sajmu Slavonski banovac, očekuje još pregršt ugodnih iznenađenja i zabavnih sadržaja.

Sajam slavonski banovac organizira Grad Pakrac u suorganizaciji s Udruženjem obrtnika Pakrac – Lipik, Poduzetničkim centrom Pakrac i Turističkom zajednicom Grada Pakraca, a uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede. Partneri sajma su Hrvatska gospodarska komora i LAG „Zeleni trokut“.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Slavonski banovac
  • Zagreb Grahfest foto
  • Zagreb Kovanje banovca
  • Zagreb Sajam pakrac

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Slavonski Banovac