Snježana Strbad

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Kol
2020
08

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › Snježana Strbad

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
29
 
10.2018

Snježana Strbad

"Kada snovi postanu stvarnost" - okidač za moju nadolazeću knjigu ili nešto drugačije...
Snježana StrbadSnjezana strbad ogrtac dizajn ovitka svetlana kerestes 555
 

Kada snovi postanu stvarnost

I zaista, snovi mogu postati stvarnost. A počelo davno. Mala djevojčica kovrčave crne kose, velikih zelenih očiju, nestašna i  istraživačkog duha oduvijek je zamišljala da će jednom i ona moći napraviti neko djelo koje će biti dovoljno dobro da postane plemenita svrha. Ta djevojčica oduvijek je dijelila sa drugima ono  što je imala. A imala je u sebi ljubav u neograničenim količinama. Ta djevojčica odrasla je i postala djevojka i žena, koja je pisala pjesme, kratke priče i rasprave o različitim temama i rado ih je dijelila sa drugima. Voljela je sebe, ali još više voljela je ljude kojima je bila okružena. Pablo Coelho napisao je „Kada čovjek doista nešto želi, cijeli svijet se uroti da mu se to ostvari.“ I sada kada snovi postaju stvarnost, upravo ta rečenica opisuje moj prvijenac nazvan Ogrtač.

Božić je blagdansko vrijeme kada preispitujemo svoje odluke, svoja djela tijekom godine, opraštamo i donosimo nove odluke za narednu godinu. Jedan Božić je i meni okrenuo svijet za sto i osamdeset stupnjeva, a dvadeset i pet dana nakon toga moj svijet se okrenuo za još sto i osamdeset stupnjeva. U nekim godinama kada misliš da si sve posložio, sve, baš sve moraš srušiti i krenuti ispočetka. Milijun pitanja u glavi. Tijelo dršće, jer ono što sive stanice ispisuju u glavi nije u skladu sa emocijama. Ono što ostaje je, da svaki čovjek  sebi prizna da je poražen i da krene dalje. Tog Božića i ja sam odlučila krenuti nekim drugim smjerom. Imala sam osjećaj da je u mojemu tijelu jedno veliko klupko u kojemu su zamotane i emocije i razum. Emocije i razum stvarale su kratki spoj u meni. I tad, kad sam pomislila da krećem naprijed, baš tad me posjetio g. Murphy. Ako sam i pomislila, da mi je to što se dogodilo, bilo najteže za podnijeti, prevarila sam se.

Dvadeset i pet dana nakon Božića doživjela sam još jedan šok. Karcinom dojke. I tu počinje moja priča. Na prvom nalazu, dijagnoza – metastaza. Gledam i mislim, pa dobro ima nekih ljudi koji su se izliječili s tom dijagnozom. U petnaest sekundi u glavi sam vidjela slike svih natpisa u novinama, knjigama koje sam pročitala o iskustvima onih koji su preživjeli. Spremila sam nalaz u torbu i krenula u borbu s tih nekoliko centimetara. Smijeh, pjesma, ponovno upoznavanje sebe i unutarnje snage bili su moje jedino oružje i oruđe za bitku.

Tijekom liječenja bila sam uskraćena za puno humanitarnih akcija koje u mojemu životu imaju posebno mjesto, a  kojima se nisam mogla pridružiti jer sam morala čuvati imunitet. Prekid duge veze i dijagnoza popločili su moj put trnjem, oštrim kamenjem i tankom linijom po kojoj sam hodala. No, te situacije sam, pozitivnim stajalištem, pretvorila rečenicu koju je napisao Pablo Coelho. I doista, cijeli se svijet urotio da moj san postane stvarnost, jer je ova nadolazeća knjiga namijenjena u humanitarne svrhe, za djecu koja imaju dijagnozu teških bolesti kao i za djecu slabijeg imovinskog stanja.

iz recenzije:

Duhovita, hrabra, slaba i beskrajno jaka.

Kad život odluči pred tebe staviti zid, ili ćeš ostati stajati pred njim ili ćeš ga preskočiti. Nije uvijek lako, ali sve se može pozitivnim pristupom i upravo je to Snježana dokazala i prekrasno opisala u Ogrtaču. Bolesnima snaga i dodatni poticaj za borbu, a zdravima poticaj da budu ta snaga onima kojima je to potrebno.

Andreja Talan Pavić

O autorici:

Snježana Strbad radi u Zračnoj luci Zagreb – BTA Hrvatska d.o.o. Rođena u Zagrebu i diplomirala je Ekonomiju kao i Komunikacijski menadžment. Sudjelovala je na međunarodnim simpozijima: Međunarodna udruga komunikoloških društava – Društvo i Tehnologija, Hrvatsko društvo menadžera kvalitete te Hrvatska udruga za marketing. U slobodno vrijeme piše knjige, putuje i sudjeluje u humanitarnim akcijama.

Recenzenti

Katarina Gujić

Andreja Talan Pavić

Anica Birač

Ivana Lončar

Lektorica

prof. Ivana Ujević

Dizajn naslovnice

Svetlana Keresteš

Tisak

Redak d.o.o, Split

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Snjezana strbad ogrtac dizajn ovitka svetlana kerestes 555
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › Snježana Strbad