Športska gimnazija

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Srp
2020
15

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Športska gimnazija

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
15
 
02.2020

Športska gimnazija

predstavila projekt - Nepoznata rijeka – život Save uzvodno i nizvodno od Zagreba
Športska gimnazija2-sava-3
 

Projekt Športske gimnazije Zagreb „Nepoznata rijeka – život Save uzvodno i nizvodno od Zagreba“ jedan je od deset projekata, jedini s područja Grada Zagreba“, prihvaćen za financiranje na natječaju za male financijske potpore „UČENIČKE AKCIJE PROTIV KLIMATSKIH PROMJENA“.  Svečanom predstavljanju projekta „Nepoznata rijeka – život Save uzvodno i nizvodno od Zagreba“ koje je održano 7. veljače 2020. godine u Športskoj gimnaziji nazočili su predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba i Međunarodne komisije za sliv rijeke Save (Savska komisija).

Ravnatelj Športske gimnazije Stipe Perišić i projektni tim predstavili su ciljeve, aktivnosti i planirane rezultate projekta. Nositelj projekta je Športska gimnazija Zagreb, a partner na projektu Brodsko-ekološko društvo (BED). Trajanje projekta je od 5. veljače do 30. lipnja 2020. godine. Planirane su brojne aktivnosti od kojih izdvajamo predstavljanje projekta povodom Međunarodnog dana močvarnih staništa, predavanje i radionica na temu klimatskih promjena (zaštita okoliša i bioraznolikost), obilježavanje Dana voda (suradnja sa sektorom upravljanja vodama, sektorom zaštite prirode i udrugama civilnog društva), terenska nastava  „Rijeka Sava – dio europske ekološke mreže i potencijali za održivi razvoj“, anketiranje ciljnih skupina, izrada medijskih promidžbenih sadržaja i poruka zagovaranja te obilježavanje Dana rijeke Save (javna kampanja, javna tribina i predstavljanje rezultata projekta). U sklopu predstavljanja Projekta, obilježen je i Međunarodni dan vlažnih (močvarnih) staništa prezentacijom učenika prvog razreda Olivera Bikića i postavom prigodnog panoa.

Predstavnik Sektora za prirodu Ministarstva zaštite okoliša Neven Trenc istaknuo je važnost i vrijednost rijeke Save. Viša stručna suradnica Ivana Matišić iz Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba pohvalila je aktivnosti projekta te istaknula pozitivan primjer Športske gimnazije u uključivanje u učeničke akcije. Zamjenik sekretara za zaštitu voda i vodnog ekosistema Savske komisije Samo Grošelj upoznao je učenike Športske gimnazije i uzvanike s radom Savske komisije i  Parlamentom mladih sliva rijeke Save te pozvao na suradnju.

„Nepoznata rijeka – život Save uzvodno i nizvodno od Zagreba“ dio je šireg projekta „Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu – Projekt predsjedanja EU 2019.-2021.” kroz koji Platforma za međugrađansku solidarnost CROSOL i Zaklada SOLIDARNA potiču škole, učeničke domove i školske klubove u njihovom snažnijem javnom djelovanju tijekom predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije od 1. siječnja do 30. lipnja 2020. godine.

Učenici Športske gimnazije - mladi sportaši, uz sportske uspjehe, važan su ambasador naše domovine Republike Hrvatske i na području očuvanja okoliša, prirodne baštine i zdravog života.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb 2-sava-3
  • Zagreb 3-plakati-izrada
  • Zagreb 5-zajednicka
  • Zagreb 8-ucenik-prezentira
  • Zagreb 10-gosti-zajedno
  • Zagreb 11- gost-samo-groselj
  • Zagreb 12-gost-ivana-matisic
  • Zagreb 13-gost-neven-trenc
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Športska gimnazija