Srpanj s Ansamblom LADO

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Kol
2020
05

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Srpanj s Ansamblom LADO

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
07
 
07.2020

Srpanj s Ansamblom LADO

Kak je teško našu ljubav tajiti
Srpanj s Ansamblom LADOLado electro 1
 

Ljetna turneja Ansambla LADO kreće 7. srpnja koncertom Ladovog orkestra i solista u Slavonskom Brodu gdje će izvesti vokalno-instrumentalni program „Kak je teško našu ljubav tajiti“. Isti program izvest će i u Osijeku i Iloku 8. i 9. srpnja. Sva tri koncerta počinju u 21 sat.

S tri različita programa obogatit će ljetnu kulturnu ponudu grada Zagreba. U sklopu Međunarodne smotre folklora moći će se 12. srpnja pogledati dokumentarni film o Ansamblu LADO „70“  u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti. Ulaz na projekciju je, zbog epidemioloških mjera, ograničen na 100 posjetitelja. Istog će dana, u sklopu 39. ljetnog festivala klasične glazbe Večeri na Griču, LADO izvesti program „Kak je teško našu ljubav tajiti“ u atriju Galerije Klovićevi dvori. Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti putem sustava ulaznice.hr. Na istoj lokaciji, 19. srpnja, u sklopu MSF-a koncert će održati LADO Electro. Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti putem sustava ulaznice.hr.

Ljetna turneja nastavlja se na jadranskoj obali gdje će u Splitu, Šibeniku i Supetru sredinom srpnja nastupati LADO Electro. Podsjetimo, LADO Electro najavio je svoj povratak na glazbenu scenu spotom za pjesmu Dolinom se... (Song for Elizabeth) posvećenoj poznatoj pjevačici međimurskih narodnih pjesama Elizabeti Toplek.

„U ovim izazovnim vremenima bilo je potrebno svakodnevni rad i  programe ansambla prilagoditi novonastaloj situaciji. Uz koncerte LADO Electra kojim smo krajem lipnja otvorili manifestaciju Ljeto u MSU, Orkestar i solisti Lada će tijekom srpnja izvoditi i svoj vokalno-instrumentalni program. Cijenjena publika u Slavonskom Brodu, Osijeku, Iloku i Zagrebu s naših dvanaest glazbenika i šest solista glazbom će obići Posavinu, zagrebačko Prigorje, Slavoniju, Baranju, Podravinu,  Međimurje i Dalmaciju.“, rekao je umjetnički voditelj Lada, Krunoslav Šokac.

Ladova ljetna događanja završavaju 21. srpnja projekcijom dokumentarnog filma „70“ u sklopu 67. Pulskog filmskog festivala. Film će biti prikazan 21. srpnja u 19.30 u kinu Valli. Ulaz na projekciju je besplatan.

„Unatoč specifičnoj i neizvjesnoj godini za sve umjetnike i kulturne institucije, tako i za Ansambl LADO, ovog smo ljeta pripremili nekoliko različitih događanja – od vokalno-instrumentalnog programa „Kak je teško našu ljubav tajiti“, preko koncerata LADO Electra do projekcija dokumentarnog filma „70“. Pozivamo sve građane da nam se pridruže u jednom od gradova koja ćemo posjetiti. Naravno, uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera.“, rekla je Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica Ansambla LADO.

Raspored događanja

 • 7.7. „Kak je teško našu ljubav tajiti“ – Slavonski Brod, plato ispred Kazališno-koncertne dvorane "Ivana Brlić-Mažuranić", 21
 • 8.7. „Kak je teško našu ljubav tajiti“ – Osijek, Trg Vatroslava Lisinskog, Tvrđa, 21
 • 9.7. „Kak je teško našu ljubav tajiti“ – Ilok, dvorište Dvorca Odescalchi, 21
 • 12.7. dokumentarni film „70“ – Zagreb, dvorana Gorgona, MSU, 18.30
 • 12.7. „Kak je teško našu ljubav tajiti“ – Zagreb, atrij Galerije Klovićevi dvori, 21
 • 15.7. LADO Electro – Split, Peristil, 21
 • 16.7. LADO Electro – Šibenik, Tvrđava Barone, 21.30
 • 17.7. LADO Electro – Supetar, Vlačica, 21.30
 • 19.7. LADO Electro – Zagreb, atrij Galerije Klovićevi dvori, 21
 • 21.7. dokumentarni film „70“ – Pula, Kino Valli, 19.30

Program koncerta „Kak je teško našu ljubav tajiti“

 1. Šokački sastanak
 2. S one strane Dunava
 3. Gračanska polka
 4. Senjicu senjala
 5. Drmeš Posavski Bregi
 6. Kak je teško našu ljubav tajiti
 7. Da bi se zrušile te legradske gore
 8. Trogirski šotić
 9. Dude peteroglasne
 10. Oj sončece, sončece
 11. Snočka sem ti draga
 12. Predite prelje
 13. Grajino kolo
 14. Lijepo pjeva za lugom djevojka
 15. Lijepa moja Moslavina 

Glazbeni obrađivači:

Božo Potočnik: 1, 3, 5, 7, 13

Marijan Makar: 6, 8, 10

Alan Kanski: 11, 15

Duško Topić: 2

Stjepan Večković: 9

Pere Ištvančić: 4

Božo Potočnik, Tuna Lešić: 12

Emil Cossetto: 14

 O ANSAMBLU LADO

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO profesionalni je folklorni ansambl osnovan 1949. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. LADO kroz svoj rad okuplja najpoznatije hrvatske etnokoreologe i koreografe, etnomuzikologe, glazbene aranžere i folkloriste, ali i skladatelje i dirigente nadahnute pučkim glazbenim stvaralaštvom. Sve je to rezultiralo impozantnim koreografskim i glazbenim repertoarom s više od stotinu koreografija i stotinama vokalnih, instrumentalnih i vokalno-instrumentalnih brojeva, u kojima se iznad svega poštuje izvorna, autentična narodna umjetnost.

Njegovi vrhunski plesači, koji su istodobno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformiraju iz plesnoga ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 14 odličnih glazbenika svira na osamdesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata. Ansambl LADO posjeduje jedinstvenu kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote (više od 1200 kompleta), pa je svaki koncert Ansambla, uz pjesmu i ples, ujedno i svojevrsna revija izvornoga hrvatskog tradicijskog ruha.

Sve to, uz prezentaciju čudesnoga bogatstva i raznolikosti folklornoga izraza s tako maloga prostora kao što je Hrvatska, čini LADO jedinstvenim u svijetu. Koncerti Ansambla diljem svijeta nailaze na nepodijeljeno oduševljenje publike, ali i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina. LADO je nastupao na nekima od najpoznatijih svjetskih pozornica i koncertnih podija - od Royal Albert Halla u Londonu do teatara na newyorškom Broadwayu, od moskovske Koncertne dvorane Čajkovski do Mann Auditoriuma u Tel Avivu, brojnih svjetskih opernih kuća, festivala, svjetskih izložbi, olimpijskih igara…

Za svoj rad i zasluge u promicanju nacionalne baštine, LADO je dobio mnoge nagrade i priznanja: Godišnju nagradu INA-e za promicanje hrvatske kulture u svijetu za 2006. godinu; 24 Porina, među kojima i Porin za životno djelo (2002.); pet Nagrada grada Zagreba (1963., 1968., 2002., 2009., 2017.); Nagradu Orlando na 54. Dubrovačkim ljetnim igrama 2003.; dvije Nagrade Ivan Lukačić na 34. i 44. Varaždinskim baroknim večerima (2004., 2014.), Povelju predsjednika Republike Hrvatske za 60. godina umjetničkog djelovanja (2009.). LADO je 2002. godine bio predstavnik Europe na VI. Svjetskom simpoziju zborske glazbe u Minneapolisu. 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
 • Zagreb Dokumentarni film 70 - vizual
 • Zagreb Kak je tesko - vizual
 • Zagreb Lado electro - hrvoje crnic boxer
 • Zagreb Lado electro - vizual
 • Zagreb Lado electro 1
 • Zagreb Lado-orkestar i solisti 2
 • Zagreb Lado-orkestar i solisti 3
 • Zagreb Lado-orkestar i solisti
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Srpanj s Ansamblom LADO