Stanislav Habjan

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
14

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Likovna scena › Stanislav Habjan

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
17
 
04.2020

Stanislav Habjan

Time & Ourselves - PostApoc dialogues - svakodnevnost - od 10. travnja 2020. godine na Laubinim društvenim mrežama
Stanislav HabjanStanislav habjan lauba
 

Time & Ourselves_ PostApoc dialogues serija je autorskih objava Stanislava Habjana, svakodnevnih obraćanja u formi kratkih dijaloga. Objave nastaju iz dana u dan, gradeći svojevrsni fikcionalni dnevnik, otvorenu priču neizvjesnog trajanja i završetka. Mali ljudski razgovori, pisani u negativu, vođeni u mraku, u nedefiniranom prostoru bez svjetla koji simbolizira stanje koje svi sada dijelimo, jedna su od mogućih varijanti ogleda s iskušenjem koje svatko doživljava drugačije, ali koje nas istovremeno povezuje na dosada nepojmljiv način. Ideja svega jest proživjeti ovo iskustvo s najviše moguće zadržanog zdravog duha, a to može omogućiti samo komunikacija i rad na njoj. 

Početak projekta zakazan je za 10. travnja 2020. godine, a možete ga pratiti svakodnevno na Laubinim društvenim mrežama: 

Facebook 

Instagram

O autoru:

Umjetničko djelovanje Stanislava Habjana obuhvaća pisanje, dizajn, likovnost, performans, multimediju. Autor je knjiga kratkih priča Nemoguća varijanta (1984) i Greiner & Kropilak Interkonfidental (s Borisom Greinerom, 1999). Prozom je zastupljen u više antologija hrvatske kratke priče i novele, tekstovi su mu prevođeni na engleski, talijanski, poljski, slovenski i makedonski, a naslovom njegove priče Poštari lakog sna imenovana je panorama proze Quorumova naraštaja (ur. K. Bagić, 1996). Ostvarujući radove unutar nekoliko autorskih grupacija (Greiner&Kropilak, Slipa konfidenca, Petikat) objavljivao je, izlagao i nastupao u Hrvatskoj, Francuskoj, Sloveniji, Italiji, Danskoj, Njemačkoj, Indiji… G. 1993. u suradnji s Greinerom konstruirao je Human Weight Printer, unikatni tip grafičke preše za dvije osobe kojom je ostvareno niz izvedbi otisaka grafika uživo. Kao dizajner autor je brojnih vizualnih identiteta za domaće i međunarodne umjetničke projekte, filmske i glazbene festivale, izložbe i kazališne predstave. Oblikovao je plakate i kataloge za nastupe hrvatskih umjetnika na venecijanskom bijenalu (1997, 2003, 2005); plakati su mu uvršteni u Graphis poster books (1994, 1995, 2004); bio je art direktor novina za kulturu Homo volans (1995/7) i glazbenog magazina Nomad (1998/9)… Nagrađivan je za prozu, za grafički dizajn i za autorski projekt. U koautorstvu s Danijelom Žeželjom, Borisom Greinerom i drugim autorima ostvario više multimedijskih projekata i performansa (Homo volans,1996; Osmijeh Majakovskog, 2001; Stazione Topolo, 2003; Reflex, 2006; BeCycled!, 2006; My Home is Your Home, 2009; Simetrija kvadrata, 2011, Kaciga od Manche, 2012; Idijot Wind, 2012; Pjesma za Vidu, Viktora, 2013). U suradnji s Danijelom Žeželjom ostvario niz dizajnerskih projekata, kao i grafičkih mapa i slikovnica (Petikat Exp, 2005; Becycled Quotes, 2006; Be Fair to Dog!, 2007, Lun, 2009; Život mimo, 2010; Dućan metafora, 2011; Pio i Pepe, 2013, Ako znenada pride kruto lačan gost, 2013). Od 2012. do 2015. s prijateljima vodi projekt Skale do Sunca, program galerije za umjetnost i dizajn u Staroj Novalji. Aktualni samostalni projekti uključuju mu izložbe Dialogues i Uzmi, čitaj!, putujući ambijent Dućan metafora, polivalentni projekt Literartura, te od proljeća 2019-e literarni i scenski projekt Car je gol.

cjelovit program laube pogledajte na njihovom web sjedištu:

http://www.lauba.hr/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Stanislav habjan lauba
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Likovna scena › Stanislav Habjan