Stari grad RAB

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
18:59
Stu
2019
18

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Stari grad RAB

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
18
 
06.2019

Stari grad RAB

PRODUŽENI VIKEND OD 20.6. IDEALNA JE PRILIKA ZA - KANTUNE!
Stari grad RABKantuni 2019.
 

Stari grad RAB, Četvrtak 20.06. - Ponedjeljak 24.06.2019.

"Posjetitelji očarani - Rapski Kantuni oduševili ugođajem" - Novi list

"Odlična ideja, prvorazredni događaj, prekrasna atmosfera" - Gregg i Hannah, UK

"Kantuni su sjajna ideja: Volimo Rab zbog Kantuna" - posjetitelji iz Verone

Za sve koji Kantune još nisu doživjeli - produženi vikend između četvrtka 20. i ponedjeljka 24. lipnja idealna je prilika za posjet Rabu i uživanje u jedinstvenim Kantunima!

Prekrasni mediteranski park Dorka (Kantun svjetla), veličanstvena starogradska Pjaceta (Kantun susreta) i tajnovita Mahačeva vila (Skriveni kantun), dočekuju sve posjetitelje željne jedinstvenih doživljaja, vrhunske ponude i opuštene ljetne zabave.

A na svakome kantunu - svakoga dana od 19 do 01 sati - očekuju ih posebno uređeni prostori i jedinstveni ugođaji, vrhunski izvođači i nezaboravni doživljaji, ambijentalno uređenje i birana ponuda, slasni zalogaji i osvježavajući gutljaji. Najkraće rečeno: autohtona i posebna, najbolja urbana zabava!

"Kantuni su sjajna ideja: Volimo Rab zbog Kantuna", samo je jedna od brojnih poruka zabilježena u knjizi dojmova, ova konkretno od posjetitelja iz Verone, koja najbolje opisuje posebnu atmosferu i oduševljenje posjetitelja ponudom i sadržajima ove manifestacije.

A kada jedinstvenim ambijentima i vrhunskoj ponudi pridružimo i vrhunske glazbenike - mladi i simpatični duo Nika & Luka, po prvi puta na Rabu, prvorazredni veterani jazza Three Colours of Jazz, potom gitarist i pjevač Matej Mudrovčić Mudri te zvijezde The Voicea, sjajne mlade pjevačice Karla Krmpotić i Ana Bustruc - jedno je sigurno:

Od 20. do 24. lipnja - Vidimo se na Kantunu!

* Kantun = reg. ugao ulice, kut sobe. tal. cantone

LOKACIJE

PARK DORKA - Kantun svjetla

Na samome vrhu poluotoka na kojem se smjestio stari grad Rab, u jedinstvenome ambijentu povijesnih zidina, prekrasni je mediteranski park Dorka sa spomenikom svetom Marinu u središtu. Rabljani s ponosom ističu toga klesara s Raba, koji je u 3. stoljeću udario temelje današnje države San Marino. Ljepota ovoga parka oduzima dah, a u posve novome svjetlu zasjat će u sklopu "Kantuna" - kada ćemo ga preobraziti u "Kantun svjetla", posebno pripremljen za ugodan boravak, opušteno druženje i uživanje.

PJACETA - Kantun susreta

Hodajući od Dorke uz Gornju ulicu, ubrzo stižemo i do sljedećega "kantuna" ovogodišnjih "Kantuna" - "Kantuna susreta". Smještena u samome srcu staroga grada, s ponosom tu stoji veličanstvena rapska Pjaceta. Povijesni trg Raba, Pjaceta odiše autohtonim ambijentom staroga grada, a mitsko stablo hrasta crnike daje ovome lokalitetu posebnu atmosferu i šarm. Za Rabljane ovo je Trg slobode, jer je crnika na njemu zasađena 1921. u sjećanje na burna prošla vremena. No Pjaceta je u svakome pogledu i jedan od "najvjernijih kroničara" svakodnevnoga rapskog života, pa čak i po tome što su se u jednoj od palača sve do u 1960.-te tu rađali brojni Rabljani.

MAHAČEVA VILA - Skriveni kantun

Tek nekoliko koraka dalje, čim s Pjacete krenete dalje put Gornje ulice, u palači slijeva u kojoj danas odjekuju veseli zvuci glazbe mladih polaznika Glazbene škole, nalazi se "Skriveni kantun" naših "Kantuna". Tu Vas očekuje neponovljivi ambijent, čudesni pogled na Uvalu sv. Eufemije, vrhunska glazba, intimna atmosfera... Pa ima li boljeg poziva, nego da se sretnemo na "Skrivenom kantunu"!

TKO JE TKO U PROJEKTU "KANTUNI"

Kantuni / Corners zaštićeni su kulturno-turistički projekt G.A.D. PRODUKCIJE i njena tima KULTUR specijaliziranog za projekte kulturnog turizma i destinacijskog managementa.

Odvija se u javnim prostorima grada Raba, uz partnersku podršku Turističke zajednice Grada Raba.

Manifestacija je osmišljena s ciljem obogaćenja kulturno-turističke ponude u periodima pred- i posezone na otoku Rabu, s dugoročnim ciljem revitalizacije lokaliteta staroga grada i njegove preobrazbe u permanentno otvoreni prostor urbane zabave, kulture i baštine.

PRATITE NAS NA 

kantuni.com
facebook.com/kantuni.rab
www.instagram.com/kantuni_corners

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Kantuni 2019.

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Stari grad RAB