Suradnja ADU-a i HKD-a

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Srp
2020
14

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Suradnja ADU-a i HKD-a

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
06.2017

Suradnja ADU-a i HKD-a

seminar„Sigurnost na filmskom setu“ i radionica „Kaskaderska gluma“ - prijave
Suradnja ADU-a i HKD-aPlakat
 

Pod pokroviteljstvom HAVC-a, Akademija dramske umjetnosti i Hrvatsko kaskadersko društvo održavaju seminar „Sigurnost na filmskom setu“ i radionicu „Kaskaderska gluma“

U petak 23. lipnja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu održat će se seminar „Sigurnost na filmskom setu“ namijenjen djelatnicima filmske industrije i svim zainteresiranima koji bi htjeli biti profesionalno uključeni i/ili utjecati na sigurnost rada na filmskom setu. S obzirom da Hrvatska, iako članica Europske unije, još uvijek nema konkretan zakon o sigurnosti na filmskom setu, cilj je seminara osvještavanje o potencijalnim rizicima prilikom rada u AV djelatnostima te edukacija i savjetovanje o radu na sigurnom filmskom setu. Tim povodom, predsjednik Hrvatskog kaskaderskog društva i voditelj seminara Darko Tuškan govorit će o trenutnim zakonskim i pravnim regulativama, zaštiti u drugim ili srodnim strukama, edukaciji provođenja sigurnosti i spašavanja te procesu procjene rizika produkcije i pravilima koja se provode na setovima. Osim navedenog, analizirat će se specifičnosti unutar pojedinih sektora filmske industrije te navesti primjeri dobre i loše zaštite na setu. Na taj će način sudionici seminara dobiti priliku upoznati se s aktualnim svjetskim standardima uočavanja, preuzimanja i rješavanja rizičnih radnji u cilju opće sigurnosti na setu.

Suradnja ADU-a i HKD-a nastavit će se i 24. i 25. lipnja putem radionice „Kaskaderska gluma“, koja će se održati u prostorijama ADU-a (Trg maršala Tita 5, Frankopanska 22). Uz pomoć ove specijalizirane dvodnevne radionice s naglaskom na glumu uz kaskadere, rizične akcije te rad za kamere, kaskader Darko Tuškan i glumac Vilim Matula imat će priliku svim sudionicima i promatračima prenijeti svoje znanje i iskustvo s ciljem učenja i kritičkog vrednovanja ostalih filmskih i kazališnih djelatnika te studenata (režije, snimatelja, producenata i dr.). Posljednji i zaseban dio radionice pod nazivom „Kaskadersko zapaljenje“, također pod vodstvom Darka Tuškana, održat će se 1. srpnja u 9 sati. Namijenjena je kaskaderima i onima koji to tek žele postati te ovim putem naučiti ili usavršiti svoju vještinu rada s vatrom. Radionica je visoko profesionalna i sadrži određen nivo rizika te se stoga od svih sudionika očekuje ozbiljan i profesionalan pristup. 

Broj mjesta za sudionike i promatrače je ograničen. Prijaviti se, i saznati više informacija, možete putem mail adrese contact@croatianstunt.org.

Biografije voditelja:

Darko Tuškan svjetski je priznati akcioni režiser, kaskaderski koordinator, redatelj druge ekipe, kaskader-glumac i nadzornik za sigurnost. Njegovo iskustvo obuhvaća brojne i raznovrsne filmove kao što su trilogija MatrixRenegades (Hrvatska), Pirates of the Caribbean 5San AndreasSuperman ReturnsThe Thin Red LineMr. Nice GuyFirst Strike, te brojne TV filmove, serije, reklame i sl.

Vilim Matula priznati je profesionalni kazališni, televizijski i filmski glumac s brojnim ulogama u filmskim spektaklima, kao što su Schindler’s ListRosencrantz & Guildenstern are DeadMax Schmeling, te TV serijama poput Dirigenti i MuzikašiWar and RemembranceBorgiaSmogovci, itd.

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Plakat
  • Zagreb Plakat 1
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Suradnja ADU-a i HKD-a