Suradnja muzeja Louvre i HTC Vive

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Ruj
2020
30

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Likovna scena › Suradnja muzeja Louvre i HTC Vive

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
24
 
06.2019

Suradnja muzeja Louvre i HTC Vive

Mona Lisa postaje virtualna stvarnost
Suradnja muzeja Louvre i HTC ViveStill from mona lisa beyond the glass, courtesy emissive and htc vive arts (5)
 

Muzej Louvre sklopio je partnerstvo s programom HTC VIVE Arts kako bi posjetiteljima priuštio prvo iskustvo virtualne stvarnosti

Na izložbi posvećenoj Leonardu da Vinciju naći će se i Mona Lisa u virtualnoj stvarnosti

Kako bi u Francuskoj obilježio 500. obljetnicu smrti Leonarda da Vincija, Louvre priprema revolucionarnu retrospektivu Da Vincijeve umjetničke karijere, koja će za javnost biti otvorena od 24. listopada 2019. U sklopu te povijesne izložbe Louvre će u suradnji s programom HTC VIVE Arts u muzeju prvi put ponuditi iskustvo virtualne stvarnosti, u sklopu kojega će priča o Mona Lisi, Da Vincijevu najpoznatijemu remek-djelu, postati stvarnost zahvaljujući HTC VIVE uređaju.

Iskustvo virtualne stvarnosti Mona Lisa: s druge strane stakla posjetiteljima će pružiti priliku da s tom slikom uspostave interakciju u virtualnome prostoru. Gledatelji će imati rijetku priliku uroniti u najpoznatiju sliku na svijetu stupajući iza stakla kako bi tom intrigantnom portretu pristupili izbliza na potpuno nov način koji će zauvijek promijeniti njihov doživljaj te slike.

Uz iskustvo virtualne stvarnosti Mona Lisa: s druge strane stakla posjetitelji će moći otkriti pojedinosti jednoga od najpoznatijih umjetničkih djela koje nisu vidljive golim okom. Budući da su u iskustvo uključeni rezultati novih znanstvenih istraživanja kojima su otkrivene tehnike kojima se umjetnik služio kako bi stvorio to remek-djelo, kao i više informacija o identitetu osobe koja je pozirala za portret, posjetitelji će steći intiman uvid u sliku koja je već naraštajima predmet fascinacije i intrige.

Budući da je povodom ove dosad neviđene retrospektive Da Vincijeva opusa osmišljeno u bliskoj suradnji s Louvreovim kustoskim timom, ovo će kreativno iskustvo virtualne stvarnosti publici diljem svijeta pružiti nov uvid u Monu Lisu. Iskustvo virtualne stvarnosti bit će dostupno i u inačici za kućno prikazivanje pomoću HTC-ove usluge digitalne pretplate VIVEPORT, kao i na drugim internetskim platformama za virtualnu stvarnost, pa će publika diljem svijeta moći pristupiti iskustvu Mona Lisa: s druge strane stakla

U iskustvu Mona Lisa: s druge strane stakla ogledat će se revolucionarno djelovanje Leonarda da Vincija kao istinskoga renesansnog polihistora, koji se bavio znanošću, izumiteljstvom, arhitekturom i umjetnošću. Tim će se iskustvom virtualne stvarnosti odati počast umjetniku koji je tijekom cijele svoje bogate i utjecajne karijere neprestano prihvaćao inovacije uz odavanje priznanja Da Vincijevoj dugovječnoj ostavštini koja ga čini jednim od najvećih slikara u povijesti.   

Dominique de Font-Réaulx, voditeljica Odjela za medijaciju i kulturni program u Louvreu, rekla je: Povodom izložbe posvećene Leonardu da Vinciju Muzej Louvre s radošću objavljuje da će prvi put predstaviti iskustvo virtualne stvarnosti u suradnji s programom HTC VIVE Arts. Javnost će moći istražiti jedno iznimno remek-djelo uranjanjem u iskustvo virtualne stvarnosti. Zahvaljujući ovoj suradnji posjetitelji će moći upoznati samu Monu Lisu i naučiti više o njoj, nadilazeći tako mitove i legende koji je prate već više od 500 godina.

Victoria Chang, direktorica programa VIVE Arts u HTC-u, rekla je: Počašćeni smo što imamo priliku blisko surađivati s Louvreom kako bismo im pomogli da u sklopu ove monumentalne izložbe pomoću HTC VIVE uređaja javnosti predstave svoje prvo iskustvo virtualne stvarnosti. Zahvaljujući ovom novom iskustvu publika diljem svijeta moći će pristupiti Moni Lisi u virtualnom prostoru te razgledati pojedinosti toga djela s bilo kojega mjesta na svijetu. Budući da će posjetitelji koji ne bi mogli posjetiti izložbu uživo dobiti pristup tome nevjerojatnom remek-djelu Leonarda da Vincija zahvaljujući našoj inačici za kućno prikazivanje, publika će dobiti dosad neviđen pristup Da Vincijevoj najslavnijoj slici.

O Louvreu

Louvre je jedan od najvećih muzeja posvećenih umjetnosti na svijetu i povijesni spomenik francuskoga grada Pariza. Ta se središnja znamenitost grada nalazi na desnoj obali rijeke Seine u Prvome arondismanu (okrugu ili četvrti). Otprilike 35.000 predmeta, koji potječu iz razdoblja od 7000. p. n. e. do otprilike 1848. godine, izloženo je na prostoru površine 72.735 m2. Louvre, koji je 2018. godine posjetilo 10,2 milijuna posjetitelja, te je godine bio najposjećeniji muzej posvećen umjetnosti na svijetu. Molimo vas da za više informacija posjetite mrežnu stranicu: www.louvre.fr.

O programu HTC VIVE Arts

VIVE Arts upotrebljava revolucionarnu tehnologiju kako bi promijenio način na koji se doživljava kultura, osmišljavajući jedinstvene projekte kojima se može pristupiti s bilo kojega mjesta na svijetu. U suradnji s vodećim umjetnicima, muzejima i kulturnim organizacijama potiče digitalnu inovaciju kako bi stvorio iskustvo virtualne stvarnosti umjetničkih djela i izložbi uz pomoć najnovije tehnologije. Otkad je pokrenut 2017. godine, program VIVE Arts uspostavio je suradnju s gotovo 40 vodećih kulturnih ustanova i organizacija, uključujući londonski Tate Modern, pariški Muzej d’Orsay i Muzej de l’Orangerie, njujorški Američki prirodoslovni muzej, tajpejski Nacionalni muzej, singapurški Muzej znanosti i umjetnosti te nedavno održani Venecijanski bijenale 2019. Molimo vas da za više informacija posjetite mrežnu stranicu: arts.vive.com.

Informacije o izložbi

LEONARDO DA VINCI
24. listopada 2019. – 24. veljače 2020.
Hall Napoléon

Kustosi izložbe:

Vincent Delieuvin, Odjel za slikarstvo, i Louis Frank, Odjel za grafike i crteže, Muzej Louvre

Praktične informacije

Radno vrijeme: svaki dan osim četvrtkom od

9:00 do 18:00, odnosno do 21:45 srijedom i petkom

Cijena ulaznice: 17 € (zbirke i izložbe)

Za ulaz je potrebno imati ulaznicu za određeni termin. Rezervacija termina: www.ticketlouvre.fr

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Still from mona lisa beyond the glass, courtesy emissive and htc vive arts (5)
  • Zagreb Bd dor vue de la pyramide du louvre ieoh ming pei, getty images cebb photo
  • Zagreb Lever vue de la pyramide du louvreieoh ming pe 2019 museue du louvre nicolas guiraud
  • Zagreb Soirvue de la pyramide du louvre ieoh ming pe 2019 mus du louvre nicolas guiraud
  • Zagreb Still from mona lisa beyond the glass, courtesy emissive and htc vive arts (1)
  • Zagreb Still from mona lisa beyond the glass, courtesy emissive and htc vive arts (2)
  • Zagreb Still from mona lisa beyond the glass, courtesy emissive and htc vive arts (3)
  • Zagreb Leonardo da vinci, portrait of lisa gherardini, spouse of francesco del

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Likovna scena › Suradnja muzeja Louvre i HTC Vive