SUSJEDI ZA POŽELJETI

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
20:18
Lip
2020
06

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › SUSJEDI ZA POŽELJETI

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
09
 
03.2020

SUSJEDI ZA POŽELJETI

Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska darovala Kuću »Bl. Alojzija Stepinca« u Brezovici
SUSJEDI ZA POŽELJETIFoto caritas zagrebacke nadbiskupije
 

Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska, sa sjedištem u Brezovici, u suradnji s udrugom Humanity First Germany, kupila je dvije profesionalne sušilice za rublje u vrijednosti 38.231,25 kuna te ih darovala Kući »Bl. Alojzija Stepinca« u Brezovici.

Dvije nove sušilice tipa Miele PDR 507 EL LW već su neko vrijeme u pogonu u praonici ove najveće kuće zagrebačkog Caritasa jer su donirane kao neophodna zamjena za dvije slične sušilice koje su se pokvarile, a simbolična primopredaja donacije upriličena je u Brezovici 5. ožujka.

Vrijednu donaciju Caritasu je predao direktor Humanity First jugoistočne Europe Zubair Khalil Khan a u ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije donaciju je primila ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar. Na primopredaji su bili nazočni i predsjednik humanitarne udruge Humanity First Hrvatska Khan Munawwar Muhammad, zamjenik predsjednika HF Hrvatska Sead Mulabegović, voditeljica Kuće bl. Alojzija Stepinca Suzana Horvat Kutle i Ana Klarić, stručna voditeljica Kuće.

»Posebnost udruge Humanity First u humanitarnom radu je ta da ona ide na adresu potrebitih i pita ih kako im može pomoći. Kada vidimo sreću na njihovim licima, ako im uspijemo pomoći, onda smo i mi zadovoljni. Osim toga i Bog kaže da moramo pomagati jedni drugima. Ta povezanost vjere i dobrih djela ide zajedno«, izjavio je prigodom uručenja donacije direktor udruge Humanitu First jugoistočne Europe Zubair Khalil Khan , naglasivši da udruga Humanity First želi, inshallah (ako Bog da), i nadalje pomagati zagrebačkom Caritasu i imati kvalitetnu suradnju s njim.

»Povezujemo se želeći malim i velikim djelima, učinjenima s puno ljubavi, učiniti život ljepšim onima koji su u potrebi. I današnje druženje potvrda je toga da je ljubav iznad svega, što je geslo, na neki način, i vaše organizacije i našega Caritasa«, izjavila je s. Jelena Lončar prigodom uručenja dviju zahvalnica udruzi Humanity First na ovoj vrijednoj donaciji. Zahvaljujući na svim dosadašnjim donacijama udruge Humanity First zagrebačkom Caritasu, posebno je istaknula donaciju kombi-vozila za Kuću bl. Alojzija Stepinca te je izrazila nadu da će se plodna suradnja nastaviti.

U ovoj donaciji sudjelovala je i tvrtka GASTROPROJEKT d.o.o., kod koje su sušilice kupljene, popustom na cijenu uređaja te besplatnom dostavom i montažom.DOSADAŠNJE DONACIJE UDRUGE HUMANITY FIRST

Tijekom protekle četiri godine karitativni rad zagrebačkog Caritasa podržali su slijedećim donacijama: osigurali sredstva u iznosu od 37.965,51 kuna za obnovu grijanja i opskrbu sanitarne tople vode u Caritasovoj Kući za žrtve obiteljskog nasilja; darovali korisnicima zagrebačkog Caritasa 600 kilograma svježeg junećeg mesa vrijednog 30.000,00 kuna; darovali kombi za prijevoz korisnika Kuće u Brezovici u vrijednosti 70.000,00 kuna; korisnicima Caritasa darovali 120 kilograma svježeg junećeg mesa; a prošle godine, uoči Božića, članovi udruge sudjelovali su zajedno s korisnicima Kuće u Brezovici na radionici izrade božićnih ukrasa nakon koje su osigurali zajednički ručak.

Kuća za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« trenutno pruža trajni smještaj za 75 korisnika a 24 korisnika nalazi se na polu/dnevnom boravku. Svi korisnici Kuće su ili djeca s teškoćama u razvoju ili odrasli s invaliditetom.

HUMANITY FIRST

Humanity First je međunarodna humanitarna udruga osnovana 1994. koja djeluje u više od 60 zemalja. U Hrvatskoj ta udruga djeluje od 2014. godine od kada njeni članovi pružaju pomoć ljudima koji žive u teškim uvjetima u našoj zemlji. Slogan organizacije je »Humanost prije svega«, a ujedno je to na prvom mjestu na listi njihovih prioriteta. Drugim riječima, Humanity First pokušava pomoći tamo gdje je pomoć potrebna te nikoga ne diskriminira zbog vjerskih, društvenih ili etničkih kultura kao i boje kože ili pripadnosti raznim vjerama. Humanity First uglavnom financira Muslimanska zajednica Ahmadija, a njihov rad temelji se na volontiranju.

KONTAKT

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Kuća za zbrinjavanje djece i odraslih osoba
s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac«, Brezovica
Brezovička cesta 98, 10257 Brezovica
kuca.brezovica@czn.hr
+385 1 6537806

izvor i foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

http://www.czn.hr/

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Foto caritas zagrebacke nadbiskupije
  • Zagreb Foto caritas zagrebacke nadbiskupije 1
  • Zagreb Foto caritas zagrebacke nadbiskupije 2
  • Zagreb Foto caritas zagrebacke nadbiskupije 3
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › SUSJEDI ZA POŽELJETI