SUVREMENI PLES: Predstava “Ima li života na sceni? - vježbe…

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
06:43
Kol
2020
14

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › SUVREMENI PLES: Predstava “Ima li života na sceni? - vježbe…

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
29
 
05.2013

SUVREMENI PLES: Predstava “Ima li života na sceni? - vježbe iz…

Večeras u 22 sata u Zagrebačkom plesnom centru
SUVREMENI PLES: Predstava “Ima li života na sceni? - vježbe iz oblikovanja Zemlje”BADco
 

U sklopu Tjedna suvremenog plesa večeras u 22 sata u Zagrebačkom plesnom centru u Ilici 10, biti će prikazana predstava "Ima li života na sceni? - vježbe iz oblikovanja Zemlje". Nova predstava BADco. umjetničko je istraživanje dva povezana skupa problema: stvaranja minimalnih uvjeta za život i činjeničnosti u kazalištu. Polazište je u pitanju “Koje su posljedice kazališne fikcionalizacije stvarnosti poput globalne ekološke krize?” Stoga su se obzoru predložaka našli umjetnički i medijski materijali od dokumentarnih snimki osvajanja svemira, preko S.F. proze do ekoumjetnosti. Predstava-serija svoj je začetak našla u ideji terraforminga, hipotetskog procesa ciljanog preoblikovanja atmosfere, temperature, površinske topografije ili ekologije nekog planeta ili svemirskog tijela kako bi ga se učinilo sličnim Zemlji te naseljivim zemaljskim organizmima. U namjeri da se realizira kao serijalna, epizodna struktura, predstava će iz nekoliko različitih perspektiva prići ideji scenskog iskušavanja uspostavljanja novih životnih (ali i radnih) uvjeta, međuljudskih odnosa, ekosustava, oblika života, zajednica itd. S jedne strane, cilj nam je reflektirati povišeni stupanj osjetljivosti za budućnost planeta Zemlje, a s druge, status stvarnosti u kazalištu. Dok se njegova socijalna i politička argumentacija sve više artikulira strašću za stvarnim, za dokumentarizmom i “stvarnim ljudima” na sceni, kazalište neizbježno fikcionalizira odnose među ljudima i stvarima, činjenicama i iluzijama. No paralelno tome kazalište jest uvijek svojevrsni zajednički čin, uvijek neka privremena zajednica koja ima svoje sociopoetičke posljedice. Predstava ima serijalnu strukturu čiji segmenti će se mijenjati iz prigode u prigodu, od izvedbe do izvedbe. Predstava je u dva navrata prezentirana u radnim uvjetima, a riječka premijera u listopadu 2012. je otvorila ciklus javnih izvedbi u teatru.  Inicijalni projektni prijedlozi razvijeni su kroz niz radionica i suradnji s umjetnicima i stručnjacima izvan kolektiva. Predstava će se nadalje razvijati kroz niz radionica s publikom i drugim stvaraocima, a rezultirajući, novoproizvedeni segmenti će se uključivati u serijalnu i izmjenjivu strukturu predstave. Predstava je inspirirana radovima i mišlju Timothyja Mortona, Johna W. Campbella, Yone Friedmana, Vlade Marteka, Heraklita iz Efeza, Long Distance Hotel i drugih.

Autori su: Pravdan Devlahović (izvedba), Ivana Ivković (dramaturgija), Ana Kreitmeyer (izvedba), Tomislav Medak (dramaturgija), Goran Sergej Pristaš (režija), Nikolina Pristaš (izvedba i koreografija), Zrinka Užbinec (izvedba).

 

foto: BADco./Lovro Rumiha

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb BADco
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › SUVREMENI PLES: Predstava “Ima li života na sceni? - vježbe iz oblikovanja Zemlje”