SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:23
Kol
2020
15

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
25
 
12.2017

SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ

u Vukovaru, u svibnju 2018. prvi hrvatski Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija
SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJAleksanadr kovacevic foto Mirko Petricec
 

U petak, 22. prosinca na konferenciji za medije koja se održala u Zagrebu, u Hrvatskoj kući „Materina priča“, najavljen je i javnosti po prvi put predstavljen 1. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ koji će se održati u Vukovaru, od 3. do 6. svibnja 2018. godine. Festival je predstavljen ususret početku nove, 2018. godine koja je ujedno i Europska godina kulturne baštine,  a njegova je jedinstvenost u tome što se radi o prvom hrvatskom festivalu na kojem će se predstaviti zaštićena hrvatska nematerijalna kulturna baština koja se nalazi na nacionalnoj i UNESCOvoj listi,  uz najatraktivnije turističke manifestacije, atrakcije i destinacije iz cijele Hrvatske.

„U sklopu četiri dana, na deset lokacija u gradu Vukovaru, ovim ćemo festivalom omogućiti građanima Vukovara, domaćim i stranim turistima da na jednom mjestu dožive cijelu Hrvatsku. Odabrali smo grad Vukovar za mjesto održavanja ovog festivala, jer upravo iz našeg Vukovara želimo odaslati poruku zajedništva i zajedničkog bogatstva naše nematerijalne kulturne baštine“, naglasio je na konferenciji za medije Aleksandar Kovačević, autor i producent 1. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ ispred agencije Organizatori bez granica.

Organizacijski nositelji festivala su Grad Vukovar i TZ Grada Vukovara te Vukovarsko-srijemska županija i TZ Vukovarsko-srijemske županije, u partnerstvu s gradom Zagrebom, koji je grad prijatelj grada Vukovara, a  festival će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora gospodina Gordana Jandrokovića.  Uz producenta Aleksandra Kovačevića i  izvršnog producenta Silvija Šimca, na konferenciji za medije sudjelovali su i Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara, Marina Sekulić, pročelnica gradskog ureda za kulturu i turizam Grada Vukovara, Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije, Rujana Bušić Srpak, direktorica ureda TZ Vukovarsko-srijemske županije, Cvijeta Grijak, stručna savjetnica u Gradskom uredu za kulturu, obrazovanje i sport i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića i Mina Petra, ravnateljica Hrvatske kuće „Materina priča“.

„Posebno nam je drago da će naš Vukovar biti domaćin ovog, 1. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija. Vukovarsko-srijemska županija je inače s projektom projekta Vukovar - Vučedol – Ilok  nacionalni pobjednik Europske destinacije izvrsnosti, a uz činjenicu da je naš grad i županija posebno bogat turističkim sadržajima, raduje nas da ćemo biti domaćini našim kolegama, turističkim djelatnicima i brojnim gostima iz svih krajeva Hrvatske. Ovim projektom potvrđujemo da je Vukovar grad zajedništva, pozitivne energije i s tom porukom krećemo u pripreme festivala“, rekla je na predstavljanju  Rujana Bušić Srpak, direktorica ureda TZ Vukovarsko-srijemske županije.

Predstavnici Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije složili su se da ovaj festival nosi ogromnu vrijednost za grad Vukovar koji će od 3. do 6. svibnja 2018. godine postati pravo turističko središte, a broj manifestacija koje se prijavljuju za predstavljanje u okviru 1. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“, raste iz dana u dan. Tako će se u Vukovaru predstaviti Zvonimirovi dani, Knin, Međunarodni festival čipke,  Pag, Krčki sajam s Krka,  Porcijunkulovo, Čakovec, Kupske noći, Sisak, Festival dalmatinskih klapa, Omiš, Ogulinski festival bajke, Ogulin, Thrill blues Festival, Trilj, Kaj su jeli naši stari, Vrbovec, Đakovački vezovi i mnoge druge manifestacije, a najavljeno je i sudjelovanje hrvatskih manifestacija iz dijaspore. Festivalu su se, naime, kao partneri pridružili i Hrvatski svjetski kongres i Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Zaključno, u sklopu predstavljanja ovog velikog festivala, predstavljen je i prigodni kalendar „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“, koji predstavlja hrvatsku kulturnu nematerijalnu baštinu, a dio sredstava od prodaje istaknutog kalendara utrošit će se za pokrivanje troškova održavanja samog festivala. 

Administrator: zoo_visitor_guestmojzagreb.info
  • Zagreb Aleksanadr kovacevic foto Mirko Petricec
  • Zagreb Brojni okupljeni na pressici foto Mirko Petricec
  • Zagreb Govornici foto Mirko Petricec
  • Zagreb Rujana busic foto Mirko Petricec
  • Zagreb Mina petra i voditeljica presice andrijana skandro foto Mirko Petricec
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ