Svjetski dan multiple skleroze

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:17
Srp
2020
07

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Svjetski dan multiple skleroze

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
24
 
05.2019

Svjetski dan multiple skleroze

30. svibnja 2019., u 17 sati na Bundeku!
Svjetski dan multiple sklerozeSvjetski dan multiple skleroze
 

Udruga MS Tim Hrvatska po jubilarni peti puta organizator je MS walk-a na kojem će i ove godine skrenuti pozornost javnosti na probleme s kojima se susreću oboljeli od multiple skleroze. Program MS walk-a, koji se održava na Svjetski dan multiple skleroze 30. svibnja, prema očekivanjima i najavama, biti će najveći do sada, a već tradicionalno održat će se na jezeru Bundek u Zagrebu.

Program će u 17 sati otvoriti MS TALK, u kojem će uz predavače, predsjednicu udruge MS Tim, Mirjam Jukić i docenta Marija Habeka, sudjelovati Dubravka Kesser bacc physio i Darija Gašparević, koja će samo dan nakon zagrebačkog MS Walk-a krenuti na više od 600 kilometara dug hod. Radi se o poznatoj portugalskoj ruti svjetski poznatog Camina. Darija je već prošle godine prošla francusku rutu dugu više od 800 kilometara, koju će ove godine u kolovozu i rujnu proći još dvije članice MS tima Hrvatska, kako bi dali podršku svima oboljelima od multiple skleroze. Cilj Camina, odnosno Puta svetog Jakova,je španjolski grad Camino de Santiago i kroz dugu povijest okupljao je brojne hodočasnike, a  nalazi se pod UNESCO –vom zaštitom.   

Nakon razgovora uslijedit će glavni događaj, MS WALK, šetnja okupljenih oko Jezera Bundek, kojom se želi skrenuti pozornost na probleme s kojima se susreće preko 2,5 milijuna oboljelih u cijelom svijetu, a u Hrvatskoj je trenutno oko 7.000 oboljelih, većinom žena.

Okupljene će nakon šetnje zabaviti Stand up komičarka Marina Orsag iz zagrebačkog Studija smijeha, a za afterparty bit će zadužen DJ Kameny.

Ove godine posebno pozivamo medije, širu javnost i sve građane da svojim dolaskom podrže oboljele i članove njihovih obitelji i solidariziraju se s problemima oboljelih koji su nažalost brojni. Kako bi javnost što jasnije informirali o problemima slikovito ćemo reći, kada se recimo razboli predsjednik ili premijer o njegovom liječenju računa vodi tim liječnika odnosno multidisciplinarno se pristupa liječenju. No kada se razbolimo mi onda do svakog liječnika koji nam treba moramo posebno, a tu je onda na snazi onapriča uputnica, lista čekanja.

Ovogodišnji slogan obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze je "Moja nevidljiva multipla skleroza" jer javnost često ne vidi što se zbiva iza relativno normalnog izgleda oboljelih. A maska skriva bol, vrtoglavice, probleme s vidom, kognitivne probleme, seksualne probleme, inkontinenciju, depresiju...

Popis je dugačak. Informirajte se i podržite nas.

detalje pratite na: 

http://mstim.hr/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Svjetski dan multiple skleroze
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Svjetski dan multiple skleroze