Svjetski tjedan svemira 2018.

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:59
Ruj
2020
26

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Svjetski tjedan svemira 2018.

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
01
 
10.2018

Svjetski tjedan svemira 2018.

JAVNI POZIV - za sudjelovanje u Svjetskom tjednu svemira 2018. u Republici Hrvatskoj
Svjetski tjedan svemira 2018.Svjetski tjedan svemira 2018.
 

World Space Week Asocijacija (WSWA) je najveća svjetska obrazovna organizacija povezana sa svemirom, pokrenuta od strane Ujedinjenih naroda i Vijeća za miroljubivo korištenje svemira (COPUOS) te Ureda za izvanzemaljske poslove (UN OOSA).

Svjetski tjedan svemira se obilježava svake godine od 4. do 10. listopada, a nacionalni koordinatori rade tijekom cijele godine i pomažu organizatorima događanja te koordiniraju aktivnosti povezane s obilježavanjem Svjetskog tjedna svemira. World Space Week Asocijacija ima nacionalne koordinatore u preko 80 država širom svijeta.

WSWA u suradnji sa UN OOSA određuje temu koja će se obrađivati cijele godine. Za 2018. godinu je preporučena tema Svemir ujedinjuje svijet (koja se ne mora strogo slijediti ukoliko entuzijasti ili organizacije nisu u mogućnosti istu temu i odraditi), a odnosi se na zajedničke projekte svih zemalja svijeta ka zajedničkoj boljoj budućnosti kroz mnogobrojne svemirske tehnologije bez kojih bi današnji moderan život i društvo bili nezamislivi.

Ovom prilikom Vas pozivamo da nam se pridružite u realizaciji ove manifestacije u Republici Hrvatskoj. Kao mediji, imate veliki broj gledatelja/slušatelja/čitatelja, te Vam predlažemo priključivanju obilježavanja i izvještavanja o lokalnim aktivnostima na temu svemira u naznačenom terminu od 4. do 10. listopada. Time ćete dodatno motivirati građanstvo i popularizirati znanost, posebice svemir. Ovo je izrazito važno, kako i za Republiku Hrvatsku, tako i za cijeli svijet, koji taj tjedan na razne moguće načine obilježava UN-ov Svjetski tjedan svemira.

Ukoliko Vam je potrebna dodatna pomoć, grafičku pripremu znaka WSW-a možete pronaći na dolje naznačenoj službenoj stranici, a ukoliko Vam je potreban određeni broj plakata, možemo Vam ih ustupiti.

Također, pozivamo Vas da svoje aktivnosti registrirate na službenoj stranici www.worldspaceweek.org gdje možete pronaći i dodatne informacije vezano za organizaciju događaja. Također Vas molimo da nakon odrađene aktivnosti na službenoj stranici objavite i izvještaj sa provedene aktivnosti, ali da ga pošaljete i nama na adresu e-pošte ured@worldspaceweek.hr kako bi izvještaj objavili i na našoj službenoj stranici na hrvatskom jeziku te na društvenim mrežama i poslali medijima.

Više informacija možete pronaći i na našoj facebook grupi World Space Week Croatia i facebook stranici World Space Week Hrvatska gdje objavljujemo i sve natječaje i informacije vezane za svemir.

Slobodno se obratite na navedenu adresu e-pošte za bilo kakvu pomoć oko Vaše organizacije događanja u obilježavanju Svjetskog tjedna svemira u Republici Hrvatskoj!

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Svjetski tjedan svemira 2018.

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Svjetski tjedan svemira 2018.