TANJA DEMAN u Galeriji Contra

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Lip
2020
06

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Likovna scena › TANJA DEMAN u Galeriji Contra

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
08
 
10.2016

TANJA DEMAN u Galeriji Contra

U zagrebačkoj Galeriji Contra u Frankopanskoj 22 (u dvorištu) * Izložba ostaje otvorena do 15.listopada 2016.
TANJA DEMAN u Galeriji ContraTanja-deman-01
 

Tanja Deman, koja se u svom radu bavi istraživanjem odnosa između izgrađenog i prirodnog okoliša, posebice modernističkom arhitekturom, javnim i kulturnim institucijama, te geološkim strukturama i krševitim pejzažima, predstavit će na izložbi fotokolaže iz serija Hramovi kulture (2014), te rad 'Arena' iz serije Kolektivni narativi (2013.).

Serija fotokolaža Kolektivni narativi (2013.) bavi se različitim načinima masovnog gledanja koji u sebi sadrže i ritualni moment, kao što su sportski i scenski spektakli i njihovim arhitektonskim okruženjem u koje umjetnica uključuje element prirode. Serija Hramovi kulture (2014.) tematizira različite javne institucije poput muzeja, knjižnica, kazališta, umjetničkih paviljona i galerija na način da ih umjetnica dekontekstualizira i stvara inačicu njihova identiteta s određenim ironijskim predznakom.

Ubacivanjem prirodnog elementa u prostore rezervirane i određene za neku ljudsku aktivnost, Tanja Deman stvara pomaknute hibridne svjetove u kojima se stapaju dva različita konteksta; prostor institucija koji podrazumijeva urbano nasljeđe i kontemplaciju prirode koja zauzima sve manje prostora u urbanim ambijentima.

Biografija umjetnice:

Tanja Deman radi u mediju fotografije, fotokolaža i instalacija u javnom prostoru. Rođena je u Splitu u Hrvatskoj. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Njezini radovi su predstavljeni na velikom broju izložbi, između ostalog u Muzeju suvremene umjetnosti, Zagreb / Kunstmuseum Bonn / Museo Revoltella, Trst / Museum of African Design, Johannesburg / Danubiana Meulensteen Art Museum, Bratislava / The Central House of Artists, Moskva (CHA) / MUNTREF Centro de Arte Contemporáneo, Buenos Aires / Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka / Collegio Armeno, Venecija / Pavillon Carré de Baudouin, Pariz / TENT, Rotterdam / Unseen, Amsterdam / International Film Festival Rotterdam, te na brojnim video i filmskim festivalima, uključujući Videonale 14; Kassel Documentary Film and Video Festival; Videoex Zurich i Video Dumbo u Eyebeam, New York.

Tanja je sudjelovala je na rezidencijalnom boravku u Nirox Fondation u Johannesburgu, KulturKontakt Austria u Beču, Atelierhaus Salzamt u Linzu, Kunstlerhaus Saarbrucken i Oberfalzer Kunstlerhaus Schwandorf u Njemačkoj i na studijskom boravku na Indiana University of Pennsylvania u SAD-u.

U 2015. godini Tanja Deman je ostvarila fotografsku instalaciju u javnom prostoru pod nazivom 'Sommerfreuden' na Ringturm neboderu na obali Dunava u centru grada Beča.

Više o umjetnici možete saznati na web stranici: www.tanja-deman.com

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Tanja-deman-01
  • Zagreb Tanja-deman-02
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Likovna scena › TANJA DEMAN u Galeriji Contra