Tereza Kesovija

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Svi
2020
25

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › Tereza Kesovija

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
15
 
04.2018

Tereza Kesovija

Reizdanje albuma "Live in l'Olympia"
Tereza KesovijaTereza Kesovija
 

Trideset godina nakon prvog objavljivanja vinila "Live in l'Olympia", mnogobrojna publika Tereze Kesovije ponovno može uživati u kultnom live albumu objavljenom na CD-u. Tog davnog 18. travnja 1978. godine, Tereza Kesovija svojim je glasom, energijom i posebice strašću osvojila publiku najvažnijeg pariškog hrama glazbe.  

Monique Prevot je za "France Soir" tu magičnu večer opisala na sljedeći način: "U ponedjeljak nam je u Olympiji Tereza Kesovija pripremila jedinstvenu večer punu izražajnosti. Jednostavno, ona je 'passionaria', čije ime posvuda u svijetu izazivlje zanos, postala 'La Kesovia' za francusko slušateljstvo s kojim se nakon duge odsutnosti opet susrela. A u dvorani oduševljenje, zanos... jer, bilo je bakra u njezinu glasu, vatrenog bljeska u kosi i krasnog zlatnog sjaja u dubini očiju. Nije pogriješio Enrico Macias, koji joj je na jednom od svojih koncerata u Olympiji prvi u Parizu pružio priliku. Tereza je postala doista velika."

U svojoj dugogodišnjoj blistavoj karijeri koja traje punih 60 godina, Tereza je i obljetničkim koncertom "To sam ja" u Lisinskom, 19. veljače ove godine, pokazala svu raskoš svog umjetničkog sjaja. Njezini evergreeni "Prijatelji stari...", "Nono, dobri moj nono", "La chanson de Lara", "Sunčane fonatane", "C'est ma chanson" odzvanjaju jednako impresivno kao i prije trideset godina i upravo zato njeni live zapisi su od posebnog diskografskog značaja.

"Pitala sam se kako i čime istaknuti sve one bez čije suradnje moj koncert u Olympiji gotovo da i ne bi bilo moguće ostvariti! Mogla bih pričati o razumijevanju, povjerenju, saznanju da možemo i da znamo, ali postoji nešto više - što reći i kako objasniti vlastitu misao o prijateljstvu! Odgovor je neopisivo jednostavan i lijep jer prava je tek jedna riječ – HVALA", napisala je Tereza u knjižici originalnog izdanja. Reizdanje ovog albuma krasi i tekst Natalije Cajić, supervizorice albuma: "Jedna je Tereza. Ona koja tako dosljedno, istinski i snažno, vjerna pozornici, glazbi i publici, živi umjetničku priču. Na toliko toga lijepog i vječnog, na puno krajolika tih glazbenih staza i na prizore Pariza, podsjetit će nas ovaj album, pun slika i nota. To je Tereza, naša diva, iz pariške priče."

Administrator: Koraljka Dilić, kdilic@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Tereza Kesovija
  • Zagreb Tereza reizdanje
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › Tereza Kesovija