Tjedan mirenja 2018.

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Kol
2020
09

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Tjedan mirenja 2018.

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
11
 
10.2018

Tjedan mirenja 2018.

pokrenite postupak mirnog rješavanja sporova bez naknade 15. -22. listopada 2018.
Tjedan mirenja 2018.Hrvatska udruga za mirenje
 

Hrvatska udruga za mirenje (HUM), prva medijacijska udruga u Republici Hrvatskoj, šestu godinu za redom organizira TJEDAN MIRENJA. Tjedan mirenja održat će se u Zagrebu od 15. do 22. listopada 2018., dok će se tribina Mirenje/medijacija pr(a)vi način rješavanja konflikata I sporova održati 22. listopada u Rijeci. Želja organizatora je javna promocija mirenja (medijacije) ne samo kao izvansudskog načina rješavanja sukoba i sporova, već i načina života te poslovanja.

Tjedan mirenja je namijenjen svima zainteresiranima neovisno o tome imaju li sporove il ne. Postupci mirenja čije pokretanje se predloži tijekom ovog Tjedna pred Centrom za mirenje HUM-a provest će se bez naknade (besplatno). Kroz ovaj tjedan održat će se četiri okrugla stola:

“Medijacija na radnom mjestu”, „Mirenje u kaznenim postupcima“, „Odvjetnici u mirenju/medijaciji“ i „Zajedno na valu mirenja“ za institucije za mirenje.

Pripremljena su brojna besplatna predavanja te interaktivne radionice za zainteresirane građane i izmiritelje. U četvrtak, 18. listopada 2018. u Panorama Zagreb Hotelu svečano će se obilježiti „Conflict Resolution Day“- "Svjetski dan rješavanja sukoba", predviđen je panel: Medijacija – pogled u budućnost te po drugi put dodjela medijacijskih nagrada najzaslužnijim pojedincama i organizacijama za promicanje i provođenje mirenja.

O prednostima medijacije predsjednik HUM-a dr. sc. Srđan Šimac navodi: „Medijacija za stranke stvara sigurno ozračje (luku) za teške razgovore, obnovu komunikacije, slušanje i razumijevanje. Razumijevanje je vrhunac komunikacije. U medijaciji suradnja zamjenjuje suprotstavljanje, a problem ustupa mjesto rješenju. Slijedi pozitivno iznenađenje i zadovoljstvo.“ Zato stranke na kraju medijacije ne propuštaju reći: "Da sam barem za medijaciju saznao/la ranije!"

HUM je od Ministarstva pravosuđa RH akreditirana institucija za mirenje i za obuku izmiritelja. Osnovana je 19. rujna 2003. i utemeljena je na entuzijazmu i vjeri osnivača u način rješavanja sporova koji se temelji na dijalogu, međusobnom uvažavanju te razumijevanju stajališta i interesa suprotstavljenih strana. Udruga danas broji preko 700 članova. Među njima su odvjetnici, suci, gospodarstvenici i stručnjaci iz mnogih drugih područja, ali i pravne osobe.

U skladu s pravnom stečevinom Europske unije te bogatom povijesti i razvojem mirenja na globalnoj razini, HUM provodi aktivnosti među građanima, organizacijama i javnosti usmjerene na upoznavanje s mogućnostima koje pruža mirenje. Mirenje je izvrstan  postupak za rješavanje svih vrsta životnih i poslovnih problema na mnogo brži, ekonomičniji, jednostavniji i ugodniji način.

U HUM-u je prošle godine uspješno okončano nagodbom 70 posto predmeta, a čak više od trećine već na prvom sastanku. Najbrža nagodba sklopljena je za 1 sat i 40 minuta, dok je prosječno trajanje postupka 6 sati kroz vrijeme kraće od dva sastanka.  Zadovoljstvo s mirenjem i s izmiriteljima je najčešće stopostotno neovisno o sklapanju nagodbe, a sve stranke koje su u HUM-u koristile postupak mirenja, preporučile bi ga i drugima.

Želite li i Vi riješiti svoj spor brzo, možda već u jednom danu?

Tijekom Tjedna mirenja izmiritelji u Hrvatskoj udruzi za mirenje pokazat će vam kako.

video: https://www.youtube.com/watch?v=jLq4aLGrph0&t=9s

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Hrvatska udruga za mirenje
  • Zagreb Program
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Tjedan mirenja 2018.