Tjedan mirenja 2019.

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Srp
2020
11

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Tjedan mirenja 2019.

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
13
 
10.2019

Tjedan mirenja 2019.

14. - 21. listopada 2019., rješenje spora po vašoj mjeri
Tjedan mirenja 2019.Letak tm-page-001
 

Hrvatska udruga za mirenje (HUM), prva medijacijska udruga u RH, sedmu godinu za redom organizira TJEDAN MIRENJA, u Zagrebu od 14. do 19. listopada 2019., a 21. listopada u Rijeci. Tjedan je prava prilika za građane da besplatno riješe svoje sporove i informiraju se o medijaciji. Medijacije čije pokretanje stranke pojedinačno ili zajedno predlože tijekom ovog

Tjedna, u HUM-u će provest će se bez naknade (besplatno).

Tjedan mirenja je namijenjen svima zainteresiranima neovisno o tome imaju li sporove ili ne. Želja organizatora snažnije promovirati mirenje/medijaciju ne samo kao izvansudskog načina rješavanja sukoba i sporova, već i kao načina života te poslovanja. Kroz ovaj tjedan održat će se okrugli stolovi za odvjetnike i korporativne pravnike u medijaciji, radionica – „Brakorazvodna parnica – od A do (M)edijacije“, okrugli stol za suce i druge zainteresirane o noveli Zakona o parničnom postupku koja propisuje ovlaštenje sudaca da strankama nalože medijaciju – „Zastanite s parnicom, nastavite s medijacjiom“. U Rijeci će se predstaviti medijacija u školama, uz sudjelovanju mladih medijatora te uz predavanje o efikasnom rješavanju susjedskih sporova.

Pripremljena su brojna svim otvorena/besplatna predavanja te interaktivne radionice za zainteresirane građane i medijatore. U četvrtak, 17. listopada 2019., u HUM-u će se svečano obilježiti „Conflict Resolution Day“- "Svjetski dan rješavanja sukoba”.

„Medijacija stvara sigurno ozračje (luku) za teške razgovore, obnovu komunikacije, slušanje i razumijevanje. Razumijevanje je vrhunac komunikacije. U medijaciji suradnja zamjenjuje suprotstavljanje, a problem ustupa mjesto rješenju. Za stranke slijedi pozitivno iznenađenje i zadovoljstvo u obliku nagodbe. Stranke na kraju medijacije ne propuštaju reći: "Da sam barem za medijaciju saznao/la ranije!"

predsjednik HUM-a dr. sc. Srđan Šimac

HUM je od Ministarstva pravosuđa RH akreditirana institucija za medijaciju i obuku medijatora. Osnovan je  19. rujna 2003. i utemeljen je na entuzijazmu i vjeri osnivača u način rješavanja sporova koji se temelji na dijalogu, međusobnom uvažavanju te razumijevanju stajališta i interesa suprotstavljenih strana. Udruga danas broji preko 700 članova. Među njima su odvjetnici, suci, gospodarstvenici i stručnjaci iz mnogih drugih područja, ali i pravne osobe.

U skladu s pravnom stečevinom Europske unije te bogatom povijesti i razvojem mirenja na globalnoj razini, HUM provodi aktivnosti među građanima, organizacijama i javnosti usmjerene na upoznavanje s mogućnostima koje pruža mirenje. Mirenje je izvrstan  postupak za rješavanje svih vrsta životnih i poslovnih problema na mnogo brži, ekonomičniji, jednostavniji i ugodniji način.

U Centru za pregovaranje i medijaciju HUM-a u 2018., 75% medijacija je završeno pisanom nagodbom. U 67% medijacija nagodba je sklopljena na prvom i jedinom sastanku. Medijacije su do nagodbe trajale prosječno 6 sati i za sklapanje nagodbi bilo je prosječno potrebno 2,25 medijacijskih sastanaka. U prvih 6 mjeseci 2019. čak 84% medijacija je okončano nagodbom. Zadovoljstvo s medijacijom i s medijatorima je najčešće stopostotno neovisno o sklapanju nagodbe, a sve stranke koje su u HUM-u koristile medijaciju, preporučile bi je i drugima.

Ako i vi želite kreirati rješenje spora po vašoj mjeri, možda već samo u jednom danu, javite nam se?

Tijekom Tjedna mirenja i nakon njega, medijatori u HUM-u će vam pokazati kako.

detalje pogledajte na: 

http://mirenje.hr/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Letak tm-page-001
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Tjedan mirenja 2019.