Tjedan švicarskog obrazovanja

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Tra
2020
01

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Tjedan švicarskog obrazovanja

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
28
 
01.2019

Tjedan švicarskog obrazovanja

do 01. veljače ove godine možete ostvariti 20% popusta na razne jezične tečajeve za djecu u Švicarskoj
Tjedan švicarskog obrazovanjaHrv fba(swissweek la-garenne) 1200x628px
 

Od 28. siječnja do 1. veljače održat će se Tjedan švicarskog obrazovanja za djecu i mlade od 8 do 20 godina. Tijekom tog tjedna svi zainteresirani imat će priliku dobiti besplatno savjetovanje o jezičnim tečajevima u Švicarskoj za djecu i ostvarit će 20% popusta na navedene tečajeve. 

„Švicarska je zemlja s 3 službena jezika što naš čini savršenim mjesto za učenje njemačkog, francuskog i talijanskog jezika.“ – ističe gospođa Emilija Georgieva, švicarska veleposlanica za Hrvatsku.Kao hub Europe, engleski se također često priča i uči. Jezici su u našim genima, zato je i kvaliteta jezičnih tečajeva vrhunska.“ – nastavlja Georgieva.

Neke od najboljih privatnih srednjih škola na svijetu nalaze se upravo u Švicarskoj te nude najkvalitetnije srednjoškolsko obrazovanje i razne srednjoškolske i akademske programe, a jezični tečaj u inozemstvu u takvim školama može biti sjajna kombinacija odmora i učenja stranog jezika s fokusom na budući studij.

Jezični tečajevi u inozemstvu najbrži su i najlakši način učenja stranog jezika, ali i razvijanja društvenih vještina djece. Dva tjedna, na potpuno drugačiji i zabavan način, djeca mogu učiti engleski, francuski, njemački ili talijanski jezik, na obalama Ženevskog jezera, u prekrasnim Alpama ili kozmopolitskom gradu Luganu. Svi programi ljetnih jezičnih tečajeva detaljno su razrađeni, a provodi ga stručno osoblje i profesori tih jezičnih centara i srednjih škola koji imaju godine iskustva u radu s djecom iz cijelog svijeta. Programi imaju mnoštvo praktičnih radionica, društvenih, sportskih i kulturalnih aktivnosti koje polaznicima pružaju ne samo učenje stranih jezika, već i zabavu i odmor. Upravo nam tu zabavnu komponentu ističe i švicarska veleposlanica „Švicarski avanturistički parkovi su jako zabavni za djecu (i odrasle) svih godina! Možete pobijediti strahove uživajući usput u prekrasnoj prirodi Švicarske te predivnim prizorima s visina.“

U ovom trećem po redu Tjednu švicarskog obrazovanja sudjeluju vodeći švicarski jezični centri i privatne srednje škole koje tijekom ljeta održavaju jezične kampove, a to su redom: The American School in Switzerland – TASIS, Swiss Education Group zajedno sa svojom školom za ljetne jezične tečajeve – Swiss Language Club, Brillantmont International School, Altitude Summer Camps, La Garenne International School i Aiglon College.

U slavnoj školi TASIS u Luganu, djeca i mladi mogu učiti engleski dok igraju nogomet s juniorima talijanskog prvoligaša AC Milana, a mogu razvijati svoje kulinarske vještine i znanje o modi dok uče ne samo engleski, nego i francuski, njemački i talijanski. Djeca mogu naučiti kuhati na otvorenom u avanturističkom kampu Verbier, a svatko stariji od 16 godina tko želi znati više o hotelijerskom menadžmentu te iskusiti je li svijet vrhunskog kulinarstva za njega, može poboljšati svoje znanje kako u engleskog tako i u kuhinji u Hotel Institute Montreuxu jednoj od najboljih kulinarskih škola u Europi, koju predstavlja Swiss Education Group zajedno sa Swiss Language Clubom. Jedna od prednosti ovog posljednjeg tečaja je ta da, ukoliko polaznik odluči upisati neki od preddiplomskih studija na prestižnim sveučilišta Swiss Education Grupe, cijeli iznos tečaja će mu biti vraćen. U modernom kampusu Leysin djeca mogu unaprijediti svoje znanje na području turizma učeći francuski, njemački ili engleski, ali mogu i sudjelovati u aktivnostima poput raftinga, planinarenja ili brdskog biciklizma. Tečaj tako pruža priliku za učenje stranog jezika i praksu u okruženju u zemlji koja ima najbolju tradiciju međunarodnog turizma na svijetu. Jedna od stvari koje treba istaknuti, da polaznici tog tečaja savladavaju umijeća najboljih svjetskih slastičara i kuhara u radionici nazvanoj „Čokolada i sir“. Jedna od najstarijih privatnih srednjih škola u Švicarskoj Brillantmont International School, Vam nudi tečaj engleskog i francuskog jezika te je pogodan za djecu od 10 do 17 godina. Učenje jezika, kampiranje, logorovanje, avantura u Alpama, mogućnost kombiniranja odabranog jezika s određenim akademskim predmetom, sportom ili čak hobijem, kao i izvrsna iskustva sudionika ljetnih kampova, svake godine privlače sve više novih polaznika iz cijelog svijeta. Vaša djeca mogu birati i između klasičnog ljetnog jezičnog kampa na kojem će učiti engleski ili francuski ili mogu izabrati program The Eagle koji je osmislila škola Aiglon College. Eaglovci mogu osim intenzivnih satova jezika odabrati i Leadership tečaj gdje se uči kako govoriti u javnosti i kako voditi grupu ili Science Investigator tečaj gdje se rade razni pokusi i uči programirati. Glavna odlika tečaja u zadnjoj školi koja sudjeluje u ovogodišnjem Tjednu švicarskog obrazovanja -  La Garenne International School - tematski su satovi engleskog ili francuskog i intenzivno učenje tih jezika glavna. Djeca vrlo brzo napreduju od samih početnika do naprednih govornika, a profesori s njima vježbaju vokabular, gramatiku, čitanje, pisanje, govor, slušanje i razumijevanje jezika. Da ne bi cijelo ljeto proveli učeći, u slobodno vrijeme djeca mogu ići na kulinarske radionice, učiti kako raditi u audio studiju, ići na nogomet, košarku, golf, tenis ili naučiti kako pilotirati dronom.

„Švicarska je zemlja raznolikosti i prilika. Mladim ljudima takvo okruženje omogućuje da rastu i razvijaju se, da prigrle međunarodne prilike i da uživaju u prekrasnim krajolicima i prirodi u sigurnom okruženju.“ zaključuje Georgieva.

Cijelu ponudu ovogodišnjih tečajeva i škola koje sudjeluju u Tjednu švicarskog obrazovanja možete pronaći na

http://www.integraledu.hr/swiss-week,

a više informacija možete dobiti od savjetnika u agenciji IntegralEdu koji će vas voditi kroz cijeli proces upisa i upoznati vas sa svim beneficijama koje možete ostvariti.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Hrv fba(swissweek la-garenne) 1200x628px
  • Zagreb Hrv bnn(swissweek-home) 1330x520px
  • Zagreb Hrv fba(swissweek aiglon) 1200x628px
  • Zagreb Hrv fba(swissweek altitude) 1200x628px
  • Zagreb Hrv fba(swissweek brillantmont) 1200x628px
  • Zagreb Hrv fba(swissweek general) 1200x628px
  • Zagreb Hrv fba(swissweek seg) 1200x628px
  • Zagreb Hrv fba(swissweek tassis) 1200x628px

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Tjedan švicarskog obrazovanja