Tomićeva ponovo postaje ulica za vinoljupce

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
14:14
Srp
2020
05

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Tomićeva ponovo postaje ulica za vinoljupce

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
15
 
09.2016

Tomićeva ponovo postaje ulica za vinoljupce

u četvrtak, 15. rujna
Tomićeva ponovo postaje ulica za vinoljupceTomiceva
 

Nakon velikog uspjeha „Vinoljubaca u Tomićevoj“ održanih u srpnju ove godine, kada je ovu popularnu zagrebačku ulicu posjetilo čak 500-njak ljubitelja vina, udruga Vinoljupci ponovo će – u četvrtak, 15. rujna - organizirati ovu vinsku manifestaciju čiji je cilj oživjeti vinsku tradiciju Tomićeve ulice u Zagrebu te ponuditi atraktivan i bogat vinski program Zagrepčanima i brojnim turistima.

Okosnicu programa čini open-air vinski festival kojim će se Zagrepčanima i brojim turistima predstaviti desetak vinara Slavonije i Podunavlja među kojima se nalaze poznata vinska imena poput Iločkih podruma, Kutjeva i Feravina, ali i male boutique vinarije kao primjerice Bartolović, Buhač, Jakovac, Kolembus, Behring-Milošević i drugi.

Vinari Slavonije i Podunavlja pred sobom imaju nimalo lak zadatak – osvojiti srca Zagrepčana! Naime, svaki posjetitelj u svojoj će čaši dobiti maleno srce, koje će pokloniti vinaru/vinarki po vlastitom izboru. Svi vinari koji sudjeluju u ovom projektu primjeri su sjajnih vinskih priča, no njihovo djelovanje nije usmjereno samo osobnoj koristi. Vinari Slavonije i Podunavlja čuvari su hrvatske vinske i kulturne baštine, nezaobilazna komponenta turističkog razvoja naše zemlje, pa čak i kreatori snažnih novih trendova u segmentu vinskog turizma.

Program započinje u 17, a traje sve do 22 sata. U tom razdoblju svi vinoljupci sa kupljenom ulaznicom - koja u pretprodaji iznosi 70kn za jednu, odnosno 120kn za dvije osobe - mogu neograničeno degustirati vina i uživati druženju s vinarima. Događanje već tradicionalno prati akustična živa svirka, a ovaj put sve posjetitelje očekuje i jedno malo plesno iznenađenje.

Udruga Vinoljupci, na čelu s predsjednicom Irenom Lučić, aktivno djeluje od 2014.godine na promicanju vinske kulture i turizma. Sa željom da ukaže na brojnost, raznolikost i kvalitetu hrvatskih vina, odlučili su se za koncept vinskih izložbi na otvorenim gradskim prostorima. Svaki susret vinara i vinoljubaca u fokus stavlja pojedinu vinsku regiju, predstavljajući 10-15 vinara i tipične vinske sorte tog kraja.

Prvi open-air vinski festival održan je u srpnju 2014. kada Zagrebu predstavljeni vinari Istre. Uslijedilo je predstavljanje regije Međimurje, u rujnu 2014. Tijekom 2015. predstavljena je regija Podunavlje te plešivički portugisci, a u istoj je godini održan i prvi zagrebački Festival gemišta.

Projekt „Vinoljupci u Tomićevoj / Winelovers' Street “, pokrenut ove godine, zamišljen je kao manifestacija koja će se tradicionalno održavati dva do tri puta godišnje, vođena idejom kako je građanima, ali i brojnim turistima potrebno predstaviti hrvatska vina i vinare na suvremen i zabavan način.

Svi ste pozvani da budete dio ove prekrasne vinske priče te da se pritom dobro zabavite, educirate i inspirirate. Za dodatne informacije posjetite www.vinoljupci.com.hr ili www.facebook.com/vinoljupci.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Tomiceva
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Tomićeva ponovo postaje ulica za vinoljupce