Tomislav Šilipetar

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Srp
2020
04

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Pelikan › Tomislav Šilipetar

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
05
 
04.2017

Tomislav Šilipetar

izlaže u Zaprešiću - 07. travnja u 19 sati - u Galeriji Razvid
Tomislav ŠilipetarTomislav silipetar salut
 

Otvorenje izložbe Tomislava Šilipetra "Brada Art", održat će se u petak, 07. travnja sa početkom u 19 sati u Galeriji Razvid u Pučkom otvorenom učilištu Zaprešić. Izložbu je moguće razgledati do 03. svibnja.

OSVRT NA CIKLUS

"Akademski slikar Tomislav Šilipetar, istaknuti je predstavnik nadolazeće generacije suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika s nekoliko zapaženih izložbi, nagrađivan i već sada se može reći s prepoznatljivim, specifičnim artističkim rukopisom, intrigantnog, angažiranog opusa u kojem dominira atmosfera kolora jer je boja faktor koji sve determinira u scenama koja nas ponekad navode na pomisao kako autor u svojem slikarstvu najprije istražuje aspekte stripa i ilustracije, odnosno svijet želi prikazati kao strip epizodu. Od prvoga trenutka kada sam se susreo s novim opusom akademskog slikara Tomislava Šilipetra, pomišljao bih na atmosferu kolora, na dojam koji njegov svijet vješto i svrhovito ostavlja na gledatelje u razotkrivanju nerazotkrivog. Neprijeporna je iznimna angažiranost Tomislava Šilipetra, najprije kao umjetnika ali i kao čovjeka i baš takva sretno sklopljena dvojnost koja jest jedno daje nepobitni rezultat, ostvarenu seriju slika slične motivike, u različitim formatima i medijima. Ipak, moram priznati kako me u opusu Tomislava Šilipetra ponajprije veseli radosni, impulzivni koloristički ton, rasprskavajuća vedrina duha."

osvrt: Miroslav Pelikan

O AUTORU:

Tomislav Šilipetar rođen je u Zagrebu, gdje 2008. godine upisuje ALU Zagreb, smjer slikarstvo. Diplomirao je u klasi Igora Rončevića 2014. godine. Prije upisa na akademiju 2002. godine ilustrirao je knjigu Mire Gavrana: "Svašta u mojoj glavi". Za vrijeme studija aktivno se bavi i multimedijalnom umjetnošću, pa tako i 2010. godine dobiva nagradu za animirani film "Zauvijek prijatelji" na RAF Zagreb i ulazi u selekciju za Tabor film festival. Prvi puta samostalno izlaže u galeriji Karas 2014. godine pod nazivom "Suprotne mentalne slike". Također je izlagao kao žirirani član grupnih izložbi u galeriji Inkubator i galeriji Trenutak 39. pod nazivima "Start up" i "Čarolija stvaranja". Sudjeluje u radionici galerije Inkubator gdje se aktivno bavi pitanjem same socijalno angažirane umjetnosti i prava manjina. Godine 2015. ima drugu samostalnu izložbu u Galeriji događanja (KNAP), kao žirirani, odabrani umjetnik. Početkom 2015. godine postaje član HDLU-a.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Tomislav silipetar salut
  • Zagreb Tomislav silipetar proud
  • Zagreb Tomislav silipetar ocd
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Pelikan › Tomislav Šilipetar