TRG BANA JELAČIĆA: Vege sendvič od 15 metara!

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Ruj
2020
20

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › TRG BANA JELAČIĆA: Vege sendvič od 15 metara!

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
01
 
10.2013

TRG BANA JELAČIĆA: Vege sendvič od 15 metara!

Nakon odlično prihvaćenoga prošlogodišnjeg vege hot-doga od deset metara, ove godine udruga Prijatelji životinja povodom Svjetskog dana vegetarijanstva pripremili su novu atrakciju.
TRG BANA JELAČIĆA: Vege sendvič od 15 metara!Vege15m
 

U utorak, 1. listopada 2013. godine u 12 sati, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, Prijatelji životinja razveselili su građane izradom vege sendviča dugačkog preko 15 metara, kojega su građani mogli i degustirati, dok su oni koji su pogodili točnu dužinu izloženog vege sendviča dobili vrijedne nagrade.

Sendvič se sastojao od vege salame i kobasica s povrćem te izvrsnog novog umaka koji nosi europsku V-oznaku (V-label). Kako bi potaknuli ljude da razmisle o etičkim, ekološkim, zdravstvenim i humanim prednostima veganskog načina života, aktivisti Udruge nudili su građanima informacije i besplatne tiskane materijale, a potpisivala se i peticija za uvođenje vege obroka u javne institucije.

1. listopada Prijatelji životinja pokreću i Vege izazov i pozivaju građane da do 1.11., Svjetskog dana veganstva, budu vegetarijanci ili, još bolje, vegani, a najupornije očekuju darovi iznenađenja. Pri prelasku na novi način prehrane na raspolaganju će im biti mnoštvo recepata, radionice kuhanja i individualna pomoć Vegan Buddyja, dugogodišnjih iskusnih vegana koji će rado pomoći. Prijavnica se nalazi na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Prvi listopada u cijelome svijetu još od 1977. godine obilježava se kao Dan vegetarijanstva. Osim što je održiva, prehrana temeljena na namirnicama biljnog podrijetla zdrava je i ukusna. Prema zadnjim istraživanjima javnoga mnijenja, bezmesnu prehranu prakticira već preko 150 tisuća građana Hrvatske, čak 86 posto hrvatskih građana podržava vegetarijanstvo, dok se njih gotovo 30 posto izjasnilo da bi mogli i sami postati vegetarijanci. Velikoj popularnosti vegetarijanstva u Hrvatskoj i svijetu svakako idu u prilog i rezultati istraživanja koji potvrđuju da su vegetarijanci, a još više vegani, u prosjeku zdraviji, vitalniji i dugovječniji.

Povodom Svjetskog dana životinja s farmi, 2. listopada 2013., Prijatelji životinja će na Trgu kralja Tomislava u 19 sati javnim prikazivanjem sinkroniziranoga kratkog filma '60 milijardi života' skrenuti pozornost na strahovit broj krava, svinja, pilića i drugih svjesnih bića koja godišnje stradavaju na farmama i u klaonicama diljem svijeta. Ovaj datum obilježava se u organizaciji Farm Animal Rights Movement (FARM), na rođendan vegetarijanca Mahatme Gandhija kako bi se skrenula pozornost na golemu patnju životinja koje umiru zbog ljudskih izbora. Mučenje životinja na farmama i njihova brutalna smrt u klaonicama te razorni utjecaj uzgoja životinja na okoliš dodatni su poticaji za odabir veganske prehrane.

Na Međunarodni dan zaštite životinja, 4. listopada 2013., od 9 do 18 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, građanima će svoj rad predstaviti brojne udruge iz raznih krajeva Hrvatske, koje se bave različitim aspektima zaštite i prava životinja. Na informativnim štandovima građani će moći dobiti tzv. bijelu listu tvrtki koje ne testiraju na životinjama i ostale informativne letke i materijale te se informirati kako sve mogu pomoći životinjama. Svjetski dan zaštite životinja obilježava se od 1931. godine, a ujedno je dan svetoga Franje Asiškog koji je bio vegetarijanac.

Prijatelji životinja će u subotu, 5. listopada 2013., od 10 do 18 sati, biti prisutni na obilježavanju Međunarodnog dana zaštite životinja na Bundeku, u organizaciji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba, uz ostale udruge koje će se tamo predstaviti.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Vege15m
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › TRG BANA JELAČIĆA: Vege sendvič od 15 metara!