Tvrtka Comping

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Srp
2020
03

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Tvrtka Comping

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
12
 
12.2019

Tvrtka Comping

donirala 50.000 kn za terapije djece i mladih s teškoćama u razvoju
Tvrtka CompingJukic i karanfiloski glavna
 

»Mala gesta - velika podrška« poruka je koja stoji na simboličkom čeku od 50.000 kn donacije informatičke tvrtke Comping udruzi Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa i lijepo prenosi duh blagdanskog darivanja potrebitih u prosincu. Ček je (10.12.2019.) u Zagrebu uručio predsjednik uprave Compinga Alojzije Jukić predsjedniku Centra Aleksandru Karanfiloskom, a donacija, koja je već uplaćena na račun Centra, će biti upotrjebljena za unaprjeđenje terapijskog rada s 40-ak članova udruge - djece i mladih s poteškoćama u razvoju, poput Down sindroma, poremećaja iz autističnog spektra, cerebralne paralize... Time je okončana Compingova ovogodišnja dobrotvorna akcija »We care«, a novac je prikupljen prodajom računala. Dio je to programa jedne od vodećih hrvatskih ICT kompanija kojom podržavaju udruge i pojedince koji se bave humanitarnim radom, a donacije su usmjerene na dobrobit djece i mladeži te osoba s posebnim potrebama.

Na tiskovnoj konferenciji povodom uručenja donacije govorili su Alojzije Jukić, predsjednik uprave Compinga, Aleksandar Karanfiloski, predsjednik Centra za neurorazvojnu integraciju refleksa te u ime Grada Zagreba, koji podržava rad Centra od osnutka prije tri godine, Ivana Portolan Pajić, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo.

»Osim prikupljanja sredstava za rad Centra, cilj ove akcije je i promocija njihovog rada « - istaknuo je Alojzije Jukić i dodao: »Kvaliteta života korisnika i rada Centra ovisi o nama i o našoj svjesnosti. Nove metode terapija su se pokazale učinkovitima, a da bi ih se što više koristilo i počelo primijenjivati na što većem broju djece, potrebno ih je promovirati i educirati što veći broj terapeuta. Kako bi u tome uspjeli, odlučili smo pomoći ovom skromnom donacijom koja će im, nadam se, olakšati svakodnevicu.«

Zahvaljujući na donaciji, Aleksandar Karanfiloski najavio je kako je ova donacija značajan doprinos budućem radu Centra jer omogućuje da prijave europski projekt, a za to dosad nisu imali nužna inicijalna financijska sredstva:

»Cilj naše udruge je unaprjeđivanje zdravstvene i psihosocijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja i uključivanja osoba s teškoćama u razvoju u društvenu zajednicu i u svijet rada. Cilj nam je da ne budu siromašni i ovisni o invalidskoj pomoći, a to im je neminovna sudbina ako im ne pomognemo u što ranijoj dobi. Naša je želja da proširimo terapije i aktivnosti za djecu i mlade s razvojnim poteškoćama tako što ćemo oformiti kabinet za senzornu integraciju, likovnu terapiju, uključiti ćemo djecu u logoterapije i neurofeedback terapije. Tih terapija u sustavu ili nema ili nisu dovoljno dostupne djeci, u čemu mi pomažemo projektima koje su dosada podržali Grad Zagreb i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a potpisali smo i trogodišnji program s Gradom Dubrovnikom kako bismo za djecu s teškoćama u razvoju na području Dubrovnika također osigurali terapije integracije refleksa. Vizija i misija nam je postati centar izvrsnosti, podići razinu kvalitetnih i inovativnih terapija kao dio redovne rane intervencije te rehabilitcijske podrške tijekom odrastanja djece s teškoćama u razvoju,  poticati njihovo uključivanje u redovne tokove društva i razvijati projekte socijalnog poduzetništva gdje će moći zaposliti se i živjeti samostalno.«

Zamjenica zagrebačkog pročelnika za zadravstvo Ivana Portolan Pajić izrazila je zadovoljstvo donacijom velike tvrtke programu za najranjiviju skupinu društva:

»Prepoznali smo vrijednost programa Centra za neurorazvojnu integraciju od samog početka njihovog rada, drago mi je da su naša očekivanja opravdali i podržat ćemo njihov rad s djecom i mladima i ubuduće.«

Nakon uručivanja donacijskog čeka, Aleksandar Karanfiloski se zahvalio darujući Alojziju Jukiću keramičku zdjelicu - rad djece i mladih, korisnika Centra, na keramičkoj radionici. 

Više informacija o radu Centra te inovativnim terapijama koje provode sa djecom s teškoćama u razvoju možete doznati na njihovom Facebook profilu:

https://www.facebook.com/search/top/?q=centar%20za%20neurorazvojnu%20integraciju%20refleksa&epa=SEARCH_BOX

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Jukic i karanfiloski glavna
  • Zagreb Jukic karanfiloski poklon djece keramika
  • Zagreb Jukic karanfiloski
  • Zagreb Portolan pajic jukic karanfiloski
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Tvrtka Comping