AUTONOMNI KULTURNI CENTAR

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:59
Lip
2020
04

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › AUTONOMNI KULTURNI CENTAR

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
17
 
01.2018

AUTONOMNI KULTURNI CENTAR

EDUKATIVNI PROGRAM I ZBIRKA VIDEO PREFORMANCEA - PRIJAVE
AUTONOMNI KULTURNI CENTARMedia attack 3
 

Autonomni kulturni centar u ovom tjednu pripremio je edukativni program kroz radionice pisanja bloga i  programiranja, dok će za vikend ugostiti međunarodnu zbirku video performansa u produkciji finske umjetničke udruge MUU: Performance Voyage 7 Attackova blogerska radionica počinje s realizacijom 23.siječnja, a prijave su otvorene zaključno s 21.siječnjem ispunjavanjem upitnika na linku: https://goo.gl/hAxDEV. Radionica programiranja pod nazivom Waiting to Work: Work work work work work, održati će se u četvrtak 18.siječnja u Hacklabu01 s početkom u 19.sati. Radionica se u potpunosti odvija na engleskom jeziku. 

Projekcija video performancea, Performance Voyage 7, održati će se u Filmskom studiju Medika 20.siječnja s početkom u 21.sat. Svi programi su besplatni i održavaju se u prostoru  tvornice Medika, Pierottijeva 11.

ATTACK MEDIA NO 3: ATTACKOVA BLOGERSKA RADIONICA

Attackova blogerska radionica odvija se kroz ciklus edukativnog programa za mlade Attack Media. Radionica realizirana u partnerstvu Autonomnog kulturnog centra i Biro radost, odvijati će se kroz naredna tri tjedna, s početkom od 23.siječnja,  svaki utorak i četvrtak od 18.00 do 20.30 sati.  Sudionici/ce  radionica će tokom edukacija postaviti blog koji će pokrivati kulturne zanimljivosti prema njihovom odabiru. Uz kreiranje vizualnih i tekstualnih sadržaja bloga u sklopu radionice raditi će se na osmišljavanju i provođenju komunikacijske strategije za njegovu promociju na društvenim mrežama i u medijima. Stil i teme bloga osmisliti će sami polaznici/ce  uz vodstvo voditelja radionica. Uz prisustvovanje na radionicama od polaznika se očekuje i samostalni rad.

Radionice će se održavati utorkom i četvrtkom, od 23.siječnja, od 18 do 20.30 u prostoru Hacklab 01
Edukacije su besplatne za mlade od 16 do 30 godina.

Stariji od 30 godina mogu sudjelovati u radionicama uz plaćanje participacije u iznosu od 200 kuna po radionici, odnosno u iznosu od 800 kuna za paket od pet edukacija. Za prijavu je potrebnu u potpunosti ispuniti prijavnicu koja se nalazi na linku: https://goo.gl/hAxDEV, najkasnije do 21. siječnja. Nepotpune prijavnice se neće uzimati u obzir. Prioritet pri upisu imaju oni polaznici koji se ranije prijave. Sve upite u vezi održavanja radionice možete poslati na akc.attack@gmail.com Edukacija je dio projekta Media Attack no. 3 kojeg provodi AKC Attack u partnerstvu s udrugom Biro Radost te uz potporu Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

RADIONICA: WAITING TO WORK: WORK WORK WORK WORK WORK

U ranim danima računarstva, trepćuća svjetla malih žaruljica indicirala su rad računala: procesuiralo je instrukcije i pristupalo lokacijama u memoriji. Prije toga kao kodovi za pokretanje programa i prikazivanje rezultata služile su kartice s probušenim rupama. Prikaz računalnog rada postepeno je evoluirao u prve pokretne digitalne slike koje su treperile na ekranu od fosfora i stakla računala zvanog Baby. Ove pokretne slike bile su uzorci ritmički treperećih piksela koji su na ekranu prikazivali sadržaj Babyeve memorije dok je ono pokretalo program. Ostalo je povijest.

Ovu je radionicu inicirao umjetnik Enoch Cheng, a sastoji se od jednostavnog zadatka: programirati i prikazati rad računala. Enoch Cheng je umjetnik koji se bavi pokretnom slikom, instalacijama, kuriranjem, plesom, organizacijom događanja, kazalištem i performansom. Trenutno je na umjetničkoj rezidenciji u MSU u organizaciji POGONA - zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

Radionica se odvija na engleskom jeziku, 18.siječnja od 19.sati u prostoru Hacklab01

PERFORMANCE VOYAGE 7: PROTEST SONG COMPETITION!  - ”NAŠ PLANET, NE VAŠ PROFIT!”,  KIKKA RYTKÖNEN

20.siječnja od  21. sat, Autonomni kulturni centar u Filmskom studiju Medika prikazuje Performance Voyage 7 (PV7), međunarodnu zbirku video performansa u produkciji finske umjetničke udruge MUU. Tema sedmog performerskog putovanja je Natjecanje protestnih pjesama! Protestne pjesme obično odražavaju velike društvene promjene. Videoradovi uključeni u Performance Voyage 7 istražuju političku situaciju, frustraciju i mogućnost pojedinačnog zalaganja za društvene promjene, a predstavljaju i alternative postojećim okolnostima.

U Zagrebu će zbirku predstaviti Arja Rennel, jedna od zastupljenih umjetnica. Njen rad Acts of Sorrow tihi je protest protiv utjecaja finskog rudnika nikla Talvivaara/Terrafame na okoliš i društvo. Performans je nastao iz bijesa, frustracije i tuge, u inat moćnicima odgovornim za kontinuirano onečišćenje uzrokovano aktivnošću rudnika.

Performance Voyage 7 sastavljen je od radova 18 međunarodnih umjetnika i grupa: to su Kuesti Fraun, Kim Dotty Hachmann & Steffi Simmen, Sasha Huber & Petri Saarikko, Heidi Kilpeläinen, François Knoetze, Timo Kokko, Paweł Korbus, Vik Laschenov, Elin Magnusson, Elena Mazzi, Iwona Ogrodzka, Ignacio Pérez Pérez, Arja Renell, Kikka Rytkönen, Julia Schicker, Jukka Silokunnas, Niko Skorpio i Elizabeth Wurst.

Videoradovi uključeni u Performance Voyage 7 prikupljeni su javnim pozivom, a žiri koji ih je odabrao činili su umjetnica Heidi Kilpeläinen, predstojnik odjela za umjetnost i kulturu Finskog instituta u Londonu Jaakko Nousiainen i direktor MUU-a Timo Soppela. Produkciju Performance Voyage 7 sufinancirao je Promotivni centar za audiovizualnu kulturu grada Helsinkija.

Umjetnička udruga MUU je finsko interdisciplinarno umjetničko udruženje osnovano 1987, s ciljem predstavljanja i promoviranja novih i eksperimentalnih umjetničkih oblika, kao što su medijska umjetnost, performans, video, okolišna, prostorna i konceptualna umjetnost, oblikovanje zvuka i drugi eksperimentalni modusi kulturne proizvodnje. MUU nastoji razvijati suradnju i razmjenu umjetnika i umjetnica iz raznih područja djelovanja, zastupati “druge” umjetničke discipline kroz organizaciju projekata, događanja, seminara i izložbi, te poticati kulturnopolitičku diskusiju. MUU surađuje s finskim i međunarodnim kulturnim i obrazovnim ustanovama. U prosincu 2017. članstvo MUU-a brojalo je 650  profesionalnih umjetnika nastanjenih u Finskoj.

The Performance Voyage, međunarodni serijal videoperformansa namijenjenih izvođenju pred kamerom, godišnje se producira od 2011. Putovanje zbirke videoperformansa oko svijeta nov je način predstavljanja umjetnika i njihovih radova. Turneja omogućuje umjetnicima/cama da prošire svoje kontakte, mogućnosti za rad i performersku reputaciju. Jedan od ključnih ciljeva Performance Voyagea je dokumentirati efemerne performanse i tako produljiti njihov životni vijek. Programi Autonomnog kulturnog centra financijski su podržani od strane Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Zaklade kulturna nova i Hrvatskog audio vizualnog centra.

Linkovi:
www.attack.hr
https://www.facebook.com/events/1769307256705630/
http://www.muu.fi/site/?p=9989&lang=en
https://www.hacklab01.org/
https://www.facebook.com/events/147027582671142/  

Administrator: zoo_visitor_guestmojzagreb.info
  • Zagreb Media attack 3
  • Zagreb Voxage 7
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › AUTONOMNI KULTURNI CENTAR