U potrazi za istinom

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Srp
2020
16

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › U potrazi za istinom

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
15
 
06.2019

U potrazi za istinom

predstavljanje projekta - koncert, izložba, premijera predstave
U potrazi za istinomU potrazi za istinom
 

Centar za kulturu Trešnjevka, Telecentar i Arheološki muzej u Zagrebu predstavit će nastale rezultate radionica projekta u U potrazi za istinom. 

Polaznici glazbene radionice održat će koncert nedjelju, 16. lipnja u Društvenom domu Prečko u 19 sati gdje će izvesti skladbe nastale pod vodstvom kompozitora Zorana Ščekića.

U ponedjeljak, 17. lipnja s početkom u 19. 30 sati polaznici radionice keramike i produkt dizajna predstavit će nastale eksponate u Centru za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor nastale pod vodstvom dizajnerice Petre Bilić Križan i Lidije Kamber Boševski.

Predstava Popravak života, koja je nastala u sklopu kazališne radionice  bit će premijerno izvedena 17. lipnja u 20 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. Predstava je nastala pod vodstvom glumice, redateljice i dramske pedagoginje Jelene Hadži- Manev dok je tekst koji potpisuju polaznici nastao pod mentorstvom Brune Margetića. Produkciju predstave potpisuje poznata glumica Kostadinka Velkovska. Riječ je o predstavi koja koristi princip teatra u teatru u kojoj se kazališna družina okupila napraviti predstavu, ali stvari ne idu baš kako su se nadali..

Projekt je započeo je 1. rujna 2018. i traje do 30. kolovoza 2019. U potrazi za istinom adresira dva međuovisna problema digitalne kulture, nedovoljnu ponudu digitalnih kulturnih sadržaja koji će potaknuti rast broja korisnika i nedovoljnu kompetenciju korisnika, posebno starijih građana, potrebnu za konzumaciju digitalnih kulturnih sadržaja. Također, projekt stavlja prioritet na kreiranje multimedijskih sadržaja, i na taj način spaja široku lepezu tradicionalnih (kazalište, ples, glazba, keramika) i relativno novih oblika umjetničkog stvaralaštva (web dizajn, produkt dizajn).

U prvoj fazi projekta starije osobe su usvajale umjetničke i digitalne kompetencije, a drugoj fazi ih primjenjuju na realizaciji zajedničke multimedijske izložbe koja prati utjecaj antike, srednjeg vijeka, prosvjetiteljstva, industrijske revolucije i modernog doba na kulturnu baštinu Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Nositelj projekta je Centar za kulturu Trešnjevka, partneri su Arheološki muzej u Zagrebu i Telecentar. Ukupna vrijednost projekta je 652.892,05 kuna od čega 554.958,24 kuna sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija radionica sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Centra za kulturu Trešnjevka. 

www.strukturnifondovi.hr

 

image.png
Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb U potrazi za istinom
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › U potrazi za istinom