Učenici iz okolice Karlovca

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:59
Srp
2020
14

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Učenici iz okolice Karlovca

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
24
 
11.2016

Učenici iz okolice Karlovca

učili o tehnologiji putem videokonferenije s vršnjacima iz Engleske, Francuske i Taiwana
Učenici iz okolice KarlovcaRadionica zagreb1
 

·      60 učenika OŠ Draganići iz Draganića i OŠ Katarine Zrinske iz Krnjaka su u tehnološki naprednoj OŠ Horvati u Zagrebu učili o kodiranju, sigurnosti na internetu te o videokonferenciji i videu kao novim alatima učenja na nastavi

Današnjim radnim posjetom 60 učenika Osnovne škole Draganići iz Draganića i Osnovne škole Katarine Zrinske iz Krnjaka tehnološki naprednoj Osnovnoj školi Horvati u Zagrebu, u organizaciji tvrtke Microsoft Hrvatska, nastavlja se poticanje primjene novih tehnologija u hrvatskom obrazovnom sustavu.

U učionici budućnosti Osnovne škole Horvati, predavanja su držali stručnjaci iz područja računarstva i interneta te učitelji iz škole. Najzanimljivijom se pokazala radionica „Videokonferencija kao metoda učenja“ tijekom koje su učenici 3.,7. i 8. razreda OŠ Horvati, koji su sudjelovali u nizu videokonferencija s učenicima diljem svijeta, učenicima 5. i 6. razreda gostujućih škola pokazali kako su pomoću videokonferencija uspjeli nadići prostornu i vremensku barijeru, upoznati druge kulture i jezike te ostvariti zanimljiv i inovativan nastavni program. U sklopu radionice je održana i videokonferencija s osnovnim školama iz Engleske, Francuske i Taiwana tijekom čega su učenici OŠ Horvati predstavili svoju školu te se upoznali sa školama iz spomenutih zemalja. Nakon upoznavanja, hrvatski učenici imali su priliku postavljati pitanja svojim vršnjacima o školskom sistemu i obrazovnom procesu tih zemalja te razlikama u odnosu na hrvatski kao i o svakodnevnim školskim aktivnostima.

Na ostalim interaktivnim radionicama učenici iz gostujućih škola učili su o sigurnosti na internetu te o korištenju videa u nastavi hrvatskog jezika, i to sve uz korištenje tehnologije tj. interaktivne ploče i tableta. Radionicu o osnovama programiranja održao je Hrvoje Šimić, jedan od osnivača Udruge Programerko koja se bavi poticanjem razvoja informatičkih vještina kod djece školske dobi. Djeca su o programiranju učila koristeći  edukativnu igru "Run Marco!".

Učenici Osnovne škole Horvati također su podijelili svoja iskustva u korištenju tehnologija u školi, a s obzirom da OŠ Horvati ima status Microsoft Showcase škole, odnosno infrastrukturno i nastavno tehnološki napredne škole, učitelji su objasnili što čini showcase školu te koliko korištenje tehnologije znači djeci u mlađoj dobi i kako utječe na obrazovanje.

Osnovna škola Horvati je već niz godina okrenuta međunarodnoj suradnji i uporabi IKT u nastavi te je jedna od najuspješnijih osnovnih škola u svijetu u uporabi videokonferencija kao metode učenja u nastavi. Stvaramo istraživačku i projektnu nastavu usmjerenu na učenika kojom doprinosimo razvoju učenika u aktivnog, mladog čovjeka, suverenog pojedinca i građana te budućeg kreatora zajednice, a naša učionica budućnosti je velik poticaj učiteljima i učenicima u ostvarenju odličnih rezultata. Svjesni činjenice da je istraživačko učenje neophodno  za razvoj svakog europskog građanina, projektima u kojima sudjelujemo željeli bismo podignuti motivaciju učenika, povećati njihov interes za odgojno-obrazovni proces te time povisiti razinu njihovih postignuća, a nastavu učiniti primjerenom svim učenicima“, rekla je ravnateljica Osnovne škole Horvati mr. sc. Biserka Matić-Roško.

Iz gostujuće škole Katarine Zrinski iz Krnjaka su poručili kako kontinuirano rade na opremanju učionica i uvođenju tehnologije i inovativnih načina podučavanja, a sve u svrhu poboljšavanja kvalitete rada učitelja i učenja učenika. „Današnje događanje je iznimno vrijedno jer učenici mogu vidjeti kako izgleda nastava u pametnoj učionici, a nastavnici razmijeniti i kasnije primijeniti nove modele u podučavanju. U našoj školi 98 % učenika viših razreda pohađa izborni predmet informatiku te je očigledan veliki interes za ovo područje“, rekla je ravnateljica OŠ Katarine Zrinski iz Krnjaka te dodala kako je škola uključena u niz IKT edukacija preko CARNeta te da rade na uvođenju digitalne verzije dnevnika e-Dnevnik.

Ravnateljica Osnovne škola Draganići, Marica Jurčić, povodom događanja je izjavila: “Osnovna škola Draganići već četvrtu godinu koristi e-Dnevnik i po tome je bila među prvima u Karlovačkoj županiji. Kako živimo u vremenu kada je korištenje IKT –a ušlo u sve pore privatnog i poslovnog života, smatrala sam da naša škola ne smije u tome zaostajati pa nam je to bio poticaj da usvojimo e-Dnevnik i iskoristimo brojne prednosti koje nam on pruža. U  tom duhu moramo ići i dalje i uvoditi IKT u proces učenja i poučavanja većine nastavnih predmeta u školi, a prvi korak prema tom cilju je današnji susret u OŠ Horvati u Zagrebu.“

Više informacija o Microsoft Showcase školama možete saznati ovdje.

Microsoft - Osnovan 1975. godine, Microsoft (Nasdaq „MSFT“) danas je vodeća svjetska kompanija u proizvodnji softvera, uslugama i rješenjima koja pomažu pojedincima i tvrtkama da u potpunosti ostvare svoje potencijale. Za više informacija o Microsoftu, posjetite Web stranice http://www.microsoft.com/croatia ili http://www.microsoft.com/presspass/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Radionica zagreb1
  • Zagreb Radionica zagreb2
  • Zagreb Radionica zagreb3
  • Zagreb Radionica zagreb4
  • Zagreb Radionica zagreb5
  • Zagreb Radionica zagreb6
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Učenici iz okolice Karlovca