UHSI-jeva dvodnevna konferencija

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Svi
2020
30

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › UHSI-jeva dvodnevna konferencija

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
17
 
08.2019

UHSI-jeva dvodnevna konferencija

okuplja vrhunske predavače i povezuje studente s budućim poslodavcima
UHSI-jeva dvodnevna konferencijaUhsi clanovi prezentacija
 

UHSI, jedina studentska udruga koja povezuje hrvatske studente u inozemstvu, 22. i 23. kolovoza, na zagrebačkom ZŠEM-u, organizira dvodnevnu konferenciju na kojoj će okupiti brojne ugledne predavače, ali i predstavnike poznatih hrvatskih tvrtki koji će studentima i srednjoškolcima prenijeti znanje o tome kako napisati kvalitetan životopis i što bolje se predstaviti na razgovoru za posao

Prema nekim podacima, gotovo svaki treći Hrvat koji diplomira, odlazi iz Hrvatske te svoju karijeru počinje ili nastavlja graditi u nekoj drugoj zemlji. Negativni trend “odljeva mozgova” i (ne)mogućnost njegova zaustavljanja kao i pitanje može li Hrvatska postati zemlja u koju dolaze živjeti visokoobrazovani stručnjaci, znanstvenici i intelektualci iz drugih zemalja, bit će glavna tema prve po redu konferencije pod nazivom „Ljetni susret UHSI-ja“, koju organizira Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu (UHSI). Na njoj će se okupiti oko 150 studenata, srednjoškolaca i uglednih predavača, ali i predstavnika poznatih hrvatskih tvrtki. Osim povezivanja s potencijalnim poslodavcima, svi sudionici će, uz niz predavanja i radionica, čuti i sve o tome kako napisati kvalitetan životopis te koje su glavne „cake“ pri odabiru budućeg djelatnika.

Mnogi hrvatski srednjoškolci i studenti sanjare o barem jednoj provedenoj godini na nekom od europskih i svjetskih fakulteta pa će dvodnevna UHSI-jevi konferencija za njih biti iznimno korisna jer će sudionici moći doznati sve o postupku upisa te potrebnoj papirologiji, ali i o svemu onome što donosi preseljenje u nepoznatu okolinu i studentski život izvan poznatih okvira.

Cilj konferencije je networking, učenje, rasprava i dijeljenje iskustava. Svrha susreta je povezivanje hrvatskih studenata različitih pozadina i interesa, kako međusobno, tako i s poslodavcima. Ideja je i omogućiti svim sudionicima da se njihov glas čuje te ih potaknuti na inovativnost i aktivnost u različitim područjima. Također, želimo pomoći svim srednjoškolcima, studentima i njihovim roditeljima koji se u ovim trenucima muče s postupkom upisa na neki od studija u inozemstvu. Mi smo to sve prošli sami pa sad savjetima želimo pomoći nekome drugome. Uz to, imamo zaista sjajne predavače s iznimnim karijerama koji nam mogu dati savjete koji su vrlo korisni za sve nas koji smo na početku svojeg profesionalnog puta“, izjavila je Sara Octenjak iz UHSI-ja.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a tematski je podijeljena u 4 panela koje će voditi stručnjaci iz područja ekonomije, medicine, konzaltinga, inženjerstva i sl. Među njima su i vrhunski hrvatski ekonomisti, postdoktorand na Princentonu Dejan Kovač, ujedno i prvi Hrvat koji predaje na uglednoj Woodrow Wilson školi javnih i međunarodnih odnosa; vlasnik doktorata s Oxforda Vuk Vuković; poduzetnik i IT-jevac Tomislav Car koji  je svoj start -up uspio dovesti na listu najbrže rastućih tehnoloških tvrtki i koji je u San Franciscu naučio sve o ustroju modernog tehnološkog biznisa; dobitnica nagrade RH za znanost, dr.sc. Jasna Čapo, koja je svoje studentske dane provela na prestižnom Berkeleyju; dr.sc. Dino Dogan, dekan Luksemburške poslovne škole (Luxembourg School of Business) i brojni drugi.

Uz panele, sudionici će imati priliku prisustvovati i na 4 radionice koje će održati predstavnici velikih hrvatskih tvrtki, a jedna od radionica bit će, kako je spomneuto, posvećena izradi životopisa i motivacijskih pisama – neophodnih alata za upis na strani fakultet, studentsku razmjenu ili prijavu za posao. Ostale radionice tiču se strojarstva, ljudskih resursa i investicijskog bankarstva.

U petak, 23. kolovoza, UHSI organizira i večernje druženje u samom centru Zagreba. Sudjelovanje na konferenciji je potpuno besplatno, a prijave su još uvijek otvorene!

Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem linka na web stranici

www.uhsi.net

te na Facebook i Instagram profilima Udruge. Članstvo u UHSI-ju nije uvjet za sudjelovanje te su svi dobrodošli.

Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu (UHSI) je nestranačka organizacija osnovana 2018., a već broji 200-ak članova u 30 zemalja svijeta. Ciljevi Udruge su, između ostalog, razmjena znanja i iskustava među hrvatskim studentima izvan Hrvatske, sudjelovanje u dijalogu o važnim društvenim pitanjima te podrška učenicima i studentima koji studij žele nastaviti u inozemstvu. Članovi Udruge ove ciljeve ispunjavaju putem podružnica u pojedinim državama i putem interneta.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Uhsi clanovi prezentacija
  • Zagreb Uhsi logo 2019

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › UHSI-jeva dvodnevna konferencija