Umjetnička galerija Dubrovnik

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Kol
2020
06

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Umjetnička galerija Dubrovnik

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
18
 
02.2015

Umjetnička galerija Dubrovnik

Novi projekt Umjetničke galerije Dubrovnik – Muzej u pokretu
Umjetnička galerija DubrovnikKupacice
 

Umjetnička galerija Dubrovnik započinje s novim edukativnim projektom Muzej u pokretu. Putujući je to muzej Umjetničke galerije Dubrovnik koji izlazi iz svojih uobičajenih prostora i nakratko se smješta u posve novom ne-muzejskom ambijentu. Prva postaja Muzeja u pokretu dječji je odjel Opće bolnice Dubrovnik gdje su se mališani, u srijedu 11. veljače 2015. upoznali s radovima dubrovačkog likovnog umjetnika Pera Šantića.

U prvoj ovakvoj radionici, posvećenoj izložbi Pera Šantića Pažljiva kronika tišine njegove snolike slike malog formata bile su posuđene sa jednog dijela izložbe postavljene u Galeriji Dulčić Masle Pulitika i na jedno popodne bile su izložene u igraonici dječjeg odjela gdje su njegovi mali privremeni stanovnici po uzoru na Šantićeve slike i sami imati priliku kreirati svoje umjetničke radove.

Postav Muzeja u pokretu je promjenjiv i čine ga odabrani eksponati iz stalnog postava ili pak privremenih izložbi Umjetničke galerije Dubrovnik, kao i razni obrazovni materijali iz popratnih programa izložbi. Muzej u pokretu posjećuje ustanove u kojima trajno ili privremeno borave određene skupine ljudi, a koji iz različitih razloga nisu u mogućnosti sami posjetiti muzej, odnosno izložbu. Najčešće su to starački domovi, različiti odjeli bolnica, zatvori, centri za rehabilitaciju, prostori udruga osoba s invaliditetom i slično. Ovisno o naravi ustanove i profilu ljudi koji tamo borave, bit će prilagođen i sam program posjeta. Uz mini izložbe koje će se donositi u te prostore, program se sastoji i od raznovrsnih edukativnih i kreativnih aktivnosti, kao što su likovne radionice, multimedijske prezentacije, radni listovi, edukativne igre, interaktivna predavanja kojima će se komunicirati i interpretirati sadržaj umjetničkih radova Muzeja u pokretu. Svrha istoga je približiti aktualna muzejska događanja muzejskoj publici neovisno o njihovim životnim okolnostima koje ih sprječavaju da ravnopravno sudjeluju u kulturnom životu ovog područja. Voditeljica je povjesničarka umjetnosti Maris Stanović.

Ukoliko želite da Vas i Vašu ustanovu posjeti Muzej u pokretu slobodno nas kontaktirajte na e-mail adresu: edukacija@ugdubrovnik.hr

 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Kupacice
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Umjetnička galerija Dubrovnik