Umjetnička pustolovina

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:51
Srp
2020
03

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › Umjetnička pustolovina

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
08
 
10.2019

Umjetnička pustolovina

za mladu publiku Hrvatske glazbene mladeži
Umjetnička pustolovinaHgm
 

Hrvatska glazbena mladež i ove školske godine, u suradnji s najvažnijim hrvatskim glazbenim institucijama, školama i ansamblima, organizira niz vrijednih, pedagoških programa za najmlađu publiku kako bi im osigurala istinsku umjetničku pustolovinu te predstavila glazbenu, likovnu i plesnu kulturu na njima primamljiv način.

Posebnost ovogodišnje školske godine Hrvatske glazbene mladeži je obilježavanje 250 godina od rođenja Ludwiga van Beethovena gdje će tokom 2020. godine cijeli svijet, zajedno s Hrvatskom, slaviti  bogato stvaralaštvo poznatog skladatelja koji je ostavio neizbrisiv trag na razvoj zapadnoeuropske klasične glazbe, a ujedno je i jedan od najizvođenijih i najpoznatijih skladatelja svih vremena.

U prvoj polovici ove školske godine, u studenom, mladu publiku u Velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, očekuje baletna suita Orašar koju je napisao poznati ruski skladatelj Petar Iljič Čajkovski, često nazivana i kao „jedno od najvećih čuda u glazbi“.  Ovu iskričavu malu kutiju dragulja načinjenu od najboljih brojeva iz baleta, predstavit će mladoj publici Alan Bjelinski, dirigent i moderator, a sve to uz plesnu adaptaciju Dinka Bogdanića i Simfonijski orkestar HRT-a.

Koncertne večeri u ovoj školskog godini Hrvatska glazbena mladež (HGM) započinje 10. listopada koncertom Odjeci Grožnjana koja će se održati s početkom u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog kada nastupa Komorni gudački orkestar HGM-a, pod palicom umjetničkih voditelja Anđelkom Krpan, Milanom Čunko i Mihovilom Karuza. Međunarodni kulturni centar HGM-a u Grožnjanu obilježio je ove godine 50 godina postojanja, a tijekom ljeta održano je niz radionica i tečajeva za mlade iz cijelog svijeta te, između ostaloga, poznati Festival Jazz is Back! BP, Međunarodna škola arhitekture, Croatia drum camp,… Završnica grožnjanskih aktivnosti kulminirala je nastupom poznatog Ceman orkestra. Ceman je mreža srednjoeuropskih muzičkih akademija koja u suradnji s Konzervatorijem za glazbu Giuseppe Tartini omogućuje razmjenu studenata i nastavnika među glazbenim akademijama. Promiču povijesnu kulturnu baštinu uključenih zemalja, a pod dirigentskom palicom maestra Romola Gessija.

Uvijek imajući na umu i vodeći računa o interesima i željama mladih te prateći nastavni plan i program, Hrvatska glazbena mladež pažljivo odabire sadržaje sa željom da svaki učenik u njemu pronađe svoj glazbeni interes. Ciklus programa HGM-a omogućuje djeci u dječjim vrtićima, učenicima nižih i viših razreda osnovnih te srednjih škola, kao i studentima njegovanje ljubavi prema umjetnosti na inspirativan i upečatljiv način.

Školsku godina 2019./2020. Hrvatske glazbene mladeži obilježit će i suradnja s Zagrebačkom filharmonijom, Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Operom HNK iz Zagreba, Hrvatskim glazbenim zavodom, Hrvatskom komornom filharmonijom, Glazbenim učilištem Elly Bašić, Studentskim kulturno-umjetničkim društvom Ivan Goran Kovačić, Umjetničkom školom Franje Lučića, Plesnom školom Silvije Hercigonje, Plesnim studiom Edite Cebalo, Školom za primijenjenu umjetnost i dizajn…

Tokom školske godine mlade očekuju i dobro poznati veliki projekti HGM-a, poput Glazba u mom kvartu, Tjedan glazbe za mlade, Nagrada Ivo Vuljević, 13. hrvatsko natjecanje plesača suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska, i brojni drugi programi. Poglavito za najmlađu publiku 3. prosinca u jutarnjim terminima u Velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog bit će uprizorena Ravelova baletna suita Majka guska u izvedbi Zagrebačke filharmonije te uz podršku naratora Vinka Štefanca.

Bogat program nove školske godine Hrvatske glazbene mladeži potražite na hgm.hr mrežnim stranicama.

www.hgm.hr

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Hgm
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › Umjetnička pustolovina