UPOZNAJTE PAROVE

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:34
Ruj
2020
18

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › UPOZNAJTE PAROVE

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
05
 
05.2017

UPOZNAJTE PAROVE

KOJI SU U ANSAMBLU LADO OTKRILI LJUBAV
UPOZNAJTE PAROVELado 10
 

Ansambl narodnih plesova i pjesama LADO diljem svijeta prepoznat je kao čuvar hrvatske narodne baštine. Malo nas zna kako su svi umjetnici Lada stalni zaposlenici s radnim vremenom od osam sati dnevno. Ako tome pridodamo česta putovanja i izbivanja iz Zagreba, nije čudno da vam ovaj posao postane zapravo život. Savršeno koreografirani nastupi zahtijevaju sate i sate priprema, a kroz svakodnevna druženja, zajedničke nastupe i putovanja ponekad se iz prijateljstva razvije ljubav.

Među ansamblom je nekoliko zaljubljenih parova. Nataša Gluić i Boris Harfman, iako su se ranije samo viđali po raznim smotrama, službeno su se upoznali upravo u Ladu.

«Ne možemo reći da je to bila ljubav na prvi pogled. Ona se rađala kroz prijateljstvo i zajednička druženja. Shvatili smo da nam odgovara zajedničko društvo, da nam je zabavno i nikad dovoljno razgovora. Polako je prijateljstvo prelazilo u nešto više!» - otkriva Nataša i dodaje: «Putovanja su ljepši dio našeg poziva. Na turnejama cijeli ansambl, poput velike obitelji, intenzivno živi u novim ambijentima, mirisima i bojama…Sve je to jako inspirativno za nas umjetnike i divno je kada to dijeliš s prijateljima ali i partnerom. S obzirom na to da sam u LADO došla prije Borisa, nije mi drago kada se na nas gleda kao na „paket aranžman“. Oboje smo u Ladu jer je to naš životni odabir i poziv. To smo željeli i planirali, a naša ljubav  se dogodila neplanirano i puno kasnije. Ona ne bi trebala utjecati na nas kao zaposlenike i umjetnike. Može biti dodatni motiv ali ne i svrha rada u ansamblu. Boris i ja radimo zajedno ali ne plešemo u istoj ekipi. Često i žučno raspravljamo o poslu. Nije ga baš jednostavno odijeliti od privatnog života ali trudimo se. Ponekad i uspijevamo.

Kako funkcionira ljubav na poslu znaju Sandra i Goran Sekula, bračni par koji se upoznao upravo u ansamblu.''Goran je već bio u Ladu kada sam predstavljena ansamblu kao nova plesačica pjevačica. Počela su druženja i izvan Lada i tako se rodilo nešto više!''- objašnjava Sandra, a Goran dodaje: ''Trebalo mi je puno vremena i truda ali sam je uspio osvojiti!''

Lijepe uspomene s dalekih putovanja najljepše su u dvoje. Upravo su ova dva LADO para ostvarila neke od snova, proputovali su gotovo sve kontinente. Turneja iz Japana i Južne Amerike posebno im je u sjećanju.

«U najljepšem nam je sjećanju, kao i  dobrom dijelu drugih kolega, ostala 40-dnevna turneja u predivnom Japanu 2006. godine gdje smo znali održali i po dva koncerata u danu. Tada smo se vozili i u najbržem vlaku na svijetu…!» - govori Sandra, dok Goran dodaje: «Na dan kada smo posjetili Antofagasta u Chileu, pala je kiša nakon suše koja je trajala nekoliko desetaka godina, a bilo je zabavno gledati Sandru kako po prvi puta u životu kliže na ledu, i to u Omanu na 35 stupnjeva! »

Trenutačno se Sandra i Goran zajedno s ostatkom ansambla pripremaju za nastup Lada u Areni Zagreb 3. lipnja, kada će na koncertu Čuvajmo naše blago publici prvi puta predstaviti program Ispod duba stoljetnoga.

Ulaznice za nastup LADA u Areni mogu se osigurati u sustavu Ulaznice.hr ili Eventim.hr  

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Lado 10
  • Zagreb Natasa
  • Zagreb Sandra i goran sekula foto ivo pervan
  • Zagreb Sandra i goran sekula foto petra slobodnjak1
  • Zagreb Ansambl lado
  • Zagreb Hari
  • Zagreb Lado 7

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › UPOZNAJTE PAROVE