Uskoro počinje

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Velj
2020
25

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › Uskoro počinje

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
01
 
11.2019

Uskoro počinje

prvi Runda Digital Day! - svjetska glazbena lica stižu u Zagreb
Uskoro počinjeRunda
 

Tri grada regije idućeg tjedna će ugostiti glazbene profesionalce iz inozemstva i regije, a jedan od gradova je i Zagreb gdje će biti održana radionica o sustavu Spotify – poznatoj i svjetski rasprostranjenoj streaming platformi. Na konferenciji pod nazivom Runda Digital Day zainteresirane očekuju i brojne panel rasprave te interesantna predavanja glazbenih stručnjaka.

Beograd, Zagreb i Ljubljana domaćini su prvog izdanja glazbene konferencije Runda Digital Day, koja će idućeg tjedna, od 4.-7.11., okupiti glazbene profesionalce iz inozemstva i regije.

Ova konferencija namijenjena je izdavačima, glazbenicima, glazbenim profesionalcima, kao i svima koji žele saznati nešto više o digitalnoj distribuciji glazbe. U tri dana i tri različita grada Runda Digital Day ugostit će predstavnike MerlinaSpotifyaIMPALA-eWIN-aSonosuite-aXplore Musica, kao i cijeli niz regionalnih izdavača, izvođača i predstavnika glazbenih organizacija iz regije. Hrvatsku će metropolu tako sljedećeg tjedna posjetiti svjetska lica glazbene industrije, gosti koji će iz prve ruke otkriti odgovore na brojna pitanja vezana uz glazbu na digitalnim platformama, kao i pitanja vezana uz popratne teme.

Na zagrebačkom eventu 7. studenog gostovat će Jennifer Masset iz Spotify-a, koja će održati radionicu i sudjelovati u jednom od panela. U Zagrebu će biti Helen Smith, direktorica ImpaleDidier Gosset- direktor komunikacija Impale, te Alexandra Tonisastre iz Sonosuitea. Regionalne snage na konferenciji u Zagrebu predstavljaju kompanije, organizacije i ustanove kao što su Ministarstvo kulture Republike HrvatskeHrvatska diskografska udruga (HDU), te Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF)ZAMPCroatia RecordsMenartAquarius RecordsDancing Bear, Dallas RecordsAgapa MusicIDJLAAPassword Production,Charm Music i mnogi drugi.

Među temama koje će biti obrađene na panelima ili prezentacijama ističu se one vezane uz digitalnu distribuciju glazbe, primjerice, što su to ISRC kodovi, autorska prava u digitalno doba, kako pripremiti svoju izdavačku kuću i lansirati nove izvođače u digitalnom okruženju, te što donosi budućnost digitalnog streaminga u regiji. Pozicija žena i njihova prepoznatljivost u glazbenom biznisu danas također je jedna od tema razgovora, a organizatori posebno ističu i prezentaciju projekta Music Moves Europe od strane Petre Šlosel iz Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture RH, gdje će svi zainteresirani dobiti uvid i potrebne informacije o mogućim prijavama za glazbene projekte koje financira Europska unija kroz posebne kulturne fondove.

Generalni pokrovitelj konferencije je Merlin, a zagrebački event realiziran je uz pokroviteljstvo i suradnju ZAPRAF-a, te stalnu podršku Impale

Konferencija u Zagrebu održava se u četvrtak, 7. studenog, s početkom u 09:00 sati u Kulturno-informativnom centru (KIC-u), Preradovićeva 5. Ulaz je slobodan uz obaveznu prethodnu registraciju putem EVENTBRITE aplikacije na FB eventu konferencije.

Više informacija o konferenciji dostupno je na 

poveznici

Kompletan program i popis sudionika dostupni su također i na 

službenom FB eventu konferencije 

gdje je moguće rezervirati svoju ulaznicu.

Program konferencije u Zagrebu 7. studenog:

09:00 - 09:30

Registration

09:30 - 09:45

Welcome speech

09:45 - 10:15

Keynote - Helen Smith - Impala

10:15 - 11:15

Copyrights in the Digital Era - Implementation of Article 17

11:15 - 12:15

Future of streaming in region

12:15 - 12:30

Coffee break

12:30 - 13:00

WTF are ISRC codes

13:00 - 14:00

Is streaming influencing booking, touring and festivals? 

14:00 - 14:45

Lunch break

14:45 - 15:30

Music Moves Europe - presentation

15:30 - 16:15

Women in Music Industry

16:15 - 16:45
16:45 - 17:00

Coffee break & Runda presentation

17:00 - 18:00

How to break an artist in the digital era and grow your fanbase

18:00 - 19:00

Spotify Workshop for Labels 

O organizatoru:

RUNDA, skraćeno od Regionalno udruženje nezavisnih diskografaje regionalna udruga nezavisnih izdavača osnovana krajem prošle godine s idejom povezivanja regionalne diskografske scene i stavljanjem regije na svjetsku kartu glazbene industrije. 

O Merlinu:

Osnovan 2007. godine Merlin je kompanija koji se bavi digitalnim pravima. Merlin, pored tri svjetska major izdavača uvjerljivo predstavlja najveći skup nositelja prava - preko 800 članova koji predstavljaju više od 10 000 izdavača iz 63 zemlje, a koji objavljuju neke od svjetski najznačajnijih i najinovativnijih izvođača. Do danas je Merlin glazbu licencirao svim svjetskim vodećim digitalnim platformama i brine se da nezavisni izdavači budu adekvatno vrednovani naspram svjetskih major kompanija. Do danas je Merlin isplatio preko 2 milijarde dolara izdavačima i digitalnim agregatorima. 

O Impali:

Osnovana u aprilu 2000. godine Impala predstavlja 99% europskih izdavača poznatih i pod imenom “independents” ili nezavisni izdavači. Impala u ovom trenutku okuplja preko 4000 izdavača iz cijele Europe, koji su godišnje zaslužni za 80% sve objavljene glazbe, kao i 80% poslova u izdavačkom sektoru. Misija Impale je da razvija nezavisne izdavače, vrati vrijednost umjetnicima, promovira kulturnu raznolikost i poduzetništvo te da radi na modernizaciji glazbenog sektora u cjelini.

O Hrvatskoj diskografskoj udruzi:

Hrvatska diskografska udruga – HDU IFPI Croatia osnovana je s ciljem i zadaćom zastupanja i promicanja interesa hrvatske diskografske industrije, odnosno glazbene djelatnosti uopće, unapređivanja i promicanja zakonodavne djelatnosti na području autorskih i srodnih prava, kao i na drugim pravnim područjima koja izravno ili neizravno utječu na djelatnost diskografa ili njihovu djelatnost reguliraju. 

O ZAPRAF-u:

Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava – ZAPRAF je jedina organizacija za zaštitu i prikupljanje naknada od iskorištavanja prava proizvođača fonograma na teritoriju Republike Hrvatske. ZAPRAF je dobrovoljna, neprofitna, nevladina udruga koja sukladno zakonu promiče interese diskografa – proizvođača fonograma, kao i interese diskografske i glazbene industrije Republike Hrvatske uopće. Kao kolektivna organizacija koja u potpunosti poštuje stroge standarde Kodeksa ponašanja organizacija za ostvarivanje muzičkih prava (Music Licensing Company`s Code of Conduct) pozvana je i primljena u članstvo Svjetske organizacije proizvođača fonograma – IFPI.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Runda

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › Uskoro počinje