Uspješne poduzetnice

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Velj
2020
25

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › Uspješne poduzetnice

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
10.2019

Uspješne poduzetnice

dužne osnaživati žene koje ulaze u poduzetništvo
Uspješne poduzetniceKsenija vrbanic blazenka micevic jelena bilus
 

Među finalisticama za nagrade najboljim poduzetnicama su Ksenija Vrbanić i Milena Mičić. Poduzetnice pozvale institucije i poslovni sektor za potporu ženskom poduzetništvu, ali istaknule i vlastitu odgovornost u pomaganju početnicama te pri odgoju vlastitih kćeri

U završnicu ovogodišnjeg izbora za najbolje hrvatske poduzetnice ušle su Ksenija Vrbanić, Milena Mičić, Blaženka Mičević, Jelena Biluš, Ariana Vela, Kristina Ukalović, Maja Mesić i Kata Barišić. Žene su to iza kojih su uspješne poduzetničke priče iz raznih dijelova zemlje – od Čakovca do Pule. Za dvadesetak dana objavit će se koje su od njih najbolje u kategorijama Start-up potencijal, Mikro poduzetnica, Perspektivna poduzetnica i Inspirativna poduzetnica. Najavljeno je to na svečanoj večeri za najbolje hrvatske poduzetnice u organizaciji mreže poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria.

Bila je to prigoda i za osvrt na aktualno stanje u ženskom poduzetništvu. U Hrvatskoj je trenutačno 34 posto obrta i 20 posto tvrtki u vlasništvu žena, a još ih je dio u suvlasništvu s muškarcima.

„Taj broj raste, ali polako. Mnoge žene i dalje obrte i poduzeća otvaraju iz nužde, no veseli nas činjenica da sve više žena u poduzetništvu vidi poslovnu priliku ili u to ulaze zbog promjene životnog stila, tj. boljeg usklađivanja poslovnog i privatnog života. Ženska se poduzeća daleko sporije razvijaju od muških, pa odgovarajuću potporu poduzetnicama trebaju dati institucije, poslovni sektor te društvo u cjelini. Na uspješnim poduzetnicama je transfer znanja i iskustva na mlađe generacije“, istaknula je Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria te dodala da je u tu svrhu utemeljena i dodjela nagrada najboljim hrvatskim poduzetnicama.

Victoria Zinchuk, direktorica ureda Europske banke za obnovu i razvoj u Hrvatskoj, naglasila je kako su poduzetnice dužne osnaživati se međusobno. Uz poticanje mladih generacija poduzetnica žene imaju i veliku ulogu u odgoju vlastitih kćeri kako bi one jednoga dana mogle hrabro zakoračiti u poduzetništvo.

„Za uspjeh je ključno ono što je u nama – hoćemo li riskirati i pristati na kompromise. Pritom se ne smijemo bojati natjecanja s muškarcima”, poručila je Victoria Zinchuk.

Ana Zorić, glavna savjetnica ministra financija, kazala je kako će se na sve poduzetnike, pa tako i poduzetnice, pozitivno odraziti novi krug porezne reforme, tj. porezno rasterećenje. Od 1. siječnja 2020. godine planira se da porez na dobit po stopi od 12 posto plaćaju poduzeća s prihodom do sedam milijuna kuna. Sada poduzeća koja imaju prihod veći od tri milijuna kuna plaćaju porez na dobit po stopi od 18 posto. Ako se ostvari ta promjena, čak 93 posto poduzeća u Hrvatskoj plaćat će porez na dobit od 12 posto.

Nataša Mlakar, direktorica Kreditnih proizvoda u poslovanju s gospodarstvom u Raiffeisen banci, rekla je kako RBA ima posebnu ponudu usluga namijenjenih poduzetnicama te da je kontinuirano nadograđuje.

Finalisticama izbora za najbolje poduzetnice sreću su poželjele one koje su nagrade primile proteklih godina. Među njima su bile Ana Lisak, Josipa Maslać-Petričević, Anita Cvetić Oreščanin i Katica Hauptfeld.

               Ove se godine izbor najboljih hrvatskih poduzetnica u organizaciji mreže Women in Adria organizira peti put. Dodjela nagrada održat će se u utorak 5. studenoga u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Ana zoric victoria zinchuk, natasa mlakar i ivana matic
  • Zagreb Ivana matic
  • Zagreb Ksenija vrbanic blazenka micevic jelena bilus
  • Zagreb Svecana vecera

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › Uspješne poduzetnice