Varaždin - grad statistike

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Kol
2020
08

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Varaždin - grad statistike

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
28
 
03.2020

Varaždin - grad statistike

ekipe iz baroknoga grada ponovno trijumfirale na Statističkom natjecanju!
Varaždin - grad statistikeStatisticko natjecanje
 

Da varaždinski srednjoškolci rasturaju statistiku, više nije ni slučajnost ni početnička sreća. To je nakon završenoga trećeg izdanja Statističkog natjecanja, nacionalne faze Europskoga statističkog natjecanja, jednostavno činjenica. Naime, pobjedu su u obje kategorije jedinog natjecanja za srednjoškolce u statistici, koje organizira Državni zavod za statistiku, odnijele ekipe iz Varaždina.

U kategoriji A (za učenike 3. i 4. razreda) uvjerljivo najboljima pokazale su se ekipe iz Elektrostrojarske škole Varaždin jer su osvojili prva dva mjesta. Pobjednici su ekipa Domalu, dok se drugim najboljim rezultatom u kategoriji može pohvaliti ekipa Dama. Zanimljivo, obje ekipe mentorirala je nastavnica Martina Novak, koja je nakon odličnih rezultata u prvome i drugom izdanju natjecanja pokazala da poznaje pravi recept za uspjeh na Statističkom natjecanju. Treće mjesto odlazi u Srednju strukovnu školu bana Josipa Jelačića Sinj, točnije, ekipi Mačkula pod mentorstvom nastavnice Nade Ratković. I u kategoriji B, za učenike 1. i 2. razreda srednje škole, pobjednički pokal putuje u Varaždin. Odličnim radom zaslužila ga je ekipa Beoutler mentorice Jelene Gusić iz Prve gimnazije Varaždin. Drugo mjesto ponovno odlazi u Elektrostrojarsku školu Varaždin, točnije ekipi Sila mentorice Martine Novak, dok je treća u ovoj kategoriji bila ekipa Čoksice, pod mentorskom palicom Gordane Divić iz Srednje škole Novska.

No tu nije kraj dobrim vijestima. Treće izdanje natjecanja donijelo je novost – Nagradu javnosti. Naime, nakon što je izvršena predselekcija, korisnici društvenih mreža Državnog zavoda za statistiku mogli su izraziti svoje mišljenje i glasati za najbolju prezentaciju po kategoriji. Ukupno više od dvije i pol tisuće glasova pokazalo je da javnost najboljima smatra ekipu Mačkula iz Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića Sinj (kategorija A) i ekipu Čoksice iz Srednje škole Novska (kategorija B).

Sve navedene ekipe očekuju bogate nagrade koje su osigurali sponzori natjecanja – AGB Nielsen istraživanje medija, Agramservis i Smartson trgovine te Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta.

Iako je natjecanje ove školske godine naišlo na poneke izazove, ukupno je privuklo više od 1 300 sudionika okupljenih u 436 ekipa. Raduje to organizacijsko-komunikacijski tim DZS-a koji zajedno sa stručnim žirijem za misao vodilju i dalje ima promociju statističke pismenosti. Upravo su ovakav odaziv, kvalitetni rad ekipa te na kraju zabilježeni rezultati, dokaz da se taj cilj svakim novim izdanjem natjecanja sve više ostvaruje. Hrvatski su srednjoškolci još jedanput pokazali da itekako žele i znaju više, dok su njihovi mentori uloženom nemjerljivom energijom ukazali kako doprinose odgoju novih generacija mladih statističara. Ostaje samo zaključiti da interes za statistiku među tinejdžerima postoji te da razumijevanje i pravilna interpretacija statističkih podataka imaju budućnost!

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Statisticko natjecanje
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Varaždin - grad statistike