Vatrogasci bez prestanka

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
05

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Vatrogasci bez prestanka

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
02
 
04.2020

Vatrogasci bez prestanka

na intervencijama
Vatrogasci bez prestankaJvp krapina u zg
 

Iza hrvatskih vatrogasaca jedan je od najintenzivnijih tjedana od osamostaljenja RH. Naime, samo na području Grada Zagreba odrađeno je gotovo 2000 hitnih intervencija vezanih uz sanaciju posljedica jakog potresa koji je pogodio šire područje Zagreba i susjedne županije. One uključuju uklanjanje oštećenih dijelova objekata, podupiranje zidova te uklanjanje urušenog materijala s prometnica. 

 "Nakon potresa u pomoć zagrebačkim vatrogascima stigla su vozila iz Karlovca, Bjelovara, Varaždina, Virovitice, Slunja i Siska. Zbog velikog broja intervencija na sanaciji, izdana je zapovijed za angažiranje autoljestvi iz cijele RH", kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. "Početak rada ove dislokacije je 31. ožujka, a iz 9 županija su upućena vatrogasna vozila za spašavanje i radove na visini i to iz javnih vatrogasnih postrojbi gradova: Velike Gorice, Dubrovnika, Krapine, Slavonskog Broda, Slatine, Splita, Rijeke, Osijeka i Varaždina", objasnio je zapovjednik Tucaković i dodao kako ta vozila ostaju na radu u Zagrebu do 7. travnja.  Još jedanput je zahvalio na suradnji i solidarnosti koju su iskazali svi vatrogasci te dodao kako je ovaj tjedan i podijeljena zaštitna oprema te dezinficijensi županijskim vatrogasnim zajednicama.

Uz zagrebačke vatrogasce i ispomoć iz drugih vatrogasnih postrojbi, u sanaciji su sudjelovale i tvrtke koje posjeduju vozila za rad na visini. Vatrogasci djeluju i s tehničkim i navalnim vozilima, ukoliko postoji mogućnost sigurnog pristupa objektu.

            Osim na sanaciji potresa, zabilježen je i velik broj požara objekata u Primorsko-goranskoj županiji, ali i u Gradu Zagrebu. Također, vatrogasci i dalje interveniraju na požarima otvorenog prostora. Najviše je požara raslinja bilo u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Istarskoj županiji županija na kojima je sudjelovalo više od 1.000 gasitelja.

            Uz intervencije, vatrogasci su i dalje u svim županijama angažirani na suzbijanju koronavirusa, kroz sudjelovanje u patrolama, ispomoć policiji na kontrolnim punktovima te dezinfekciju javnih površina.

            Apeliramo na građane da se i dalje ponašaju odgovorno i da se pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite RH. Ukoliko zovu vatrogasce, nužno je da naglase nalazi li se u njihovom kućanstvu osoba kojoj je određena samoizolacija kako bi vatrogasni timovi mogli poduzeti posebne mjere osobne zaštite.

foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Jvp grada zagreba
  • Zagreb Jvp karlovac u zg
  • Zagreb Jvp krapina u zg
  • Zagreb Dubrovacki vatrogasci
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Vatrogasci bez prestanka