VEČER S HOJSAK&NOVOSEL

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
14:51
Svi
2019
23

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › VEČER S HOJSAK&NOVOSEL

Zagreb Banner moj zagreb final c
Zagreb Čitajte Pelikana
Pizzeria ŠPICA
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
07
 
12.2018

VEČER S HOJSAK&NOVOSEL

U STUDIJU SMIJEHA - Ekskluzivan koncert za svega 80 posjetitelja!
VEČER S HOJSAK&NOVOSELH n cover
 

Rad instrumentalnog dvojca Hojsak&Novosel vrlo brzo prepoznat je na domaćoj i svjetskoj razini, a njihova autorska glazba i originalan pristup vrlo brzo postali su hrvatski kulturološki brend koji je osvojio svijet. 

Hojsak&Novosel duo je kojeg čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura), u kojem kombiniraju dva žičana instrumenta različitih tradicija sviranja. 

Njihov album prvijenac „Bow vs Plectrum“, objavljen u travnju 2016., donio je osvježenje na hrvatsku i svjetsku instrumentalnu etno scenu pa su u godinu i pol, nakon prvog izdanja, obišli cijelu Hrvatsku te veliki dio Europe, Amerike i Kine. 

Osim brojnih nastupa ističu se i kolaboracije s Vlatkom Stefanovskim, Matijom Dedićem, Zagrebačkom Filharmonijom, tamburaškim orkestrom HRT-a, Theodosiijem Spassovim. Nedavna suradnja donijela je vrlo zanimljivu kombinaciju, koja je obilježila njihovu 2018. godinu - spoj kontrabasa, tambure i Zlatana Stipišića Gibonnija. Rezultat suradnje album je „Perle“, koji sadrži devet pjesama Zlatana Stipišića Gibonnija, poput „Libar“, „Posoljeni zrak i razlivena tinta“, „Žeđam“, „Činim pravu stvar“, obojanih kontrabasom i tamburom te zanimljivim gostima poput Damira Urbana, Monike Leskovar, Miroslava Tadića... 

Sva svoja iskustva, sve što su proteklih mjeseci skupljali u sebi, 'pustit' će van jedne posebne večeri - u srijedu, 26. prosinca kada su za svoju publiku pripremili intimni koncert u vrlo zanimljivom prostoru. 

Jedva čekamo našu večer u Studiju Smijeha! Ideja je došla spontano, a želja nam je da to bude zanimljivo druženje s ljudima koji prate i vole naš rad, večer u kojoj ćemo svirati ono što volimo, pričati s publikom, smijati se, neki će i zapjevati... Imamo i jednu veliku vijest koju ćemo tu večer ekskluzivno podijeliti s prisutnima, ali da bi bilo iznenađenje mora ostati tajna. Repertoar te večeri donijet će presjek svega onoga što radimo, čime se bavimo - naše autorske skladbe kao što su „Damlatian Sunrise“, „Bow vs Plectrum“, „Mista Dance“, zatim tradicionalne pjesme u našim originalnim aranžmanima, neke skladbe s posljednjeg albuma „Perle“, a prigodno, s obzirom na datum, uvrstit ćemo i nešto za blagdansko raspoloženje.“ - izjavili su Tihomir i Filip. 

Ova večer zamišljena je kao ekskluzivno intimno druženja dvojca i njihove publike, gdje će svatko nazočan dobiti zanimljiv poklon; večer na kojoj će biti najavljeni planovi za 2019. godinu i predstavljen jedan zanimljiv projekt u nastajanju. 

S obzirom da je naglasak na riječima 'intimno' i 'ekskluzivno', prostor Studija Smijeha u centru grada pokazao se idealnim. U prodaji se nalazi svega 80 ulaznica po cijeni od 80 kuna, a kako je najavljeno, svakog u publici dočekat će i poklon.

foto. Mare Milin

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb H n cover
  • Zagreb Hn boca
  • Zagreb Hojsak novosel foto mare milin

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › VEČER S HOJSAK&NOVOSEL