Večer slovenskih gudača na Samoborskoj glazbenoj jeseni

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Ruj
2020
29

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › Večer slovenskih gudača na Samoborskoj glazbenoj jeseni

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
04
 
10.2015

Večer slovenskih gudača na Samoborskoj glazbenoj jeseni

Večeras Galeriji Prica od 18 sati počinje nastup slovensko-hrvatske kombinacije: Sare Beriše (saksofon) i Ivana Batoša (klavir)
Večer slovenskih gudača na Samoborskoj glazbenoj jeseniSgj 2015 tanja sonc web 04
 

Komorni gudački orkestar Slovenske filharmonije i violinistica Tanja Sonc predstavili su se u subotu, 3. listopada publici Samoborske glazbene jeseni sjajnim nastupom u župnoj crkvi svete Anastazije. Za Tanju Sonc to je bio još jedan povratak na mjesto trijumfa iz 2012. godine kad je slavila na Međunardnom natjecanju Ferdo Livadić koje se održava u sklopu festivala, dok je za 14-člani slovenski ansambl, koji, zanimljivo, nastupa bez dirigenta, ovo bila prilika pokazati zašto ih se visoko cijeni u glazbenim krugovima.

Svoj subotnji nastup otvorili su posvetom velikom hrvatskom skladatelju Ivi Malecu, koji je u godini pobjede Tanje Sonc bio i predsjednik prosudbene komisije Natjecanja Ferdo Livadić, izvedbom njegove Male barokne studije za gudače. Ovo trostavačno djelo nastalo je 1958. godine kao „neoklasična“ evokacija baroknog stila s korijenima u Bachovom i Stravinskijevom stvaralaštvu, a prvotno je bila posvećena Zagrebačkim solistima. Uslijedili su Schubertov Rondo za violinu i gudače u C–duru, D.438 te Valse-Scherzo za violinu i gudače u C-duru, op.34 Petra Ijiča Čajkovskog gdje je do punog izražaja došla vještina izvedbe mlade slovenske violinistice, a program je završen zanosnom Serenadom za gudače u E-duru, op.22 Antonina Dvořáka.

U okviru subotnjeg programa 40. Samoborske glazbene jeseni u podne je održan i nastup mladih udaraljkaša, polaznika radionica Ivana Bilić Marimba Weeka. Iako je bilo predviđeno da će se mladi glazbenici predstaviti na Trgu kralja Tomislava, program je zbog kišnog vremena bio preseljen u samoborsku kino dvoranu.

Nedjelja, 4. listopada na Samoborskoj glazbenoj jeseni donosi dvostruki koncertni program. U Galeriji Prica od 18 sati počinje nastup slovensko-hrvatske kombinacije: Sare Beriše (saksofon) i Ivana Batoša (klavir), a na programu su djela Lojza Lebiča, Florenta Schmitta i Paula Hindermitha. U 20 sati župnoj crkvi svete Anastazije na rasporedu je koncert Festivalskog orkestra Samoborske glazbene jeseni i učenika Glazbene škole Ferdo Livadić (pijasnisti Fabijan Koščak i Ana Fegić, Ivan Dominik Stepić na kontrabasu i klarinetistica Lucija Bošković) pod ravnanjem dirigenta Davora Kelića.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Sgj 2015 tanja sonc web 04

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › Večer slovenskih gudača na Samoborskoj glazbenoj jeseni