Velika Gorica dobiva Turistički centar

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Lip
2020
04

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zagrebačka županija › Velika Gorica dobiva Turistički centar

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
05
 
09.2016

Velika Gorica dobiva Turistički centar

U godini u kojoj obilježava svojih 20 godina rada Turistička zajednica grad Velike Gorice useliti će u vlastite prostore Centra za posjetitelje čija gradnja je upravo započela.
Velika Gorica dobiva Turistički centarCentar16
 

- Dozrijelo je vrijeme za ovakav centar, lokacija je najbolja u gradu. Turisti će u multimedijalnom dijelu centra dobiti informaciju o prostoru u kojem se nalaze, a već kad izađu iz njega će vidjeti Muzej Turopolja gdje su se birali župani, našu “katedralu” – crkvu Navještenja BDM, park i šetnicu, dio starijeg grada Velike Gorice, i tako dobiti dojam o gradu koji po svojoj veličini je već trebao imati ovakav centar – rekao je prilikom otvorenja radova gradonačelnik Dražen Barišić.

Centar za posjetitelje je mjesto na kojem će Velika Gorica predstavljati svoje turističke potencijale gostima, a čine ga dva dijela. U glavnoj zgradi, kroz digitalnu prezentaciju kulturne baštine, posjetitelj će dobiti sliku turističke destinacije Turopolja, a moderan prezentacijski prostor “Ledane” će biti mjesto predstavljanja domaćih proizvoda – vina, rakije, likera, sokova, meda; voćne, povrtne i mesne prerađevine.

- U multimedijalnom dijelu prestavit ćemo ono najvrednije u Turopolju, od sačuvanih običaja, plesova i glazbe, tradicije Plemenite opčine turopoljske, znamenitosti i prirodnih ljepota. Bitan element je u “ledani” gdje ćemo imati prezentacijski centar za proizvode našega kraja. Konačni cilj nam je da posjetitelji dobiju informaciju, a da se upute u naše restorane i OPG-ove i tamo rade potrošnju – objašnjava Milada Mesarić, direktorica ured TZVG-a.

Centar za posjetitelje vrijedan pet milijuna kuna nakon duže birokratske borbe tako se konačno počeo graditi, a izvođač radova je dobio 160 radnih dana za završetak objekta. Kada se završi činit će cjelinu zajedno sa svojim vanjskim trgom koji povezuje Muzej Turopolja i park s crkvom, a gradonačelnik Barišić je najavio i kako se projektira zamjena za zgradu stare općine te sadašnji parkirališni prostor ispred nje.

Turopolje može ponuditi puno toga: od posjeta vrijednim spomenicima materijalne kulturne baštine, manifestacija na temu nematerijalne kulturne baštine, sportskih natjecanja, rekreacije i aktivnog boravka u prirodi do ukusne hrane i pića domaće proizvodnje. Sada će imati i primjereno mjesto koje će biti središte turističke promidžbe svega onogo što je Turopolje bilo i što je danas.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Centar16
  • Zagreb Centar23-568x331
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zagrebačka županija › Velika Gorica dobiva Turistički centar