Vinoljupci

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Srp
2020
05

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Vinoljupci

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
21
 
04.2018

Vinoljupci

predstavljaju manifestaciju "Pelješac u Zagrebu 2.0."
VinoljupciPz postup
 

U srijedu, 25.04. s početkom u 18 sati na terasi restorana Muzej, u sklopu Muzeja za umjetnost i obrt, Zagrepčanima će se u sklopu manifestacije "Pelješac u Zagrebu 2.0." predstaviti 12 peljeških vinara s više od 40 vinskih etiketa. Bit će to pravi festival plavca malog, praćen gastro delicijama i biranom živom glazbom!

„Prva kušaonica plavaca, održana početkom veljače ove godine, oduševila je brojne zagrebačke vinoljupce i okupila oko 250 posjetitelja. No, čini se kako su i Zagrepčani svojim entuzijazmom osvojili srca peljeških vinara koji su poželjeli ponovo doći u naš grad“,  istaknula je Irena Lučić, voditeljica udruge Vinoljupci, koja je organizator ove manifestacije te napomenula kako je riječ uglavnom o malim pelješkim vinarijama čija je vina teško, ako ne i nemoguće pronaći u Zagrebu. Manifestacija je organizirana u suradnji s udrugom „Plavac mali – Pelješac“.
Na manifestaciji „Pelješac u Zagrebu 2.0“ predstavit će se dvanaest peljeških vinarija: Matuško, Boris Violić, Ledinić, Matković, Jurović, Vina Rota, Arambašić, Vina Violić, PZ Putniković, PZ Pelješki vrhovi – Janjina, PZ Dingač i PZ Postup. Uz njih, velika nam je radost najaviti i gostovanje Zadruge neretvanskih branitelja i njihovu vinsku liniju „Opus“, koja dolazi iz Komarne, položaja koji u posljednjih desetak godina plijeni sve veću pažnju vinskog svijeta zbog izvrsnih vinskih rezultata. Zvijezda večeri, jasno, bit će plavac mali, najpoznatija i svjetski cijenjena hrvatska autohtona sorta. No pronaći će se tu i drugih autohtonih sorata – poput, primjerice, maraštine, te desertnih vina i zanimljivih kupaža.

Osim prilike za degustaciju vina po popularnim cijenama, posjetitelji će imati priliku upoznati vinare, saznati više o izloženim vinskim etiketama te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz gastro delicije u režiji restorana Muzej.

Udruga Vinoljupci aktivno djeluje od 2014.godine na promicanju vinske kulture i turizma. Do sada je organizirala ukupno sedam open-air vinskih festivala, te brojna manja vinska događanja i susrete s ciljem kreiranja vinskog identiteta Zagreba i promicanja vinske kulture na neformalan i zabavan način. Krajem 2017, u sklopu udruge pokrenut je i Klub vinoljubaca u koji svakodnevno pristižu novi članovi. „Nakon što smo u srpnju 2014. organizirali prvi open-air vinski festival, postalo nam je jasno kako smo pogodili pravu nišu“ – pojasnila je Irena Lučić. „Želja nam je bila napraviti manifestaciju lišenu formalizma, a koja ipak poštuje vinske standarde i potiče potrošače na edukaciju o vinu. Taj, kao i narednih šest vinskih open-air festivala organizirali smo s ciljem da hrvatska vina i vinare približimo novoj, mladoj vinskoj publici. Shvatili smo da generacija mladih potrošača izuzetno respektira hrvatska vina te da je željna edukacije i druženja, ali na ponešto drugačiji - urban, opušten i neformalan način. Takav pristup, u kojem su svi dobrodošli, neovisno o vinskoj stručnosti i predznanju, provlači se kroz sve naše aktivnosti. Klub vinoljubaca logičan je korak dalje u tom smjeru.“

Dodatne informacije o manifestaciji i radu udruge potražite na www.vinoljupci.com.hr kao i na www.facebook.com/vinoljupci

foto: Julio Frangen

Administrator: Koraljka Dilić, kdilic@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Pz postup
  • Zagreb Vina arambasic
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Vinoljupci