Više od 500 studenata

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
08

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Više od 500 studenata

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
03
 
02.2017

Više od 500 studenata

iz Hrvatske na Sveučilištu u Ljubljani
Više od 500 studenataUniverza v ljubljani
 

Najviše zanimanja za studij na Fakultetu za arhitekturu, Filozofski fakultet i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Ljubljani

Približava se prvi prijavni rok

Na Sveučilište u Ljubljani u studijskoj godini 2016./2017. na redovit studij upisalo se 2345 stranih studenata iz 85 država, od toga 505 iz Hrvatske. Studenti iz Hrvatske najveće zanimanje pokazuju za Fakultet za arhitekturu Sveučilišta u Ljubljani. Na razmjeni je kod nas 95 studenata iz Hrvatske, a najveće zanimanje pokazuju za Biotehnički fakultet Sveučilišta u Ljubljani.

U aktualnoj studijskoj godini tako se 600 studenata iz Hrvatske pridružuje ukupnom broju koji iznosi više od 40.000 studenata upisanih na Sveučilište u Ljubljani, koje pripada među tri posto najuglednijih sveučilišta na svijetu. Osim Fakulteta za arhitekturu Sveučilišta u Ljubljani, hrvatski studenti veliko zanimanje iskazuju i za Filozofski fakultet i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Ljubljani. 

Studenti iz Hrvatske koji studiraju na Sveučilištu u Ljubljani svojim su izborom iznimno zadovoljni. „Fakultet računarstva Sveučilišta u Ljubljani ponudio mi je kompletan paket teorije i praktičnog rada zbog kojeg sam se odlučila na upis. Željela bih istaknuti i ljubaznost zaposlenih na fakultetu kad su mi trebale informacije o upisu iako sam glavninu informacija bez problema pronašla na web-stranici. Što se tiče Ljubljane, zamijetila sam izrazitu otvorenost ljudi. Ljubljana, i Slovenija općenito, mala je, čista, organizirana i sigurna sredina. Iznimno je raznolika i nudi sve što nude i velike zemlje,“ izjavila je studentica Sveučilišta u Ljubljani Petra Tanković.  

Informativni dani 10. i 11. veljače

Na fakultetima i akademijama Sveučilišta u Ljubljani u petak 10. veljače 2017. u 10 i 15 sati te u subotu, 11. veljače 2017. u 10 sati organiziramo informativni dan. Iznimke su Fakultet za kemiju i kemijsku tehnologiju Sveučilišta u Ljubljani (informativni dan imat će u petak u 9.30 i u 14 sati te u subotu u 10 sati) i Fakultet za računarstvo i informatiku Sveučilišta u Ljubljani (informativni dan imat će u petak u 11 sati i u 15.30 te u subotu u 10). 

U petak, 10. veljače 2017., Visokoškolska-prijavno informacijska služba Sveučilišta u Ljubljani organizirat će i Informativni dan za manjinske Slovence i strane državljane. Događaj će se održati s početkom u 12 na Teološkom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani na Poljanskoj cesti 4 u Ljubljani. 

Prvi prijavni rok za akademsku godinu 2017./2018. od 6. veljače do 3. ožujka 2017. 

Za državljane zemalja članica Europske unije na prvom stupnju studija za upis u prvu godinu na Sveučilištu u Ljubljani dostupno je 9417 mjesta, na drugom stupnju 7265, a na trećem stupnju dostupno je 845 upisnih mjesta za sve kandidate. Za akademsku godinu 2017./2018. na prvom stupnju studija prvi prijavni rok otvoren je od 6. veljače do 3. ožujka 2017. Svi podaci o uvjetima za upis i o upisu na višu godinu na osnovi prethodno priznatih znanja i prema kriterijima za prijelaze dostupni su u natječajima za

upis na internetskoj stranici Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta RS i internetskoj stranici Sveučilišta u Ljubljani te pojedinim članicama (akademijama, fakultetima).

Sveučilište u Ljubljani nudi kvalitetne društvene, prirodne, humanističke i tehničke studijske programe koji su pripremljeni u skladu sa smjernicama Bolonjske deklaracije. Studijske programe najvećeg sveučilišta u Sloveniji predstavnici Sveučilišta u Ljubljani predstavili su na prošlogodišnjem Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu i Rijeci. Na navedenom sajmu Sveučilište u Ljubljani sudjelovat će i u listopadu 2017.

O Sveučilištu u Ljubljani

Sveučilište u Ljubljani je najstariji i najveći centar za edukaciju i naučna istraživanja u Sloveniji, još od davne 1919. godine. Ima preko 40 hiljada studenata, i oko 5700 zaposlenih profesora, istraživača, asistenata, stručnih saradnika i administrativnog osoblja, na 23 fakulteta i 3 umetničke akademije. Sveučilište u Ljubljani svrstava u 3% najuglednijih univerziteta na svetu prema ARWU Shanghai, Times i QS World University top listi.

Dodatne informacije o studiju: www.uni-lj.si/study/; study.info@uni-lj.si

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Univerza v ljubljani
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Više od 500 studenata