Volim Ljuto

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
12:59
Pro
2019
07

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Volim Ljuto

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
13
 
08.2019

Volim Ljuto

osvojio je Great Taste nagradu!
Volim LjutoVrabanero honey mustard vlj
 

Volim Ljuto našao se među dobitnicima “Great Taste” nagrade 2019. godine! 

“Great Taste”, najprestižniji svjetski natječaj za hranu i piće, proglasio je svoje zvjezdice za 2019. godinu. Od 12.772 proizvoda koji su pristigli iz preko 100 različitih država, Volim Ljuto iz Igrišća nagrađen je za svoj Vrabanero Honey Mustard s jednom zvjezdicom što znači da je dodijeljeno priznanje sudaca za proizvod s fantastičnom aromom i okusom.

Vrabanero Honey Mustard verzija je senfa s medom i chili papričicama koji je sve samo ne klasičan senf! Svojom laganom ljutinom, umjerenom slatkom notom i aromom koju daje gorušica namakana u jabučnom octu osvojio je žiri! Komentirali su da im se sviđa aroma i kako se okusi jako dobro kombiniraju s ljutinom. Istaknuli sui  kako je tekstura prozračnija nego kod klasičnih senfova.

S preko 500 najzahtjevnijih nepaca od strane gastro kritičara, kuhara, chefova, kupaca, restorana i dućana, kao i novinara i urednika u žiriju, Great Taste je izuzetno prepoznat i prihvaćen kao najcjenjeniji sustav za akreditaciju proizvođača delikatesa. Osim što je počasna medalja, nepogrešivi crno-zlatni “Great Taste” emblem oznaka je proizvoda s predivnim i istaknutim okusom, a zaslužena nakon brojnih sati slijepog testiranja od strane više stotina sudaca.

Osnivač branda Volim Ljuto, Goran Vrabec, objasnio je kako je ovo prvi put da je prijavio neki od svojih proizvoda na “Great Taste” natječaj. Znao je da ima dobar proizvod, no zanimalo ga je kako on konkurira na vanjskom tržištu. “Ovo priznanje samo nam je pokazalo da smo na pravom putu, a ne planiramo stati na tome.” – objasnio je. Na nagrađenom proizvodu uskoro će se naći i “Great Taste” naljepnice kojima će kupci znati da proizvod ima potvrđenu dodatnu vrijednost, a za proslavu će se Vrabanero Honey Mustard moći do 25.08.2019. nabaviti po 20% sniženoj cijeni.

Prepoznat kao pečat izvrsnosti među kupcima i prodavačima, “Great Taste” ocjenjuje okus proizvoda prije svega ostalog, bez ikakvog osvrtanja na branding i pakiranje. Neovisno o tome je li riječ o octu, granoli, slanini ili siru – svim proizvodima se uklanja originalna ambalaža i etiketa prije nego se testira. Nakon toga žiri isprobava, vijeća i ponovo kuša da dođe do zaključka zaslužuje li proizvod jednu, dvije ili tri zvjezdice.

Od 12.772 prijavljena proizvoda ove godine, 208 je zaslužilo 3 zvjezdice, 1326 njih dobilo je 2 zvjezdice, a 3409 proizvoda dobilo je jednu zvjezdicu. U komisiji su se ove godine našli i kuharica, spisateljica i šampionka održive hrane – Melissa Hemsley, šampion MasterChefa 2018. – Kenny Tutt, autorica Olia Hercules, chef i pisac – Gill Meller, Kavi Thakrar iz Dishoom-a, Georgina Hayden – spisateljica o hrani i stilistica, Zoe Adjonyoh – autorica i kuharica, kao i kupci iz renomiranih trgovina. Ova cijenjena nepca zajedno su testirala i ocjenjivala dobitnike nagrade 3 zvjezdica kako bi se konačno usuglasili oko dobitnika Golden Fork trofeja (trofeja zlatne vilice) i “Great Taste 2019 Supreme Champion” nagrade.

“Great Taste 2019” dolazi do uzbudljivog finala koje će se održati 1. rujna, kad će se gastro ljubitelji iz cijelog svijeta sastati u InterContinental Park Lane Hotelu u Londonu kako bi saznali dobitnike “Great Taste Golden Fork” trofeja za svaku regiju, ali i glavnog dobitnika nagrade – “Great Taste Supreme Champion 2019”.

Što je Great Taste?

Great Taste je najveći i najprihvaćeniji sustav za delikatese u svijetu hrane i pića. Utemeljen 1994., potiče i mentorira proizvođače delikatesa nudeći jedinstven sustav vrednovanja i procjene proizvoda koji naposljetku daje nezavisne akreditacije koje omogućuju malim proizvođačima hrane i pića da se natječu s velikim brendovima koji se mogu naći u supermarketima.

Od 1994. je na testiranje pristiglo preko 146.000 proizvoda. Ove godine je 12.772 proizvoda testirano naslijepo od strane komisije koja je sadržavala najbolje chefove, gastro pisce, influencere, gastro kritičare, ugostitelje i trgovce delikatesama.

Great Taste ocjene

3-star: Izvanredno ukusna hrana – manje od 3% proizvoda dobije ovo priznanje.

2-star: Ukusno iznad svega ostalog – manje od 10% proizvoda dobije ovo priznanje.

1-star: Hrana koja pruža fantastičan okus – oko 25% prijavljenih dobiju ovu nagradu svake godine

Što Great Taste suci traže?

Bitna je izvanredna tekstura i izgled. Sudi se prema kvaliteti sastojaka i koliko dobro je proizvođač složio hranu ili piće. No, prije svega, traži se stvarno izvrstan okus.

Kako se dolazi do ocjene?

Svaki tim tri ili četiri sudaca koji testiraju oko 25 proizvoda po jednom suđenju, pritom raspravljajući o svakom proizvodu. Za to vrijeme koordinirajući pisac bilježi njihove komentare direktno na “Great Taste” stranicu, a komentari postaju vidljivi proizvođačima nakon što je suđenje završeno. Kako je vrijeme prolazilo, razni proizvođači hrane, start-upovi i dobro poznati proizvođači dobivali su savjete kako modificirati svoje proizvode i tako su postepeno zaslužili nagrade. Svaki proizvod koji je zaslužio jednu, dvije ili tri zvjezdice isproban je od strane različitih timova sudaca prije nego je odluka o nagradi donesena. Ako suci smatraju da proizvod treba doradu i da neće zaslužiti nagradu – proizvod će dobiti još jednu šansu kod drugog tima sudaca. Za nagradu od 3 zvjezdice – velika većina sudaca u sobi u tom trenutku mora se složiti da proizvod ima neopisiv “wow” faktor. To može značiti i do 30-40 ljudi koji se nađu na toj lokaciji!

Što kupci trebaju tražiti?

Logo. “Great Taste” simbol je garancija da je proizvod podvrgnut rigoroznom i nezavisnom testiranju. No stvar uopće nije u pametnom pakiranju ili marketing. Sve je u okusu.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Vrabanero honey mustard vlj

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Volim Ljuto